Bir Sporcuya 20.5 Antrenör Düşüyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Bir Sporcuya 20.5 Antrenör Düşüyor
Kayakta Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek bir rekorumuz var. Bir milli sporcuya tam 20.5 antrenör düşüyor ama uluslararası müsabakalarda tek bir başarımız bile yok.
<div align="center"></div>
Guinness Rekorlar Kitabı&#8217;na girecek bir başarımız kayak sporunda gerçekleşti. Bir milli sporcumuza tam 20.5 antrenör düşüyor ama en iyisinin dünya sıralamasındaki yeri 1284. Federasyonun resmi sitesinde 509 antrenör ve bunun üst düzeyi sayılan 128 öğretici yani toplam 637 eğiticiye karşın, Uluslararası Kayak Federasyonu&#8217;nun (FIS) resmi sitesine göre aktif olarak yarışmalara katılan milli sporcu sayımız da sadece 31.

TURNUVALAR YETERSİZ

Bu tablo dünyada madalya bırakmayan Avusturya, Fransa, Norveç ve İtalya gibi ülkelerin bile kat be kat üzerinde. Böyle bir antrenör bolluğuna rağmen FIS kayıtlarına göre Alp Disiplini dalında en iyi sporcumuz Hamit Şare&#8217;nin dünya sıralamasındaki yeri ise 1284&#8217;üncülük. Aslında ülkemizde yaklaşık 3600 kayak lisansına sahip kişi bulunuyor. Ancak 2005 yılında faaliyete katılan sporcu sayısı 385. Bu faaliyetlerin çoğunu da kaymakamlık kupaları ve il birincilikleri oluşturuyor.

YENİ KURS AÇILIYOR

509 antrenör ve 128 kayak öğreticisi olan bir ülkede sporcu yetişmemesinin ardında yatan gerçeğin eğiticilerimizin asıl gayesinin ülkemizde bulunan 14 kayak merkezinde vatandaşlara kayak öğretmenliği yapmak olduğu belirtiliyor. Bunun ilk adımı da federasyonun açacağı kurslara katılıp antrenör olmak ve sonra da yükselip öğreticiliğe geçmek. İşin garibi de federasyon halen bu konuda açık olduğuna inandığı için sürekli olarak antrenör kursu düzenliyor.

akşam
 


kingenes

kingenes

Üye
Bizim ülkemizde hala bişeyler oturmamış durumda...Arada resmen uçurumlar var (antrenör-kayakçı sayısı) bu en açık örnek...
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Katılıyorum kingenes..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

bydexer
Cevap
3
Görüntüleme
362
SHS
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
560
x-scarface
India
Cevap
0
Görüntüleme
468
India
Temperature
Cevap
0
Görüntüleme
485
Temperature


Üst Alt