Cazın üç efsane ismi Miles Davis için buluşuyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Cazın üç efsane ismi Miles Davis için buluşuyor
Caz müziğinin gelmiş geçmiş en önemli isimleri arasında sayılan, müzik dehası Miles Davis’in ölümünün 20. yılında, Davis’le daha önce çalışmış üç efsane isim, Marcus Miller, Wayne Shorter ve Herbie Hancock, sanatçıya saygı duruşu niteliğinde bir projeyi İKSV tarafından düzenlenen 18. İstanbul Caz Festivali kapsamında hayata geçirecek.


“Tribute To Miles” başlıklı projenin dünya prömiyeri, Zorlu Center sponsorluğunda, 7 Temmuz Perşembe akşamı Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Üç sanatçının İstanbul konserinde Miles Davis'in geçmişle geleceği buluşturan bir yaklaşım içinde eserlerine farklı yorumlar getireceği belirtiliyor.

Miles Davis’le yolu genç yaşta kesişmiş olan Marcus Miller’ın müzik direktörlüğünü üstlendiği “Tribute To Miles” başlıklı projenin tanıtımı için dün Zorlu Center Satış Ofisi’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Projenin dünya prömiyeri öncesindeki son provaları için İstanbul’da olan Marcus Miller, Herbie Hancock ve Wayne Shorter’ın katılarak projeyi anlattığı basın toplantısının moderatörlüğünü gazeteci ve aynı zamanda İstanbul Caz Festivali Danışma Kurulu üyesi Yavuz Baydar üstlendi. Konser tarihine kadar İstanbul’da provalarına devam edecek olan Marcus Miller, Herbie Hancock ve Wayne Shorter'ın 7 Temmuz Perşembe akşamı, saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleştirecekleri “Tribute to Miles” projesinin dünya prömiyeri ile caz severlere unutulmaz bir Miles Davis akşamı yaşatacağı belirtiliyor. Konserde, piyanoda Herbie Hancock, saksafonda Wayne Shorter, bas gitar ve bas klarnette Marcus Miller ile trompette Sean Jones ve davulda Sean Rickman, Miles Davis’in 50’lerdeki bop ve cool döneminden, ‘70’lerdeki deneysel-elektrik parçalarına ve 80’li yıllardaki son çalışmalarına dek uzanan bir programla izleyicilerle buluşacak.

"BİZ İSTANBUL'U, İSTANBUL BİZİ SEÇTİ"

Yavuz Baydar'ın moderatörlüğünü üstlendiği basın toplantısında her üç sanatçı medya mensuplarının sorularını yanıtladı. Projenin ortaya çıkış öyküsünü aktaran Miller, "Aradan 20 yıl geçtiğine gerçekten inanamıyorum. Davis hala bizlerle beraber olduğu ve müziği hala yaşıyor olduğu için bana daha kısa bir zaman dilimi gibi geldi bu 20 yıl. Bir anma konseri yapabileceğimizi düşündüm. Herbie Hancock ve Wayne Shorter ile konuşup böyle bir projeye dahil olmak isterler mi diye sordum. Onlar da heyecanlandılar. Böylece bu proje ortaya çıktı" diye konuştu.

Miller, “İstanbul mu sizi seçti, yoksa siz mi İstanbul’u şeklindeki bir soruya "Aslında her ikisi de denebilir. İstanbul seçeneklerimiz arasındaydı. Daha önce üçümüzde bu kentte konserler verdik. Ve burada müthiş bir izleyici var. Sadece bizleri coşkuyla alkışladıkları için değil. İstanbul izleyicisi hem performansı kavrıyor, hem dikkatli dinliyor, hem de coşkulu bir şekilde tepkisini gösteriyor. Bu özellikler bu konserin mekanı olarak İstanbul'u seçmemizde önemli oldu" karşılığını verdi.

"AYNI DNA YAPIMIZ VAR"

Miller, konserde geçmişin ve geleceğin bir denge içinde buluşacağını söylerken, Herbie Hancock ise konserde çalacakları eserlerin bire bir Miles Davis'in kopyası olmayacağını vurgulayarak, "Biz bu konsere hazırlanırken ne yapmamızdan çok ne yapmamamız gerektiğini biliyorduk. Bu nedenle işimiz de kolay oldu. Davis için düzenlenen bir saygı konserinde yapılması gerekenin onun şarkılarını çalmak, üslubunu birebir taklit etmek olduğu düşünülebilir. Oysa biz bu proje üzerine düşünürken, Davis'in kafamdaki sesi 'sakın bunu yapma' dedi. Miles ile uzun yıllar birlikte çalıştım. Onun müzik dersleri benim için hayat dersleri oldu. Hayata bakışımı tümüyle etkiledi. O benim DNA'mın bir parçası" diye konuştu. “Onu özlüyor musunuz” şeklindeki soruyu Hancock, " Bana bu soru hep soruluyor. Ben de hayır cevabını veriyorum. Çünkü o hep içimde yaşamaya devam ediyor" diye yanıtladı. Ünlü saksafoncu Wayne Shorter ise, “Miles Davis ile hangi yönleriniz benziyor” sorusuna “Miles Miles'tir. Ancak biz onunla karşı karşıya bakan iki ayna gibiyiz. Benzerliklerimiz farklılıklarımızdır” yanıtını verdi.

"KÜLTÜR VE SANATIN DA MERKEZİ OLACAĞIZ"

Basın toplantısında, İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin’in konuşmasının ardından söz alan Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even de böyle bir tarihi konsere sponsor olmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını belirterek, “İstanbul için kültür ve sanatın tüm kollarını kucaklayan Performans Sanatları Merkezi’ne, Zorlu Center içerisinde önemli bir yer ayırdık. Çok yakında bugün destek verdiğimiz konserler Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşecek. Değerli sanatçılarımızı da Zorlu Center Performans Sanatları merkezinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. İstanbul ve ülkemize değer katmak hedefiyle gerçekleştirdiğimiz projemizle, sanat ve kültür hayatımıza değer katacak etkinliklere destek olmaya devam edeceğiz.3 bin 100 kişi kapasiteli salonlarımızla Zorlu Center kültür ve sanatın da merkezi olacak” dedi.

HÜRRİYET

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

First Lady
Cevap
0
Görüntüleme
997
First Lady
First Lady
Cevap
0
Görüntüleme
2K
First Lady
Muhammet DEDE
Cevap
5
Görüntüleme
843
Muhammet DEDE
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
517
Doğuş Pertez


Üst Alt