Boyun Düzleşmesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Boyun Düzleşmesi
Çağımızda, masa başı işi yapan kişilerin sayısı hiç de azımsanmayacak kadar çoktur. Sürekli olarak masa başında iş yapan, bir konuya ya da işe uzun süreler boyu odaklandığınız zaman, başınızda oluşan ağrı ve düşünce dağınıklığı oluşuyor, ağrı ense ve omuzlarınıza doğru iniyor, isteksiz olma, çalıştığınız konunun ne olduğuyla ilgili unutma hali olduğunu hissediyor olabilirsiniz. Bundan dolayı konsantrasyonunuzda azalma, dinlenme ve gevşeme arzusu ağır basmaya başlıyor olabilir. Şayet bu saydıklarımız iki günden daha fazla süren bir durumsa ve sık aralıklarla tekrar ediyorsa boynunuzda problem olabilir ve bir doktor başvurmanız gerekmektedir.

Boyunda sıklıkla rastlanan sorun, boyunda bulunan kasların çok aşırı gerilmesi nedeniyle ortaya çıkan aks düzleşmesidir. Sorunsuz bir boyun C harfi gibidir, ancak bundan dolayı düz bir çizgi halini alır. Boyunda bir düzleşme oluştuğu zaman, beyne kan taşıyan dört damardan iki tanesi gerilirler ve beyne yeterli oranda kan ulaşamaz. Bu durumda kişide baş ağrısı, bulantı, baş dönmesi, unutkanlık, konsantrasyon sorunları, dengesizlik, aşırı alınganlık ve isteksizlik oluşmaktadır.

Boyun düzleşmesi teşhisinde uygulanan en etkili yöntemler, MR çekilmesi ve fiziki olarak yapılan muayenedir. MR çekildiğinde hastalığın ilerlemiş olduğu aşama da rahatlıkla görülebilmektedir. Yapılan muayeneler ve teşhislerde, boyun düzleşmesi fazla ilerlememiş ya da başlangıç aşamasındaysa kas gevşetici ilaçlar, sıcak kompres, sessiz ve az ışık gören yerde istirahat yapılmasıyla önlenebilmektedir. İlerlemiş bir boyun düzleşmesi varsa, oluşan ağrılar kollara da vuruyorsa fizik tedavi yapılması da gereklidir. Bu hastalık tedavi edilmezse, ilerleyen dönemde ağrı kesiciler de vazifesini yapamaz ve yaşam kalitesi düşer, depresyona varan sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu hastalıktan korunmak için stres ve üzüntüden uzak durulmalı, sizi bu duruma sokabilecek işlerde mümkünse çalışılmamalı, ağır kaldırmaktan, uzun zaman hareketsiz kalmaktan, tek elle ağır yük taşımaktan, klima önünde durmaktan, banyo yaptıktan sonra ıslak saçla dışarı çıkmaktan sakınmak gerekmektedir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt