Cep Telefonunda Klonlama Sürüyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Cep Telefonunda Klonlama Sürüyor
Cep telefonlarının kayıt altına alınması işlemi 'klonlama'yı engelleyemedi. Piyasadan 20-30 YTL fiyatlarla cep telefonları toplayan satıcılar bunları da klonlamaya başladı.
23 Aralık 2005 11:40
<div align="center"></div>
Telekomünikasyon Kurumu&#8217;nun kaçak cep telefonların kayıt altına alınması uygulamasından sonra bazı satıcıların, cep telefonlarının IMEI numaralarını klonlamaya devam ettikleri belirtiliyor. Kaçak cep telefonlarına yönelik düzenlemesinin ardından ikinci el cep telefonu satışları düştü. Düzenlemelere rağmen, bazı satıcıların, cep telefonlarının IMEI numaralarını klonlamaya devam ettiklerini belirtiliyor.

Yasal bir telefona ait kayıt bilgilerinin kaçak getirilmiş telefonla değiştirilmesi olarak özetlenebilecek bu yöntem sayesinde piyasadan eski model binlerce telefonu toplayarak kayıt altına aldıklarını anlatan bir satıcı, 20-30 milyona alınan bu telefonların son kayıt tarihinden önce kayıt altına alınarak seri numaralarının yüksek fiyatlara satılan kaçak telefonlara kopyaladığını iddia etti.

İKİNCİ EL CEP TELEFONU SATIŞLARI DÜŞTÜ
Kaçak cep telefonlarına yönelik düzenlemesinin ardından ikinci el cep telefonu satışları düştü. Ankara Maltepe Pazarı&#8217;nda, vatandaşlar ikinci el cep telefonlarından &#8220;uzak duruyor&#8221;. Bir çok cep telefon satıcısı, tezgahlarında cep telefonlarının yanı sıra, söz konusu telefonların yanında 12 Aralık&#8217;dan önce kayıt alındığına dair üzerinde IMIE numaralarının bulunduğu &#8220;ödendi&#8221; kağıtlarını da sergiliyor.
Pazarda tezgahı bulunan Mehmet Yılmaz, &#8220;vatandaşların düzenlemenin içeriğini iyi anlayamadığını, ikinci el tüm telefonlara kayıtdışı gibi yaklaştığını&#8221; söyledi. Yasal düzenleme duyurulmadan önce günde 10-15 telefon alıp sattıklarını belirten Yılmaz, son 10 gündür günde 1 ya da 2 cihazın eldeğiştirdiğini kaydetti.
 


ozzzy

ozzzy

Üye
walla ne diyeyim mahvettiler cep piyasasını
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Klonlama olayını doğubankta da konuşuyorlar..
 

metintekin

Üye
valla bu olaylar cep piyasasını durdurdu. yazık ettiler telefonculara.
 

tofy

Üye
ayy hayret birşeyy
 
darkred

darkred

Üye
telefoncu milleti değilmi çoğunun aklında az sermayeyle çok para kazanmak.ama bunu yaparken başka insanları hiç düşünmüyorlar
 
dglysf

dglysf

Üye
kardesım uce al bese sat ne guzel yhok oyle yagma :oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt