Beyin Tümörü ( Belirtileri )

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Beyin Tümörü ( Belirtileri )
Beyin Tümöründe belirtiler;

Baş ağrısı;

Tümörün büyümesiyle birlikte, tümör hastalarının %60’ında baş ağrısı görüldüğü tespit etmiştir. Hastalığın ilerlediği günlerde ortaya çıkan bu arılar gittikçe sıklaşır ve yaşanmaz bir hale gelir.

Bulantı ve Kusma;

Baş ağrısı ile birlikte bulantı ve kusma yaklaşık bir ile üç haftalık bir zaman dilimi içerisinde kendini gösterirse bu tümörü işaret edebilir. Ancak burada baş ağrısı ve kusmanın uzun sürelerdir var olması migren hastalığını gösterir.

Çift Görme ve Görme Bulanıklığı;

Çift görme ve görme bulanıklığı, Baş ağrısı ile birlikte veya baş ağrısı olmaksızın ortaya çıkan çift görme, bulanık görme, görmenin azalması beyin tümörlerinin ilk belirtisidir.

Konuşma Bozukluğu;

Sarhoş gibi konuşmak, konuşamama, konuşmada güçlük çekmek, ilgisiz ve saçma kelimeler kullanmakta beyin tümörünün ilk bulgularından biridir.

Kol ve Bacakta Kuvvetsizlik;

Kuvvetsizlik, beceriksizlik, dengesizlik, Son zamanlarda ortaya çıkan vücudun sağ yada sol yarısında uyuşmalar, ellerde güçsüzlük, uyuşukluk , beceriksizlik görülebilir . Yürürken “sarhoşvari yürüme” ve “dengesizlik” bir beyincik tümörünün belirtisi olabilir.

Sara Nöbetleri (Epilepsi);

Bilinç kaybı olarak yada olmaksızın istem dışı kasılmalar, panik atak tarzında kendini kötü hissetmeler bir epilepsi çeşidi olabilir. Özellikle 20 yaş sonrası ortaya çıkan bu tarz nöbetler aksi ispatlanana kadar beyin tümörüne bağlı olduğu düşünülerek araştırılmalıdır.

Beyin tümörü oluşumunun genel nedenleri çevre kirliliği ve insanın kendini iyice bakmamasıdır. Tümör gelişiminde erken teşhisin çok önemli olduğunu üstüne basa basa vurgulayabiliriz. Erken teşhis edilen hastaların hayatlarının kurtulma olanağı ve yaşam kaliteleri daha fazladır. Bunun için hastanın bedeninde olan değişiklikleri erkenden fark edebilmesi ve vakit kaybetmeden hekime başvurması gerekmektedir.

Son zamanlarda artan, daha öncekilerden farklı baş ağrısı, görme azalması, işitme ve koku hissinin azalması ya da kaybı, kafa tasında ortaya çıkan şişlik, sık sık bayılmalar beyin tümörü belirtisi olabilir. Küçük boyutlarda erkenden teşhis edilen tümörlerde hasta tedavisinde çok daha iyi sonuç alınabilecekken büyük boyuta ulaşmış tümörlerin tedavisi daha zor ve tehlikeli olabilmektedir.

Tümör belli başlı, üç ayrı tedavi yönetimiyle birlikte tedavi edilir. İlk olarak; Tümörün en hızlı ve en etkili bir şekilde vücuttan alınarak yok edilmesi ancak cerrahi ile gerçekleştirilebilir. Özellikle habis beyin tümörlerinde cerrahi sonrası ek tedavi olarak Radyoterapi uygulanır. Yine habis beyin tümörlerinde cerrahi tedaviye ek olarak radyoterapi ile birlikte kemoterapide yapılır.
 
  • Beğen
Tepkiler: vapur dumanı

elektrofizyoloj

Üye
UYKU-UYANIK EEG :Kısa süreli olarak en az bir uyku siklusunu (40-90 dakika) görecek şekilde gündüz veya gece uykusunda yapılmaktadır.

Gündüz uyku EEG si için hastanın gece UYKUSUZ kalması gerekiyor. (böyle hastaların uykusuz kalması çok sağlıklı değil)GECE NORMAL UYKUDA YAPILAN EEG en uygun yöntem olduğunu ayrıca yeterli bilgi sağlama bakımından da en etkili yöntemidir.
[h=2]
UYKUSUZLUK gibi vücut direncini etkileyen olaylar nöbet eğilimini arttırdığı için; EPİLEPSİ HASTASININ UYKUSUZ KALMAMASI GEREKİYOR.

Gece normal uykuda(1 saat veya tüm gece) yapılan tetkikin fizyolojik şartlarda ve etik açıdan en uygun yöntem olduğunu ayrıca yeterli bilgi sağlama bakımından da en etkili yöntem olduğunu vurgulamak gerekir.


ideal EEG LABORATUVARI
  • RUTİN EEG
  • UYKU -UYANIKLIK
  • TÜM GECE EEG veya GECE 1-2 SAATLİK EEG
  • HASTA EVİNDE EEG ÇEKİMLERİ YAPILIR.
,
EEG CİHAZI DİGİTAL VE VİDEO LU DUR.
EEG SONUÇU:RAPORLA BİRLİKTE CD VE AYRINTILI EEG TRASESİ (DÖKÜMAN) VERİLİR.
. İDEAL EEGBağdat cad. No:359/A Kat :4 Daire :8 Şaşkınbakkal /İstanbul
İRTİBAT EEG TEKNİSYENİ : 0535 477 4386
[/h]
[h=2]
GECE KISA SÜRELİ (1-3 SAAT ) UYKU EEG Sİ veya UYKU -UYANIKLIK EEG ÇEKİMLERİ YAPILMAKTADIR
[/h]
 


Üst Alt