Büyük Galatasaray taraftarı ve tüm kamuoyuna;

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TEKYUMRUK

TEKYUMRUK

Üye
    Konu Sahibi
Büyük Galatasaray taraftarı ve tüm kamuoyuna;
15 Ocak 2011 akşamı, Galatasaray'ımızın yeni evinin açılışında siyasiler gövde gösterisi yapmak istemiş ve Galatasaray taraftarı bu duruma tepkisini hiçbir hakaret içermeyen demokratik bir yöntemle ortaya koymuştur.
Stadda yer alan taraftarların büyük bir çoğunluğu gibi, Tekyumruk da bu tepkilere dahil olmuştur. Ancak, çeşitli basın kuruluşlarında yer alan haberlere göre, Tekyumruk grubu bu eylemin organize edicisi olarak gösterilmiştir. Bu iddia tamamen asılsızdır. Haberlerde, grubumuzun 150 kişi olduğu, eylemi başlattığı ve stada yaydığı iddia edilmiştir. Öncelikle belirtmek gerekir ki, Tekyumruk grubu tribünü yönlendirme iddiası olmayan, renklerin ve halkların kardeşliğini, insan haklarını, emeği, küfürsüz tribünleri ve centilmen sporu savunan insanları buluşturan bir taraftar grubudur. Kaldı ki, bugüne kadar hiçbir zaman 150 kişi bir araya gelip maç izlemişliği de yoktur. Tekyumruk grubu üyeleri, staddaki yoğun kalabalık sebebiyle bir arada olma şansını dahi yakalayamamıştır. Takdir edersiniz ki, bu eksende oluşmuş ve "tribün önderliği" yapma iddiasında olmayan grubumuzun eylemlere katıldığı söylenen güney tribünü ve numaralı/vip tribünü organize etmesi mümkün değildir. Telefonların dahi çekmediği bir stadda, bunu gerçekleştirmek imkan dahilinde de değildir.
Endüstriyel futbola karşı Galatasaraylılar'dan oluşan taraftar grubumuz Tekyumruk, protestolara katıldığını kesinlikle inkar etmemektedir. Grup üyeleri, sahip oldukları kombinelerle stada girmiş ve stadda olan onbinlerce insan gibi her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının anayasal hakkı olan demokratik tepki hakkını kullanmıştır. Ancak bu protestoların düzenleyicisi olduğu ve stadyumu organize ettiği yolundaki komik iddianın da gerçek olmadığını belirtir. Stadda oluşan tepki tamamen spontanedir. 40 bin kişilik seyirci kitlesinin 24 bininin Galatasaray Spor Kulübü'nün bilfiil davetlisi olması da bunun açık göstergesidir. Kısıtlı bir ekiple maç izleyen Tekyumruk grubunun 24 bin davetliyi ve 16 bin kombineli taraftarı organize ettiğini söylemek abeste iştigaldir.
Burda üzerinde durulması gereken, ne Tekyumruk grubunun ne de diğer Galatasaraylı taraftarların tepkisini ortaya koyarken hiçbir hakarete veyahutta şiddete başvurmadığı gerçeğidir. Kulübümüzün merhum başkanı Özhan Canaydın'a hakarete varacak sözler söylenmesine karşın, onurlu Galatasaray taraftarı saygınlığını korumuştur. Galatasaray'ımızın adı kendi evinde ayaklar altına alınmasına karşın, gerek Tekyumruk, gerekse diğer Galatasaraylılar demokratik tepki çerçevesinin dışına çıkmamıştır. Ancak, demokratik tepkilerini dile getiren onurlu Galatasaraylılara bir kısım bürokratlar, "babası belli değiller", "kuş beyinliler" gibi galiz küfürlerle saldırmıştır. Tekyumruk grubu bu ağır hakaretlere, bu bariz küfürlere karşın kendisine, yani onurlu Galatasaray taraftarına yakışanı yapmış küfüre ve hakarete başvurmamıştır. Tepkilerini dile getirirken her daim kişilik haklarına saygılı olmuştur.
Tekyumruk grubunun staddaki protestoları organize ettiği açık bir yalandır. Onbinlerce Galatasaraylı, bağımsız olarak demokratik tepkilerini ortaya koymuştur ve bu durum hiçbir yasada suç olarak ele alınmamaktadır. Burada ne kesilecek bir fatura, ne sorgulanacak insanlar ne de suçlular vardır. Söz konusu olan, sadece ve sadece onurlu Galatasaray taraftarıdır.
Tekyumruk Galatasaray Taraftar Grubu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt