Bulutta web tasarım dönemi başlıyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Bulutta web tasarım dönemi başlıyor!


Yazılım devi Adobe Systems, ürünlerini bulut bilişime entegre eden teknoloji şirketleri arasına girdi. Adobe’nin neredeyse tüm hizmetlerini içeren Creative Cloud, bireysel kullanıcılar için paylaşım gücü yüksek pratik bir hizmet olarak belirirken, KOBİ’ler için de BT altyapılarını geliştirmek için ideal bir çözüm sunabilir.

Adobe, başta grafiker ve web tasarımcıları olmak üzere bireysel kullanıcıların yüzünü güldürecek Creative Cloud hizmetini Türkiye’de tanıttı. 15 Şubat Cuma günü İstanbul’da yapılan etkinlikte, Adobe Systems Rusya, Türkiye ve Ortadoğu Bölge Müdürü Arseny Tarasov, Akdeniz Ülkeleri Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Zeynep Tokman Cesur ve Akdeniz Ülkeleri ve Türkiye Teknik Satış Müdürü Barış Özcan, Creative Cloud’un bulut bilişim ile getirdiği yenilikleri anlattı.

Detaylarına girmeden önce, Creative Cloud’un gelişmiş bir bulut bilişim sistemi olduğunu ve Google Enterprise gibi çok sayıda fonksiyon içeren bir görev gördüğünü belirtelim.

Küçük ve büyük ölçekli şirketlerin ‘dijital iş platformu’ olarak sunulan Google Enterprise, Google’ın tüm hizmetlerini (Google Earth ve Maps, Google Apps, Google Chrome, Google Drive, Gmail, Hangout vs.) bir araya toplayarak iş ortamında paylaşımın maksimuma çıktığı bir çalışma ortamı sunuyor. Ofisteki, hatta dünyanın diğer ucundaki meslektaşlarınızla video konferans yapabiliyor, aynı anda birçok kişiyle rapor hazırlayabiliyorsunuz.

Creative Cloud, Google Enterprise gibi, Adobe’nin sunduğu tüm hizmetleri ayağınıza getirecek, online olarak çalışmalarınızı anında paylaşma ve üretme imkanı sunacak. Bireysel çalışan profesyoneller ve KOBİ’ler için ideal bir hizmet olarak beliren Adobe Creative Cloud, Mayıs 2012’de hayata geçtiğinden bu yana 360 bin paralı, 1 milyon da ücretsiz kullanıcı kazandı bile.

BİREYSEL KULLANICILAR İÇİN BİR HAZİNE

Creative Suite 6’yı içeren Creative Cloud, Photoshop CS6, After Effects CS6, Illustrator CS6, Audition CS6, Photoshop Camera Raw 7, Adobe Media Encoder CS6, Adobe Extension Manager CS6 ve diğer tüm hizmetleri en güncel versiyonlarıyla sunacak, otomatik güncellemeler hizmete dahil olacak.

Türk kullanıcılar, Muse ve Edge uygulamalarıyla Digital Publishing Single Edition’a sadece Creative Cloud üzerinden erişim sağlayabilecek. Creative Cloud, bu özelliğinin yanı sıra grafik ve web tasarımcıları için birbirinden önemli uygulamalar içeriyor. Creative Cloud’un sunduğu yeni HTML5 web araçlarına kısaca bakalım:

Adobe Edge Reflow, tasarımcılara mobil cihazlar veya masa üstü bilgisayar için olsun, çeşitli taslaklar için model veya plan oluşturmalarını sağlayan görsel bir araç. Edgre Reflow ile içerikleri CSS3 ile düzenleyerek tasarımınızın neye benzeyeceğine net bir bakış atabiliyorsunuz.



Edge Reflow, tek bir adımda web siteleri oluşturacağınız bir araç olmaktan öte, bireysel tasarımcılar ve ekipler için çalışmaların neye benzeyeceğini ortaya koyuyor. Tasarımların çeşitli boyutlarda ve farklı içeriklerle neye benzediğini görebiliyorsunuz.

[video=youtube;ArG6bod-HZU]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ArG6bod-HZU[/video]

Edge Animate, animasyonlu içerik üretmenizi sağlıyor. Adobe’nin web sayfaları için font kütüphanesi olan Edge Web Fonts tabanlı görsel font anahtarıyla, tasarımınıza animasyon ekleyebiliyorsunuz. CSS3 stilleri ve efektleri de içeren uygulama, CSS kullanarak tasarımınıza kolay bir şekilde animasyon eklemenizi sağlıyor.



Adobe’nin web tasarım yazılımı Dreamweaver kullanıcıları, Creative Cloud sayesinde programın taslak platformu fluid grid güncellemesine erişim sağlayacak. Çok daha pratik bir kullanım vaat eden fluid grid güncellemesinin yanı sıra, Dreamweaver Edge Web Font entegrasyonu ile sunulacak.



Edge Code, JavaScript, HTML ve CSS içi kullanılacak olan kod aracı. Uygulama, ön izleme fonksiyonu sayesinde değişikliklerin kodlandığı anda kontrol edilmesini sağlıyor. Uygulama aynı zamanda, hata ihtimalini ortadan kaldırarak hızlı bir şekilde kod girilmesi ve editlenmesini sağlayan ‘code hinting’ içeriğini CSS ve HMTL için çok daha etkin bir şekilde sunmayı vaat ediyor. Edge Code aynı zamanda, ‘Quick Edit’ içeriği sayesinde dosyalar arasında geçiş yapma zahmetine gerek kalmaksızın taslak üzerinde kod editleme imkanı sunuyor.



Muse, hiç kod yazmadan web standartlarına uygun HTML tasarlayıp yayımlanmasını sağlıyor. Mobil cihazlar ve masa üstü bilgisayarlar için hazırlanan HTML web sayfaları, Adobe Business Catalyst hizmetiyle yayımlanıyor ve host sağlayıcı gerekmeksizin hayata geçirilebiliyor.



Adobe Digital Publishing Suite, medya dünyasındaki kurumlar, yayıncılar ve üyelikle çalışan kurumlar için tablet bilgisayarlarda yayın oluşturulması ve dağıtılmasını sağlıyor. Amazon Kindle Fire, iPad ve Android tabanlı tabletler olmak üzere tüm tablet bilgisayarlarda yayımlanabilecek, animasyonlu ve zengin içerikli yayımla bu uygulama sayesinde oluşturuluyor.

Bireysel kullanıcılar, sadece bir ürün yayımlayabiliyor. Kurumlar ise bunu sınırsız yapabiliyor. Kısaca, bir dergi çıkarıyorsanız dijital matbaanız Creative Cloud olacak.



100 GB ALAN


Creative Suite hizmeti, kendine özgü tarayıcısıyla oldukça kolay ve pratik bir kullanım sunuyor.

Tarayıcı, Dosyalar (Files), Uygulamalar (Apps) ve Eğitim (Training) seçenekleri içeriyor. Dosyalardan üzerinde çalışacağınız farklı formattaki belgeleri, Uygulamalardan kullanacağınız uygulamaları seçiyor, Training de ise elinizin altında bulunan uygulamaları nasıl kullanacağınızı anlatan çok sayıda video bulacaksınız.

Adobe’nin yeni ürün, güncelleme ve hizmetlerinden yararlanılmasını sağlayacak olan Creative Cloud, kullanıcılarına 100 GB bulut depolama alanı sağlıyor.

Yıllık abonelik sistemiyle satışa sunulacak olan Creative Cloud’un aylık üyelik fiyatı 69.99 dolar. Adobe’nin CS3, CS4, CS5 ve CS6 paketini bulunduran kullanıcılar için bu fiyat 49.99 dolar olacak. Creative Cloud satışları, Türkiye’de Mart ayından itibaren başlayacak.



TÜRKİYE’DE 100 BİN POTANSİYEL KULLANICI

Creative Cloud tanıtımında birçok soruyu yanıtlayan ve önemli noktalara değinen Adobe Akdeniz Ülkeleri ve Türkiye Teknik Satış Müdürü Barış Özcan, Creative Cloud için Türkiye’de yaklaşık ‘100 bin potansiyel kullanıcı’ bulunduğunu belirtti.

Türkiye’de grafik ve web tasarımı sektöründe bulunan 60-70 bin kişi bulunduğuna dikkat çeken Özcan, ‘işletme ve diğer bireysel kullanıcıların da desteğiyle 100 bin civarında Cretive Cloud kullanıcısı olacağını tahmin ettiklerini’ ifade etti.

Abonelik fiyatı nedeniyle büyük kurumlardan çok küçük ekiplerin çalıştığı KOBİ’ler için ideal olan Creative Cloud, seri numarası ile değil, kullanıcıya özel ID ile satılacak.

Özcan, bireysel bir kullanıcının, Creative Cloud ID’si ile yazılımı iki bilgisayara yükleyebileceğini ancak bu iki bilgisayarda Creative Cloud’u kendisinden başkasının kullanamayacağını belirtti. Şirketler içinse, programın kullanımı yönetici kontrolünde belirlenecek.

KORSANA KARŞI ‘KİŞİSELLEŞTİRME’

Belki de dünyanın en çok korsan ürüne çevrilen yazılımlarını üreten firma olan Adobe, bulut bilişim teknolojisiyle güçlenen Creative Cloud ile yazılımlarını da koruma altına alacak. Özcan, bu konuda ‘kişiselleştirme’ özelliğinin öne çıkacağını belirtti.

Sayısız içerik ve fonksiyon içeren Creative Cloud, doğal olarak kullanıcıların kendine özel dijital atölyesi haline gelecek. Kullanıcılar, kendi kullanımlarına uygun bir şekle soktukları uygulama içeriklerini sürekli yeniden ayarlamak zorunda kalmamak için ayarlarını kaydedebilecek. Böylece özel ID’li Creative Cloud, kullanıcıya özel, bir nevi ‘custom’ hale gelecek. Bu da, programın kopyalanabilir olmasını engelleyecek.
 


A3rman

A3rman

Üye
Süpermiş :D
 
Kanuni_1520

Kanuni_1520

Üye
Teşekkürler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

  • Kilitli
Cevap
4
Görüntüleme
307
Baydırman
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
368
Eren Değerli
Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Buğra


Üst Alt