Bu Maillere Dikkat

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zero

Zero

Üye
    Konu Sahibi
Bu Maillere Dikkat
İnternette 2005’in en büyük virüs saldırısı başladı
FBI, CIA ya da Alman BKA güvenlik ajanslarına ait adreslerden geliyormuş gibi gözüken yeni bir bilgisayar virüsü, Finli bilgisayar uzmanlarına göre daha yavaş ilerleme hızına sahip.

Geçtiğimiz salı günü milyonlarca virüslü elektronik postanın internet işleticileri tarafından gönderildiğini dile getiren F-Secure internet güvenlik firması araştırma bölüm başkanı Mikko Hypponen; "Ancak bunun hızı düşmüş gözüküyor. Bu saldırı halen bu yılın en büyük virüs saldırısıdır. Yapanların amaçları bilinmese de, neden para kazanmak gibi gözükmüyor" şeklinde konuştu.

FBI ise salı günü yaptığı açıklamada virüs kaynağı olmadığını kaydetmesine rağmen, uzmanlar virüsün üretenlerce gerçek gibi tasarlanmasına bağlı olarak yayıldığını söylüyor.

Sober virüsünün ailesine ait olan bu virüslü iletiler, [email protected], [email protected], [email protected] gibi ya da benzeri adreslerden gönderilmiş gibi gözüküyor ve alıcıyı ilişik dosyadaki soruları yanıtlamak üzere dosyayı açmağa yönlendiriyor. Dosyanın açılması virüsü etken duruma getiriyor ve diğerlerine bulaşmasını sağlıyor. Virüs, daha önceki virüs saldırılarından dolayı koruyucu yazılımları devre dışı kalarak sıklıkla korunmasız duruma düşen şirket ve ev bilgisayarlarında bilgi aktarım hızını yavaşlatıyor.
Sober'in sürümü, 2003'ün Ekim ayında belirlenmiş ve bu tarihten günümüze 25 sürümü bulunmuştu.
 


van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Benim tüm adreslere gelmiş birini açtım sadece meraktan..
 
Haberci

Haberci

Üye
Çok dikkatli olmak lazım...
 

oteb

Üye
Evet bize de gelmişti...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt