CERN deneyinde önemli gelişmeler var

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

techtakip

Üye
    Konu Sahibi
CERN deneyinde önemli gelişmeler var

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) fizikçileri, doğanın en büyük sırlarından biri olan anti-madde ile ilgili yeni gelişmeler olduğunu belirtti.

Bilim adamlarının henüz anlam veremediği durum ise anti-madde olarak nitelendirdikleri şeylerin herhangi bir madde ile teması durumunda ortadan kaybolması. Dolayısı ile anti-maddelerin incelenebilmesi için herhangi bir madde ile temasa geçmemesi gerekiyor. CERN fizikçileri bunu başardılar ancak süre kısıtlı idi.


38 adet anti-hidrojen atomu saniyenin onda biri sürecince özel bir ortamda hapsedilerek incelemeye alındı. Hidrojen atomunun karşıtı olarak belirtilen anti-hidrojenler hapsedildikleri ortamda saniyenin onda biri süresince tutulup üretilebildiler. Bilim adamları bu sürenin aslında inceleme yapılmasına olanak sağlayacak bir süre olduğunu belirttiler. Dolayısıyla yeni gelişmelerin umut verici olduğu söyleniyor.
Deney ile ilgili araştırmacılardan Jeffrey Hangst, “hiç kimsenin henüz anlayamadığı nedenlerden dolayı doğa, anti-maddeyi dışlamış durumda" açıklamasında bulunarak anti-maddeleri incelemeye almanın önemini belirtti.

kaynak:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt