Bülent Korkmaz UEFA 100ler Kulübünde

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mayday_

Üye
    Konu Sahibi
Bülent Korkmaz UEFA 100ler Kulübünde
Bülent Korkmaz UEFA 100'ler Kulübü'nde

Avrupa Kupalarında en az 100 kez forma giyenlerin yer aldığı ''UEFA 100'ler Kulübü''ne giren tek Türk futbolcusu olan Bülent Korkmaz (101 maç), 25 Mayıs 2005 tarihinde oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finali öncesi İstanbul'a getirilen kupanın teslim töreninde ödüle layık görüldü.

Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Sepp Piontek ve Bulgaristan Milli Takım Teknik Direktörü Hristo Stoitchkov, Bülent Korkmaz'a, UEFA Kupası maçlarında çekilen fotoğraflarının yer aldığı bir tablo hediye etti.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 25 Mayıs'ta yeni sahibini bulacak Şampiyonlar Ligi Kupası, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki törenle teslim edildi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki törende kupa, önce geçen sezon bu kupayı kazanan Portekiz'in FC Porto Kulübü'nün Genel Menajeri Diogo Paiva Brandao ve takım kaptanı Jorge Costa tarafından, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'e teslim edildi.


Kupayı alan Şenes Erzik ise bir rüyanın gerçekleştiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
''Futbol, duyguların ve tutkuların yoğun olduğu bir spordur. Çeşitli din ve farklı ülkelerden insanları, futboldan başka hiçbir şey birbirine bu kadar yaklaştıramaz. UEFA olarak futbola özenle bakmalıyız. Futbol, geleneklerle yaşayan bir spor dalıdır. Bu geleneklerden biri, her yıl ev sahibi ülkede yapılan kupa teslim törenleridir. Bu kupanın ilk devir teslim töreni 1997 yılında Münih'te yapıldı. Bu tören yıldan yıla geliştirilerek, kulüpler bazında en önemli organizasyon olan Şampiyonlar Ligi'nin ayrılmaz parçası haline gelmiştir.

Futbolun tutkulu olduğu bir evdeyiz. Benim ülkemde, şehrimde, İstanbul'dayız. Final maçının ülkemde olmasından dolayı çok mutlu ve gururluyum. Bu mutluluğu bize yaşatan, başta UEFA Başkanı Lennart Johansson ve UEFA yetkililerine, İstanbul adına, ülkem adına teşekkür ediyorum.''


Erzik, Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı'ya, günün anısına hediye verirken de ''Haluk Ulusoy'un, Türkiye'ye alınmasında büyük katkıları oldu. Siz de aynı özveriyi gösterdiniz, bayrağı alıp ileriye götürmek için çalışıyorsunuz. UEFA olarak teşekkür ederiz'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul için mutlu bir an yaşadıklarını belirterek, ''Türk sporuna tarih düşüyor'' ifadesini kullandı.

İstanbullular olarak buna tanıklık ettiklerini kaydeden Topbaş, kupanın İstanbul'a gelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Törene, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Teknik Direktör Gheorghe Hagi, Kaptan Bülent Korkmaz, Fatih Terim, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, UEFA yetkilileri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, Futbol Fedarasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal ve eski çalıştırıcı Sepp Piontek, Beşiktaş Kulübü Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, FC Porto Kulübü Genel Menajeri Diogo Paiva Brandao ve takım kaptanı Jorge Costa ile Bulgaristan Milli Takımı Teknik Direktörü Hristo Stoitchkov katıldı.

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın futbol altyapı takımları ile çeşitli spor okullarının öğrencileri de törene katılırken, Galatasaray'ın UEFa Kupası'nı aldığı anın görüntülerinin yansıtılması, izleyenlerden büyük alkış aldı. Törende müzik grubu Safarad da mini bir konser verdi.

 


van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Tebrikler Bülente... :) Herkes erişemez bu şerefe... Ülkemizde az futbolcuya nasip olur...




Tebrikler... :)
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Tebrikler.. Bu odul bile Turkiye'nin adını duyurmaya yetiyor.Ulkemizde az bulunuyor boyle futbolcular.Degerini bilmek gerekiyor ;)
 

m_girit

Üye
helal olsun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt