Boza... (6 kişilik)

  • 16 Nisan 2011
  • 444 Okunma
  • 0 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 1 kap bulgur bol su ile yikanmis
    3/4 kap seker
    1 ck vanilya esansi

    Mayalamak icin:
    7 gr kuru maya
    1/4 kap ilik su
    2 yk seker
    7 gr kuru maya

    Uzeri icin:
    Sari leblebi
    Tarcin

    Buyuk bir tencerede bulguru geceden suya bastirin. Ertesi sabah uzerine su ilave edin ve yumusayana kadar kisik ateste pisirin. Asagi yukari 3 saat kadar suruyor< Resmi açmak için tıklayın >
    aralarda azar azar su ilave edin. Buyuk porselen veya cam bir kasenin uzerine tel suzgeci yerlestirin. Bulguru icine bosaltin ve kasigin tersi ile ezerek suzdurun (
    resim). Aralarda suzgecin uzerinde biriken tortuyu atin.

    Kucuk bir kasede mayayi 1/4 kap ilik su ve 2 yk seker ile karisitirip eritin. 10 dakika bekletin< Resmi açmak için tıklayın >
    maya kopuk kopuk olsun. Karisimi suzulmus bulgurun icine ilave edin iyice karisitirin. Uzerini tulbent ile ortup mayalanmaya birakin (
    resim). Bozanin acilasmamasi icin mayalanma sirasinda aralarda karisitirin. Mutfak aaagahinin uzerinde< Resmi açmak için tıklayın >
    asagi yukari 3 gunde istenilen koku ve eksime olusuyor.

    3. gun sonunda vanilya esansi ve sekeri ilave edin. Kivamini ayarlamak icin azar azar su koyup karisitirin. Ikram etmeden once bir aksam buzdolabinda bekletin. Servis yaparken uzerine tarcin sepin< Resmi açmak için tıklayın >
    yanina sari leblebi koyun. Cam kavanoz veya porselen icinde< Resmi açmak için tıklayın >
    buz dolabinda muhafaza edin.

    6 kisilik.
     


    Yazan: CoDeYs
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
21/11/2018 - 19:11