Bisikleti böyle uçurdular!

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Bisikleti böyle uçurdular!




Uçabilen bir motor
yaratma fikri bir buçuk yıl önce ortaya çıktı. Projenin arkasındaki güç; kar veya ticari kazanç elde etmek değil, sadece çocukluktan kalan bir düşün gerçeğe dönüştürülmesiydi. Technodat'tan Ales Kobylik yönetiminde Technodat, Duratec ve Evektor adlı üç şirket tarafından oluşturulan ekip kendilerine net bir hedef belirledi; Cazip ve kullanışlı bir ürün tasarlamak ve Dassault Systèmes'in 3DEXPERIENCE Platformunu kullanarak bu ürünün prototipini oluşturmak.


Avrupa'nın önemli yazılım şirketlerinden biri olan Dassault Systèmes'in yenilikçi teknolojisi sanal bisikletin tasarlanmasını, üretilmesini, test edilmesini ve özelliklerinin sanal olarak simüle edilmesini mümkün kıldı. Bazılarının arasında yüzlerce kilometre olan Uçan Bisikletin yaratıcıları, bulundukları yer neresi olursa olsun aynı veri setleri üzerinde çalıştı.
[h=4]Altı fütüristik yapay pervanenin gücüyle havalandı[/h] Aralarında Rönesans efsanesi Leonardo da Vinci, Fransız yazar Jules Verne veya Çek kahraman Jan Tleska? gibi kendilerinden önce bunun düşünü kuranlar da bunun gerçekleştiğini görmek istemişlerdir. Uçan bisikletin yaratıcı ekibi düşlerini sanal ortamda tasarladılar. Tasarımcılar çeşitli alternatifleri kapsamlı bir şekilde değerlendirdikten sonra multicopter ilkesinde karar kıldılar. Kalkış için klasik bir uçakta olduğu gibi kanatların üzerine yukarıdan kaldırma gücü uygulamak gerekmemekte. Bunun yerine Uçan Bisiklet, altı fütüristik yatay pervanenin statik itici gücüyle havalandı.
"Bisikletli hovercraft" olarak düşünülen cesur bir proje olan Uçan Bisiklet, üç yenilikçi Çek şirketinin sevgiyle dünyaya getirdiği bir çocuk gibi. 3DEXPERIENCE yazılım çözümlerinin tedarikçisi olan Technodat, ağırlıklı olarak projenin yönetiminden, koordinasyonundan, takviminden ve bütçesinden sorumlu. Bisiklet üreticisi olan Duratec kasayı, kanatların güvenlik kapaklarını ve motosikletin yerel üretim bileşenlerini sağlamakta. Bir mühendislik şirketi olan ve konsept tasarımı ile bazı işlevsel grupların üretim çözümünü sağlaması için ortaklık kurulan Evektor ise uygun tahrik ünitelerinin, akülerin ve kanatların seçilmesini sağladı.
 

Benzer Konular

cihan10
Cevap
14
Görüntüleme
2K
Emma-Watson
Mali Özdemir
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Mali Özdemir
Cevap
1
Görüntüleme
981
-YARINIYOK-


Üst Alt