Blackberry Priv Şubat Ayı Güvenlik Güncelleştirmesini aldı

Sponsorlu Bağlantılar

Emre

Üye
    Konu Sahibi
Blackberry Priv Şubat Ayı Güvenlik Güncelleştirmesini aldı
BlackBerry’nin Android ekosistemine giriş cihazı BlackBerry Priv, Android işletim sistemine sahip en güvenli telefonlar arasında yer alıyor. Çıktığı tarihten bu yana aylık olarak düzenli güvenlik güncellemeleri alan telefon, Şubat ayı güncellemesini ay başlar başlamaz almaya başladı.



Özellikle Stagefright açığından sonra radikal kararlar alan Android üreticileri, kullanıcılarıyla aylık ya da 3 aylık periyotlar halinde güvenlik güncellemeleri paylaşıyor. BlackBerry’nin ayın ilk gününde cihazına göndermeye başladığı güncelleme üst üste 3 aydır tam zamanında paylaşılıyor. Bu da Kanadalı efsane markanın cihaz güvenliği konusunda kesinlikle taviz vermediği konusunun altını çiziyor.

BlackBerry hatırlanacağı üzere Priv henüz piyasaya çıkmadan Android’in önemli güvenlik temsilcilerinden Samsung Knox ile işbirliği anlaşması yapmış ve Samsung markalı cihazların güvenlik desteğini dolaylı olarak BlackBerry sağlamaya başlamıştı. Aylık rutin güncellemeleri dışında acil müdahale gerektiren durumlarda da 24 saat içerisinde anlık güncelleme sözü veren markanın güvenilirlik imajını sürdürmesi, Android ekosisteminde devam edip etmeme konusunda önemli bir yol gösterici durum olacak. Zira sızdırılan bilgilere göre dev markanın orta-üst segment için bir model hazırlığı var ve bu model pahalı bulunan Priv‘den daha uygun fiyatlı olabilir.

Scroll
 


Üst Alt