Bu haber G. Saray'ı yakından ilgilendiriyor!

Sponsorlu Bağlantılar

-India-

-India-

Üye
    Konu Sahibi
Bu haber G. Saray'ı yakından ilgilendiriyor!
UEFA başkanı Michel Platini Finansal Fair-Play kurallarına uymayan kulüplere Avrupa Kupaları’ndan ihraç cezası gelmeyeceğini açıkladı. Bu haberle birlikte Galatasaray da derin bir nefes almış oldu.

2014-15 sezonu ile birlikte devreye girecek olan Finansal Fair-Play kuralları şimdiden takımları düşündürüyor.

UEFA başkanı Michel Platini bu kurallara uymayan takımların Avrupa Kupaları’ndan men edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söylerken, “Kan ve gözyaşı bekleyenler biraz üzülebilir. Sadece sert cezalar vereceğiz fakat Avrupa Kupaları’ndan men etme gibi bir durum söz konusu olmayacak” dedi.

Finansal Fair-Play ile ilgili ilk kararların Mayıs ayı başında açıklanacağını söyleyen Platini, “Verilecek cezalarla ilgili henüz bir fikir birliğine varamadık. O yüzden Mayıs ayı başında açıklanacak cezalar Haziran ortasına kadar sarkabilir” diye konuştu.

Galatasaray için "risk" yok!

UEFA Finansal Fair-Play kuralları çerçevesinde risk altında bulunduğu iddia edilen ve "hesaplarının yerinde incelenmesi" kararı verilen Galatasaray için "Avrupa'dan men" yaptırımının uygulanabileceği iddia edilmişti.

İlk denetleme döneminde sıkıntı yaşamayacağı ifade edilen sarı kırmızılı takımın, 2014 hesaplarının da katılacağı 2. denetleme döneminde ise olumsuz mali tabloları nedeniyle sıkıntı yaşayabileceği konuşulurken, yönetim ise bu spekülasyonları yalanlamıştı. Kulüpten bu konuda önlemlerin alındığına ve kur farkı ile oluşan sorunların, sermaye artışı gibi hamelelerle çözüme kavuşma çalışmalarının UEFA'ya bildirileceği ifade edilmişti. Platini'nin son açıklaması ile birlikte, "Avrupa'dan men" spekülasyonlarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmış oldu.

kaynak: AJANSSPOR


Galatasaray avrupa kupalarına alınmasın diye kampanya başlatanlara da selam olsun.
 

Benzer Konular

DiaBLoS
Cevap
1
Görüntüleme
263
Eren Değerli
. . . EmreG . . .
Cevap
0
Görüntüleme
299
. . . EmreG . . .
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
372
DiaBLoS
-India-
Cevap
1
Görüntüleme
296


Üst Alt