Bilim İnsanları, Yan Taraflara Doğru Zehir Atabilen Bir Yılan Keşfetti

Sponsorlu Bağlantılar

Eren Değerli

Eren Değerli

Moderator
    Konu Sahibi
Bilim İnsanları, Yan Taraflara Doğru Zehir Atabilen Bir Yılan Keşfetti
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Stiletto yılanları ailesine ait yeni keşfedilen bir yılan türü, türün diğer örnekleri gibi ağzını bile açmadan avını zehirleyebiliyor.

Dünyada pek çok farklı yılan türü var. Bunlardan bazıları zehirli olsa da zehirsiz olanları da avını boğarak öldürebiliyorlar. Zehirli yılanların en ilginçlerinden birisi ise Stiletto yılanları.

Stiletto yılanlarının isminin et bıçağından gelme nedeni, bu canlıların agresif olmasından kaynaklanmıyor. Ağızlarının dışında keskin ve pençe benzeri bir yapı bulunan bu canlılar, avlarına bu uzuvlarından çıkan zehirle saldırıyor.

Dr. Mark-Oliver Roedel ve ekibinin Batı Afrika’da keşfettiği yeni yılan türü, Branch’ın Stiletto Yılanı olarak adlandırıldı. Bu canlı türünün bilimsel adı ise Atractaspis branchi oldu. Bu isim, Güney Afrikalı yılan uzmanı William Branch’dan adını alıyor. Ekibin yayınladığı makaleye göre bu yılan türü Liberya ve Güneydoğu Gine’de gözleniyor.

Normalde bilim insanları yılanları başlarının arkasına parmaklarını koyarak tutuyorlar. Bunun sebebi ise çoğu yılan türünün ağzını açıp ileri atılarak saldırması. Bu yılanları ise bu şekilde tutmak, bıçaksı yapıları nedeniyle mümkün değil. Daha uzun kuyruk-burun oranına sahip olan bu canlıların Yukarı Gine ormanlarına ait endemik bir tür olduğu düşünülüyor.
 

Ekli dosyalar

Benzer Konular

haydaravısyon
Cevap
3
Görüntüleme
4K
PremiumWork
Cevap
11
Görüntüleme
33K


Üst Alt