Büyük Timur İmparatorluğu ( Konu Anlatımı )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mali Özdemir

Mali Özdemir

Üye
    Konu Sahibi
Büyük Timur İmparatorluğu ( Konu Anlatımı )
Timur'un babası Çağataylar'ın ve önemli kolu olan Barulas (Barlas) aşiretinin reislerindendi.Ataları Cengiz'in sülalesi ile birleşmektedir.Devletin kurucusu Timur,Çağatay Hanlğı'nın son hükümdarı Tuğluk -Temür'e iteat edip kiş ve çevresini idare etti.Hakimiyetini kurabilmek için çevredeki emir ve hükümdarlar ile amansız mücadeleye girişti.
Timur sırasıyla Harezm ,Horasan ve Altınordu üzerine sefer yaptı.Anadolu'da Ahlat ,Adilcevaz ve Van'ı zaptetti (1392-1397) yıllarında İran üzerine seferler yaptı.
1398-1399 yılında Hindistan seferi ile Delhi yağmalandı.1399 da yedi yıl süren Anadolu Seferi'ne çıktı.Osmanlı sultanı yıldırım Bayezit'i (1402) Ankara savaşında mağlup etti.1405 yılında Çin seferine hazırlandığı sırada öldü.
Timur'un ölümü ile oğulları ve torunları arasında ülke pay edildi.Oğullarından Şahrup 1420 den itibaren devleti tekrar eski gücüne kavuşturdu.
1370 de timur tarafından kurulan Timurlar Devleti 1507 de Akkoyunlular la ve Karakoyunlular la mücadele neticesinde zayıflamaları ve Özbeklerin istilasına uğraması sonucu yıkılmıştır.
İtil'den Ganj nehrine ,Tanrı Dağları'ndan Şam'a kadarola topraklarda hüküm süre Timurlar ,Orta Asya da bulunan Türkler'i birleştirmiş , Türkistan da büyük bir uygarlık kurmuşlardır.Bu uygarlığın tesirleri dört bir tarafa yayılmışlardır.
Timur'un Tuğ'u üzerinde çift ejderli bir alem vardı.Çeşitli renkte , üstünde arslan tasvir edilen resimler de bayraklarla temsil edilmişlerdir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
4
Görüntüleme
652
Ismayilov_Elcin
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
396
Haydar


Üst Alt