Çentik ekranlı telefonlar, Android P ile artış gösterebilir!

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Çentik ekranlı telefonlar, Android P ile artış gösterebilir!

Android eko sisteminin son dönemlerdeki en başarısız isminin 8.0 Oreo sürümü olduğundan söz edersek, pekte hata yapmamış olabiliriz. Uzun süredir pazarda sadece yüzde 1'lik bir paya sahip olmayı başaran Android 8.0 Oreo'nun güncellenmiş sürümü olarak karşımıza Android 9.0 P işletim sistemi güncellemesinin çıkacağını söyleyebiliriz.



Bu sefer yayınlayacağı son sürümle birlikte çok daha başarılı olmayı amaçlayan Google firması, Android 9.0 P işletim sistemi sürümünde tüm detayları düşünmesi bekleniliyor. Özellikle firmanın son dönemlerde iPhone X'in satışa sunulması ardından daha popüler şekilde kullanılan çentikli ekrana sahip cep telefonlar için daha şık bir arayüzü sunması bekleniliyor.



https://www.maxicep.com/video/android-90-p-boyle-mi-olacak
Android 9.0 P böyle mi olacak?


Çentiğin sağında ve solunda yer alan ekran alanlarını daha aktif bir şekilde kullanacak olan Google, Android 9.0 P işletim sistemini bu doğrultuda geliştiriyor. Yani bu alanlarda bildirimler, çeşitli uygulama ikonları ve yazılım uyarmaları daha doğru şekilde arayüzüne yerleştirilmiş olacak.



İşletim sisteminin sadece çentikli ekrana sahip modeller için özel olarak dizayn edilmesi beklenilmezken, ZTE Axon M gibi katlanabilir ekrana sahip modeller içinde özel olarak tasarlanacağı düşünülüyor. Pazarda daha önemli bir rol oynamak isteyen ve pazar payını arttırmak isteyen Android ekosistemi, yeni işletim sistemiyle bu planı geliştirmeyi başaracak gibi duruyor.
 
Son düzenleme:


Üst Alt