boza..

  • 16 Nisan 2011
  • 387 Okunma
  • 0 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Malzemeler

    2 bardak bulgur
    20 bardak su
    2 corba kasigi tarcin
    yarim bardak yogurt
    yarim tatli kasigi kuru maya(pakmaya)
    2.5 corba kasigi seker
    2 corba kasigi un
    1 tatli kasigi vanilya

    Yapılışı

    Bulguru büyükce bir tencereye koyup 11 bardak su ilave edip
    kapagini kapatip oda sicakliginda 1 gece dinlendirin.Bu islemi
    gerceklestirdikten sonra kisik ateste 2 saat kadar pisirin.
    Mutfak robotuna koyup iyice cekip süzgecten gecirin.Bu elde
    ettigimiz karisimi ibuzdolabina koyun.Süzgec üzerinde kalan
    bulguru yeniden tencereye koyup 8 bardak su ilave edip
    kisik ateste 1 saat daha pisirin ve yeniden süzgecten
    gecirip buzdolabina koyun....
    Unu kücük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun
    ve kisik ateste sürekli karistirmak suretiyle koyulasincaya kadar
    pisirin..Atesten cekip icine 2 corba kasigi seker koyup eriyinceye dek karistirin..
    bu karisim ilik hale gelin icine yogurt katin....
    Mayayi 1/4 bardak ilik suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yogurtlu
    karisima ilave edin.Ilik ortamda yarim saat bekletin bu islemi
    yaptiktan sonra mayali karisimi ezmis oldugumuz bulgura karistirip
    oda sicakliginda 1-2 gün bekletin ve ara sira karistirip iyice
    mayalanmasini saglayin...
    Vanilya ve kalan sekeride ekleyip eriyene kadar karistirin.
    tarcin ile süsleyerek servis yapabilirsiniz..​
     


    Yazan: CoDeYs
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
22/09/2018 - 19:45