Cep Pazarında Değişiklikler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

oteb

Üye
    Konu Sahibi
Cep Pazarında Değişiklikler
Dünyanın en büyük GSM operatörü İngiliz Vodafone, Türkiye’de cep telefonu piyasasında radikal değişikliklere de neden olacak. Türkiye ile birlikte 42 ülkede faaliyet gösteren Vodafone, girdiği pazarların büyük bölümünde kısa sürede en büyük mobil operatör olma başarısını gösterdi. Şirket, uyguladığı agresif pazarlama teknikleri ile pazar payını hızla artırması ile tanınıyor.

BEDAVA TELEFON: Vodafone, faaliyet gösterdiği ülkelerin neredeyse tamamına yakın bölümünde, ‘hat alana bedava cep telefonu’ uygulaması ile tanınıyor. Vadofone ile birlikte Türk cep telefonu kullanıcısı da kısa sürede ‘bedava cep telefonu’ ile tanışacak. Bu pazarlama tekniğinde, abonelerden her ay belli tutarda görüşme yapması isteniyor. Ve bunun karşılığında da telefon abonelerine bedava veya 1 YTL gibi sembolik fiyatlarla cep telefonu cihazı hediye ediliyor.

ROAMING AVANTAJI: Vodafone, rekabette roaming konusunda da eli güçlü bir şirket. Türkiye dışında 41 ülkede faaliyet gösterdiği için, Vodafone aboneleri roaming tarifelerinde diğer mobil operatörlerden daha avantajlı fiyatlarla konuşabiliyor. Telsim ve Turkcell aboneleri, yurtdışında başka bir aperatörle yapılan roaming anlaşması ve tarifesi ile konuşurken, Vodafone, abonelerine 41 ülkede kendi şirketi üzerinden konuşma hizmeti vermenin avantajına sahip bulunuyor.

YENİ SERVİSLER: Dünyada ilk SMS uygulamasını başlatan mobil operatör olarak da tanınan İngiliz Vodafone, mobil servislerde yenilikçi uygulamaları ile tanınıyor. Vodafone sayesinde, Türkiye’de de cep telefonu kullanıcıları pek çok yeni hizmet ile tanışmış olacak.

Vodafone, devir sonrası Telsim'in ismini de değiştirmeyi planlıyor. Şirketin Başkan Yardımcısı Sir Julian Horn Smith, daha önce yaptığı açıklamada, Telsim'i satın almaları durumunda ismini bir süre sonra 'Vodafone Türkiye' olarak değiştireceklerini, yerli bir ortağa da açık olduklarını belirtmişti.

Telsim, ‘Vodafone Türkiye’ olacak

VODAFONE’un Başkan Yardımcısı Sir Julian Horn-Smith, ihaleden birkaç hafta önce İstanbul’da yaptığı bir toplantıda, ‘Telsim’i alırsak, adını değiştirip Vodafone Türkiye yapacağız’ diye açıklamıştı. Telsim’in makul bir işletme olduğunu, kendini döndürebilen bir sisteme sahip bulunduğunu belirten Smith, söz konusu toplantıda, şunları söylemişti: ‘İhaleyi kazanırsak önce Telsim’in kapsama alanını genişleteceğiz. Yeni ürünler çıkaracağız. Vodafone Türkiye, örneğin Vodafone Live adlı eğlence hizmetini vermeyi düşünüyor. Türkiye ile ilgili yerel mobil içerekler hazırlayacağız. Roaming hizmetlerini birleştireceğiz. Turistler Türkiye’ye gelince çok daha ucuza roaming hizmeti alabilecek. Diğer bir avantajımız global fiyatlarda altyapı alabilmemiz.’..
 


RockFord Fosgate

Üye
walla telsım telsımdır satılsada satılmasada ıster vodafone ısterO2 telsım almam!!!!
 
ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
Adamlar Türk olmadığı halde eski yönetimde olan Türklerden Daha iyi fırsatlar veriyor..
 
DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
ooo beleş telefon işte bunu sewdim eski kullanıcılara onur ödülü olarak werirlermiki acaba birer tane
 

RockFord Fosgate

Üye
ya ayda 150 mıyon fatura verdıkten sonra beles tel olsa ne olacak??
 

maavii

Üye
gerçekten iyi oldu vodafone un alması. kaliteli ve ucuz olması dileklerimle.
 

aTTra

Üye
<div class='quotetop'>(RockFord Fosgate &#064; Dec 14 2005, 07&#58;08 PM) [post=227447]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
ya ayda 150 m&#305;yon fatura verd&#305;kten sonra beles tel olsa ne olacak??
[/b][/quote]

Hay&#305;r yan&#305;l&#305;yorsun. Alt ve Orta s&#305;n&#305;f Cep telefonlar&#305;na ayda 10 &#8364; Üst s&#305;n&#305;f cep telefonlar&#305;na 26 &#8364; ödüyorsun. Hem konu&#351;uyorsun, hemde telefonun olmu&#351; oluyor. BEn her ay Turkcell&#39;e en az 250 Kontör yukler&#305;m buda 25 YTL yapar. YAni Vodafone hat al&#305;rsak, hem ayl&#305;k sabit ücret, hemde telefon. Anlatabildim mi? Vodafone&#39;nin kendi sitesinde yaz&#305;yor. &#304;nanmayan bakabilir. -
 
Haberci

Haberci

Üye
Vodafone nin alması bi yerde iyi oldu.Yani yabancı sermayenin Türkiye de yatırım yapması güzel bir şey.
Sanırım hızlı bir çıkış yaparak Türkcell, Avea abonelerinden, cep telefon ve konuşma ücretlerinin pahalı olmasından yakınıp hiçbir operatore abone olmayan müşteri kitlesini de kendisine çekmek için alışılagelmedik bir uygulama sergiliyecektir.Bi kere düşünün Türkiye de artık Operatörler bi yerde müşteri doyumuna ulaşmış gibi.Buradan pasta kapabilmek için,farklı bir uygulama getirmesi gerek.Bu tür çılgın bir girişim yapmıyacak olsa neden Türkiye de böyle bir yatırım yapsın?
Benim görüşüm arkadaşların dediği gibi sembolik bir rakamla telefon dağıtma veya en az 1 sene o hattı kullanmak şartıyla bir hat alana bir telefon hediye kampanyası, ayrıca telefon konuşma üçretlerinde rekabete gidecek bir indirme ve sanırım kendi aboneleri arasında çığır açacak iletişim sağlamayı da düşünüyorlardır.Ama biz kullanıcılar için en iyisi Rekabet ortamı doğacak ve bizler de bunlardan istifade edeceğiz gibi me geliyor ..
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Süper oldu bence.
 

RockFord Fosgate

Üye
ya ben soyle soleyım teyzem ıngılterede 50 pound werıyor ayda ve k750 fılan bedavaverılıyor 6630 130 pounddu ılk cıktıgında turkıyede ole 26 euro fılan olması cok zor:(
 

aTTra

Üye
<div class='quotetop'>(RockFord Fosgate &#064; Dec 14 2005, 08&#58;11 PM) [post=227503]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
ya ben soyle soleyım teyzem ıngılterede 50 pound werıyor ayda ve k750 fılan bedavaverılıyor 6630 130 pounddu ılk cıktıgında turkıyede ole 26 euro fılan olması cok zor:(
[/b][/quote]

Ben zaten TR&#39;de öyle olacak diye birşey söylemedim&#33; Yurtdışında öyle dedim. Gir sitesine bak. - Sen ne 50 pound&#39;undan bahsediyorsun arkadaşım? Öyle bilip bilmeden yorum yapmayı herkes bilir.. Önemli olan doğruları bilp yorum yapmaktır.
 

metintekin

Üye
bence süper olacak. vodafone piyasayı harekentedircek. turkcell de rekebet için beleş telefon werecek
 
DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
cuk oldu cuuuk
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Yakın planda bişe belli olmaz ama 1 sene içinde köklü değişiklikler olacağı kesindir..
 

RockFord Fosgate

Üye
ya getırıyım teyzemın bana verdıgı tarıfe ve telefon kıtapcıgını gor&#33;&#33;&#33;teyzemınkı ayda 50 pound luk mesela v3 k750 gıbı teller bedava ama bı ustu war 90lık ve 130 luklar var o zmn bedava verdıgı tel kalıtesı yuksek mesela 6630 6680 bedava anlatabıldımı ???havaya kuru sıkı sallamıyoz yanı&#33;&#33;&#33;
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt