Bilişim dünyasında önemli bir güç birliği!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Bilişim dünyasında önemli bir güç birliği!


İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Safegov işbirliği protokolü imzaladı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü, ABD’nin Bulut Bilişim uzmanı sivil toplum kuruluşu SafeGov ile veri madenciliğinden siber güvenliğe kadar pek çok konuda işbirliği için anlaştı.

Türkiye’nin alanında ilk ve tek akademik enstitüsü olan İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü, ABD’nin yerleşik ve özellikle kamu sektöründe “Bulut Bilişim” uygulamaları konusundaki tecrübesiyle bilinen sivil toplum kuruluşu SafeGov ile bir yıllık işbirliği protokolüne imza attı.

İmzalan protokol çerçevesinde, taraflar arasında bilgi alışverişi sağlanacak, ortak yayınlar yapılacak. Aynı zamanda, iki ülke uygulamaları, başarı öyküleri, uygulamada yaşanan sorunlar ve çözümleri paylaşılırken, kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla ortak toplantılar, çalıştaylar ve konferanslar düzenlenecek.

Protokol bulut bilişim, veri koruması, güvenliği ve mahremiyet, siber güvenlik gibi konuların yanı sıra, çevrimiçi davranışsal reklamcılık, veri madenciliği, Büyük Veri ve açık devlet gibi konuları kapsıyor.

SafeGov: ” Türkiye’nin Bilişim teknolojisi alanındaki gelişimini memnuniyetle takip ediyoruz.”

SafeGov Başkanı Jeff Gould, Sağlık ve Eğitim alanlarında Türkiye’nin iddialı ve geleceğe dönük bilişim teknolojisi projelerini yakından takip ettiklerini vurguladı.

Gould imzalanan protokolle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Türkiye bilişim teknolojileri ve bunların günlük hayata uygulanması konusunda çok hızlı ilerliyor. Teknolojiye ilgi duyan genç ağırlıklı bir nüfusu var. İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü ile yaptığımız işbirliğinin ciddi ölçekte bilgi alışverişine olanak sağlayacağına ve güçlü bir sinerji yaratacağına inanıyorum. SafeGov olarak, Türk ekonomisini güçlendirecek, aynı zamanda Türk halkının ve internet kullanıcılarının mahremiyetine ilişkin haklarını pekiştirecek bir Kişisel Verilerin Korunması Yasası’nın hazırlanıp yürürlüğe girmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz.”

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü Direktörü Yrd. Doç. Dr. Leyla Keser Berber ise SafeGov ile imza atılan işbirliği protokolünün iki taraf için de büyük faydaları olacağını belirtti.

Kişisel verilerin korunması konusunun önemini vurgulayan Berber, işbirliği hakkında “SafeGov’un bilişim teknolojilerindeki tecrübesi ve bulut bilişim uzmanlığı ışığında hayata geçecek gelişmeler Türkiye’ye hem ticaret ilişkilerinde hem de yasal platformda büyük güç kazandıracaktır” yorumunu yaptı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü hakkında;

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü” ülkemizin bilgi ve iletişim teknolojileri alandaki ilk enstitüsüdür.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü, 6 Ocak 2004 tarihinde kurulan ve Enstitü kuruluncaya kadar faaliyette olan İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kazanımları, tecrübeleri, deneyimleri ve birikimleri üzerine inşa edilmiştir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü kuruluş amacı doğrultusunda öncelikle; ülkemizin bilgi toplumu, bilgi ekonomisi, e-devlet, bilgi güvenliği, elektronik ticaret, adli bilişim, veri koruması, bilişim teknolojileri ve siber güvenlik gibi “dijital çağa” özgü konularına vakıf nitelikli ve uzman insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamaktadır. Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü bu amaçla yüksek lisans programı açmış, bu amaca yönelik olarak periyodik konferans, eğitim ve çalıştaylar düzenlemektedir. Enstitü akademisyenleri aynı zamanda düzenli olarak kanun komisyonu ve ikincil düzenleme çalışmalarına katkı vermektedir.

SafeGov hakkında;

SafeGov, güvenilir bulut bilişim çözümlerini teşvik etmeyi hedefleyen bilişim teknoloji uzmanları ve endüstrinin önde gelen uzmanlarından oluşan bir kurumdur. SafeGov, bulut teknolojilerinin faydalarını, kapasitelerini ve sınırlarını kolay ve anlaşılabilir bir dilde aktararak, kamuoyunu büyüyen pazar ortamında ortaya çıkan tedarik seçenekleri hakkında bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.
 
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
:tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt