Cep Telefonunda Önemli Buluş

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

the_patriot

Üye
    Konu Sahibi
Cep Telefonunda Önemli Buluş
Cep Telefonunda Önemli Buluş

Sybase'in geliştirdiği ''Answers Anywhere'' isimli yazılımda, GSM sistemi üzerine kurulan robot yazılım, kullanıcıdan gelen sesli komutları sınıflandırdıktan sonra istenilen bilgileri, telefonun modeline göre yine SMS, MMS ya da e-mail olarak cep telefonuna gönderiyor.

A.A muhabirinin sorularını yanıtlayan Sybase Türkiye Genel Müdürü Levent Şensezgin, otomotiv sektöründe bir süredir denenen ve yapay zeka teknolojisine dayanan sesli komut sistemini cep telefonu teknolojisine uyarladıklarını bildirdi.

Şensezgin, sistemi şöyle anlattı:

''İstanbul'da yaşıyorsunuz ve Ankara'ya gittiniz. Hiç bilmediğiniz bu şehirde yolunuzu kaybederseniz bütün yapmanız gereken; operatörün vereceği numarayı arayarak örneğin (Esenboğa Havalimanı'na gitmem lazım) demek.

Bu cümle içerisindeki Esenboğa Havalimanı kelimelerini gören robot yazılım, baz istasyonundan sizin o anki yerinizi sadece bir kaç metre hatayla tespit ettikten sonra hangi yolu izleyerek havalimanına gideceğinizi, kullandığınız telefonun modeline göre SMS, MMS ya da
e-mail olarak cep telefonuna gönderiyor. Bütün bu işlemler de bir kaç saniyede gerçekleştiriliyor.''

Sistemi Türkiye'de hayata geçirmek için GSM operatörleri ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Şensezgin, kısa bir süre sonra sistemin Türkiye'de de çalışacağını belirtti.

Şensezgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Answers Anywhere, geliştirme uzmanlarına, kullanıcıların ihtiyaçlarını bilen ve öngören, sezgi gücü yüksek uygulamalar geliştirme imkanı veriyor. Bu uygulamalar, kullanıcıyla diyalog kuruyor; sorulan sorulara yanıt verebiliyor.

Doğal dil özelliği sayesinde, lisan ve diksiyon fark etmeksizin, karşı tarafla tamamen sesli etkileşimde bulunabiliyorsunuz. Bugün, Orange Telecom'da ve Toyota'da bu teknoloji kullanılıyor. Toyota bunu Japonya'da arabalar ile servis arasındaki etkileşim ve yol bilgisi için, arabaların içinde kullanıyor. Şoför, konuşarak kendi ekranından birtakım bilgileri alabiliyor.''
 


tuna

tuna

Üye
Güzel bi teknoloji ama Büyük harfle başlık açmak forum kurallarını aykırı sanıyodumm.. :(
 

the_patriot

Üye
    Konu Sahibi
Originally posted by tuna@Aug 19 2005, 06:45 PM
Güzel bi teknoloji ama Büyük harfle başlık açmak forum kurallarını aykırı sanıyodumm.. :(
[post=138492]Quoted post[/post]​

aykırı zaten, ama neden yazdığını anlamadım :wacko: :wacko:
 

Legend_Come_Back

Üye
1-taksicilerle uğraşmıcaz.
2-yolu bilmediği halde sallayan bir adam olmayacak

güzel güzel sevdimm :D
 
Caine

Caine

Üye
bu n eyawww??? abiler ben sabah olunca fazla anlamıyorum kusuruma bakmayın lütfen. iyi sabahlar :(
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt