Cep Ve Sabit Telefon Numarasının Operatörü Değiştirilsede Aynı Kalacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Cep Ve Sabit Telefon Numarasının Operatörü Değiştirilsede Aynı Kalacak
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sabit ve cep telefon numaralarında operatör değişse bile numaranın aynı kalmasını sağlayan sistemin yakında faliyete geçeceğini açıkladı.
02 Aralık 2005 09:08
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, mevzuatı tek çatıda toplayacak Elektronik Haberleşme Yasa Tasarısı'yla sabit ve cep telefon numarasının, operatör değişse de aynı kalabileceğini söyledi.
<div align="center"></div>
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, tarifelerde gerçekleşecek indirimlerle tüketici lehine bir ortamın oluşturulmasının hedeflendiğini bildirdi. TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu&#39;nda, Elektronik Haberleşme Kanunu Tasarısı&#39;nın sunumunu yapan Yıldırım, tasarıda cep ve sabit telefon numarasının operatör değiştirilsede aynı kalmasının sağlandığını belirtti. Yıldırım, Türkiye&#39;de ses ve altyapı tekelinin 2003 sonunda kaldırıldığını, böylece sektörde hızla serbestleşme başlatıldığını kaydetti. Serbestleşme ile büyüyecek olan pazarda yer alan yerleşik işletmelerin yanında, yeni işletmecilere de uygun ve sürdürülebilir bir rekabet ort a m ı yaratılacağını ifade eden Yıldırım, "böylece; ucuz, kaliteli, hızlı ve güvenli bir hizmetin sunulması, sağlık, eğitim, ticaret, sanayi ve benzeri alanlarda ihtiyaç duyulan güvenilir bir altyapı sağlanması ile tarifelerde gerçekleşecek indirimlerle tüketici lehine bir ortamın oluşturulması hedeflenmiştir&#39;&#39; diye konuştu.

DAĞINIK MEVZUATA TEK ÇATI
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, elektronik haberleşmeyle ilgili mevzuatların dağınık bir şekilde bulunduğunu belirterek, "Sektörü bütünüyle düzenleyen tek bir çerçeve kanuna ihtiyaç duyulması üzerine, telekomünikasyon yerine &#39;Elektronik Haberleşme&#39; deyimi kullanılmak suretiyle; dağınık haldeki mevzuat hükümleri bir çatı altına alınmış oldu. Böylece sektörde, görev ve yetki kargaşasının önüne geçilmekte. Kanunla birlikte mevzuat kargaşası da kalkmış olacak&#39;&#39; diye konuştu. Kanunun, halkın büyük kesimini ilgilendirdiğine dikkati çeken Yıldırım, "Tasarı, numara taşınabilirliği getiriyor. Gerek sabit, gerekse cep telefonu numarası, işletmecinin değiştirilmesi durumunda değişmeyecek. Böylece kullanıcılara, telefon numaralarının sabit kalması hakkı sağlanmış olacak&#39;&#39; dedi. Tasarının sevkedildiği alt komisyon, Elektronik Haberleşme Kanunu Tasarısı&#39;nın çalışmalarını 15 günde tamamlayarak, komisyona sunacak.
 


van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Çok iyi olacak bu..
 
sebofb090

sebofb090

Üye
vay be ii olur haa
 

tofy

Üye
bencede işte bu doğrusu zaten
 
cllgr

cllgr

Üye
güzel bir uygulama ,nereye gidersen git no aynı.
 
DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
Bu mesajın içeriği mevcut değildir.
 
Caine

Caine

Üye
en doğru yolu bulmuşlar
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt