bunuda mı görücektik...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
crawling

crawling

Üye
    Konu Sahibi
bunuda mı görücektik...
Japonya'da 'iyi niyetle' geliştirilen bir teknoloji 'röntgencilerin' işini kolaylaştırdı. İngiliz mobil devi Vodafone'un V602-SH modeli cep telefonu, harici olarak satılan bir gece görüş filtresiyle X-Ray cihazına dönüşüyor. Bu filtreyi cep telefonlarına takanlar özellikle koyu renk bikini giyen kadınları çırıl çıplak görebiliyor.

CNet'in haberine göre, Japon Yamada Denshi'nin gece görüş kamerası aslında cep telefonlarının karanlıkta daha iyi fotoğraf çekmesi için tasarlanmış. Filtre özellikle sadece Japonya'da satılan V602-SH'lerle çok iyi sonuç veriyor.

Ancak söz konusu filtre ısıya duyarlı olduğu için kullanıcılarına kaliteli bir fotoğraftan çok daha fazlasını sunuyor. Filtre, kameralı cep telefonuna takıldığında başta koyu renk bikiniler olmak üzere bazı elbiseleri 'ortadan kaldırarak' insanların çıplak görünmesini sağlıyor. Filtrenin bu beklenmedik yan etkisi insan vücudunun elbiselere göre daha sıcak olmasından kaynaklanıyor.

Bu filtrenin insanları çıplak gösterdiğini doğrulayan Vodafone yetkilileri, Yamada Denshi'nin kendileri tarafından onaylanmış bir donanım sağlayıcısı olmadığına dikkat çekti. Şirketten yapılan açıklamada, "Bizim bu alet üzerine kontrolümüz sınırlı. Birinin vücudunu tamamen çıplak gösteren bir telefon satmak istemeyiz’ denildi.

Kameralı cep telefonlarının yaygınlaşması pek çok ülkede mahremiyet tartışmalarını da beraberinde getirmişti. Özellikle spor ve yüzme salonlarında kadınların görüntülenmesi üzerine bu tür yerlerin çoğu kameralı cep kullanımını yasaklamıştı.
kaynak:
 


Ozan

Ozan

Admin
Valla daha neler görecegiz.. :)
 

aliekmel

Üye
gördük işte daha acayip şeylerde gelir
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt