Feel It
Üye
Böğürtlen Reçeli
Malzemeler: 3 kg. Böğürtlen, 3 kg. şeker.
Gereçler: Geniş ve derin tencere, büyük kavanoz.
Yapılışı: Derin ve geniş bir tencerenin içine malzemeler konur. Kaynatılır ilk 30 dk. kaynasın. 30 dk.'dan sonra 10 ar dk ara ile ya da göz kararı ile kaynadığını anladıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak halde iken büyük bir kavanoza boşaltın reçeli. Soğuyana kadar kapağı açık kalsın soğudunu gördüğünüzde kapağını kapatıp kilerinizde ya da her neresi ise orada saklayın =P
Yapmamış olanlar varsa denemelerini arz ederim tadı pekmeze benziyor Uzun lafın kısası hakiki pekmeze güvenemiyorsanız böğürtlen reçelini yapmalısınız.
Gereçler: Geniş ve derin tencere, büyük kavanoz.
Yapılışı: Derin ve geniş bir tencerenin içine malzemeler konur. Kaynatılır ilk 30 dk. kaynasın. 30 dk.'dan sonra 10 ar dk ara ile ya da göz kararı ile kaynadığını anladıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak halde iken büyük bir kavanoza boşaltın reçeli. Soğuyana kadar kapağı açık kalsın soğudunu gördüğünüzde kapağını kapatıp kilerinizde ya da her neresi ise orada saklayın =P
Yapmamış olanlar varsa denemelerini arz ederim tadı pekmeze benziyor Uzun lafın kısası hakiki pekmeze güvenemiyorsanız böğürtlen reçelini yapmalısınız.