Blackberry, akıllı telefonlarının hala güvenli olduğunu belirtiyor

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Blackberry, akıllı telefonlarının hala güvenli olduğunu belirtiyor
Blackberry’nin akıllı telefonları, iddia edildiği kadar güvenlikli değil mi?



Kanada kökenli Blackberry, pazarın güçlü firmalarından bir tanesi ve özellikle de güvenlik yönünden ön plana çıkardığı akıllı telefon modelleri ile pazarda yer alırken, geçtiğimiz günlerde bazı hack olayları ile başı ağrıdı.



Hollanda Polisi tarafından da doğrulanan olaya göre dünyanın en güvenlikli akıllı telefonları olarak değerlendirilen Blackberry akıllı telefonların güvenliğinin Netherlands Forensic Institute (NFI) tarafından Pretty Good Privacy (PGP) şifreleme programı ile delindiği kaydediliyor.

Hatırlanacağı üzere bu konu hakkında ilk sızıntılar ise Misdaadnieuws.com adındaki Hollanda merkezli bir blog üzerinden gelmişti.

Konu hakkında bir açıklama ise Blackberry üzerinden gelirken, firma, sadece bazı şifrelenmiş e-maillerin alınabildiğini ve Blackberry akıllı telefonların hala dünyanın en güvenlikli akıllı telefonu olduğunu kaydetti.

Blackberry, geçtiğimiz sene sonunda ise Blackberry OS adındaki kendi mobil işletim sistemini bir kenara bırakmış ve Android işletim sistemine geçmişti. İlk Android model ise Blackberry Priv olarak gelirken, bu sene de firma yeni Android modeller duyurmaya devam edecek.

Blackberry Priv, 5.4″ 2560×1440 piksel Quad HD ekran, Qualcomm Snapdragon 808 yonga seti, 3GB sistem belleği, 32GB dahili veri kapasitesi, 18MP arka kamera, 2MP ön kamera, Android 5.1.1 Lollipop mobil işletim sistemi özellikleri ile gelmişti.




http://www.maxicep.com/cep-telefonl...hala-guvenli-oldugunu-belirtiyor-h215420.html
 


Üst Alt