Cep telefonu bilet' olacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
Cep telefonu bilet' olacak



Kayseri'de raylı sistemde yapılacak düzenleme ile Türkiye’de ilk kez cep telefonu operatörleriyle yapılacak anlaşmayla elektronik ortamda gelecek mesaj, turnikelerde okutularak bilet yerine geçecek.
Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Arif Emecen, 17.3 kilometrelik güzergahta 22 araçla günde 70 bin yolcu taşıdıklarını söyledi. Emecen, kentte oturanların raylı sistem hattındaki istasyonlarda bilet bulunmamasından yakındığını anlatırken, “O nedenle öncelikle istasyonlara otomatik bilet makinaları koyacağız. Türkiye’de ilk kez olmak üzere tüm cep telefonu operatörleriyle anlaşma yapacağız. 4 haneli numara ile vatandaş operatörünü arayacak ve buradan gelecek mesajı, istasyonlardaki turnikeye elektronik ortamda okutarak bilet yerine kullanacak. Bilet ücreti telefon operatörü tarafından tahsil edilerek bize ulaşacak” dedi.
Arif Emecen, Türkiye'de ilk kez Kayseri'deki raylı sistemde kullanılacak uygulamanın halen Fransa, İngiltere ve hollanda gibi ülkevlerde kullanıldığını ve bir sorun yaşanmadığını ekledi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Samsun55''


Samsun55''

Samsun55''

Üye
Bana nedense ilginç geldi :D
 
Noks

Noks

Üye
banada ilginç geldi aveanın reklamında vardı adam ceptelefonunu uzatıyodu bilet gibi dıtt diodu :P
 
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
ilginç ama güzel bir olay.. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt