Bilgisayar ekranındaki miyopi riski

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayar ekranındaki miyopi riski
Miyopi olan çocuklarda, okul döneminin başlamasıyla birlikte ışık düzeneğine dikkat edilmezse hastalığın ilerlemesi hızlanabiliyor.



Gözlerin yakındaki cisimleri net olarak gördüğü ama uzaktaki cisimleri net göremediği bir durum olan miyopi, özellikle büyüme çağındaki çocukları tehdit ediyor.

Okul döneminin başlamasıyla birlikte aydınlatma sistemine dikkat edilmezse çocuklarda miyopi ilerlemesinin hızlanabileceğini söyleyen Dr. Elvan Yalçın, “Bilgisayar ekranına yakın çalışmak ve yanlış ışık seçimi de bu süreci hızlandırabilir. Gece mutlaka karanlıkta yatmak gerekir. Çünkü göz kaslarımızın tıpkı vücuttaki diğer kaslar gibi rahatlamaya ve gevşemeye ihtiyacı vardır” dedi.

Dr. Elvan Yalçın, ışığın her zaman gözün içinde var olan pupilla denen kasların kasılmasına neden olduğunu hatırlatarak, “Bunun gevşemesi gerekir ki, miyopinin oluşumunu ve ilerlemesini sağlayan mekanizmayı çalıştırmasın” diye konuştu.

EVDE SARI IŞIK KULLANIN

Çalışırken göze direk gelen parlak ışıklardan korunmak gerektiğini ifade eden Dr. Elvan Yalçın, şunları söyledi: “Parlak ışıklardan korunmamız gerek. Bilgisayar ekranımız kapalıyken eğer ekranda bir parlama ya da dışarıdan gelen ışığın yansıması oluyorsa ekranın yerini değiştirmemiz gerekebilir. Baktığımız ekran parlamamalı, çalışırken direk karşıdan gözümüze ışık gelmemeli. Evde tercihen gün ışığı (sarı) ışık kullanılması, beyaz ışığa göre daha avantajlı olacaktır.”
 
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
dikkat etmek gerek :tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
411
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
317
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
420
Haydar


Üst Alt