Bild: "Raikkonen 2007de Ferraride"

Sponsorlu Bağlantılar

the_patriot

Üye
    Konu Sahibi
Bild: "Raikkonen 2007de Ferraride"
Bild: "Raikkonen 2007'de Ferrari'de"

Kimi Raikkonen McLaren'den ayrılmayı hiç düşünmüyor

Kimi Raikkonen'nin 2007 yılından itibaren Ferrari için yarışacağı iddiaları McLaren ve Ferrari tarafından yalanlandı.

Alman Bild gazetesi, McLaren sürücüsü Kimi Raikkonen'in Ferrari ile ön anlaşma yaptığını ve 2007'den itibaren İtalyan takımı için yarışacağını iddia etti.

Haberi "tamamen güvenilir" bir kaynaktan aldığını açıklayan Bild'in iddiası Ferrari ve McLaren tarafından yalanlandı.

2006 sezonu için iki tane sözleşmeli pilotları olduğunu belirten Ferrari'nin basın sözcüsü Luca Colajanni "2007 için konuşmak için ise çok erken. Hiçkimseyle ön sözleşme yapmadık" dedi.

Sonuncusu Türkiye'de olmak üzere bu yıl beş yarış kazanan Raikkonen de McLaren'den ayrılmayı kesinlikle düşünmediğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Fin pilot, "daha önce defalarca belirttiğim gibi, takımımdan çok memnunum. En hızlı araca sahibiz, dünya şampiyonluğunu kovalıyoruz, takımdaki herkesle mükemmel bir uyum içindeyim, ayrılmayı niye düşüneyim ki?" ifadelerini kullandı.

McLaren'ın patronu Ron Dennis ise "2005 Formula 1 sezonunda çetin bir şampiyonluk mücadelesi veriyoruz. Bu takımda sadakat önemli bir kavramdır. Mika Hakkinen ve David Coulthard zamanlarında bunu gördük. Dört yıldır bizimle olan Kimi ve Juan Pablo (Montoya) ile uzun süreli planlarımız var" dedi.

Dennis, Ferrari'nin yedi kez dünya şampiyonu pilotu Michael Schumacher de dahil olmak McLaren'ın hiçbir sürücüyle görüşmesinin sözkonusu olmadığını vurguladı.

Michael Schumacher'in Ferrari ile olan sözleşmesi önümüzdeki yıl sona eriyor. Alman pilotun 2006 sezonunda takım arkadaşı BAR'a geçen Rubens Barrichello yerine Felipe Massa olacak.
 

slayer

Üye
abi başlığı görünce çok sinirlendim
raikkonen ferrari'ye geçerse bırakırım ferrariyi tutmayı, hatta en büyük ferrari düşmanı olurum
inşallah yazdığı gibi ferrariden uzak durur raikkonen..
 


Üst Alt