Brezilya dünya şampiyonu!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Brezilya dünya şampiyonu!
17. Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası, dün oynanan Brezilya-Küba final maçıyla son buldu.

17. Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası, dün oynanan final maçıyla son buldu. Küba'yı 3-0 yenen Brezilya, üst üste 3. kez dünya şampiyonluğuna uzandı.
İtalya'nın evsahipliğinde 18 gündür devam eden şampiyonanın son gününde, evsahibi İtalya ile Sırbistan arasında üçüncülük-dördüncülük maçı ve son şampiyon Brezilya ile Küba arasında da final maçı oynandı.
Başkent Roma'da oynanan şampiyonanın son maçında, adı daha çok futbolda aldığı başarılarla anılan Brezilya, Amerika kıtasının bir diğer temsilcisi Küba'yı fazla zorlanmadan 25-22, 25-14 ve 25-22'lik setlerle 3-0 yenerek, 17. Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası'nı şampiyon tamamladı.
'Sambacılar', bu zaferle üst üste 3. kez şampiyonluk sevinci yaşarken, aynı zamanda daha önce üst üste 3 kez şampiyon olan İtalya'nın başarısına da ortak oldular.
Final mücadelesi 1 saat 14 dakika sürerken Küba, rakibini ilk ve son sette zorlamasına karşın set almayı başaramadı. Favori Brezilya, ilk iki seti 25-22 ve 25-14'lük skorlarla aldı. Müsabakanın üçüncü ve son setinde de rakibinin ümitlenmesine izin vermeyen Sambacılar, son seti de 25-22'lik skorla önde tamamladı ve altın madalyaya uzandı.
SIRBİSTAN DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ
Dünya şampiyonasının son gününün ilk maçında ise evsahibi İtalya ile Sırbistan üçüncülük için kozlarını paylaştı. TSİ 18.00'de başlayan ve 1 saat 39 dakika süren mücadelenin ilk iki seti, 25-21 ve 25-20'lik skorlarla Sırbistan lehine tamamlandı. Başa baş geçen üçüncü seti 28-26 kazanan İtalya, umutlarını bir sonraki sete taşısa da dördüncü sette rakibine 25-19'luk skorla boyun eğerek, evsahipliği yaptığı turnuvada dördüncü oldu.
Bu sonuçla Sırbistan, tarihinde ilk kez dünya üçüncülüğü unvanını aldı. Sırbistan, 1998 yılında Japonya'nın evsahipliği yaptığı şampiyonada o zamanki adı Yugoslavya ile final oynama başarısı göstermiş, finalde İtalya'ya yenilmişti.
 
  • Beğen
Tepkiler: crazyferit

Burak

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Selim Baltaci
Cevap
79
Görüntüleme
4K
PALA.
Sekonet
Cevap
0
Görüntüleme
381
Sekonet
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
258
Baydırman
RomeusTR
Cevap
0
Görüntüleme
392
RomeusTR


Üst Alt