Beşiktaş'ımızın dün gece aldığı tarihi zafer UEFA'nın resmi internet sitesinde manşet oldu.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Beşiktaş'ımızın dün gece aldığı tarihi zafer UEFA'nın resmi internet sitesinde manşet oldu.
UEFA, Beşiktaş'ın Maccabi Tel-Aviv deplasmanında Quaresma'nın uzatmalarda attığı golle 3 - 2 galip gelmesini, "Quaresma, son sözü söyledi" ifadeleriyle manşete taşıdı.

UEFA'nın resmi internet sitesindeki haberde, Avrupa Ligi E Grubu mücadelesinde Beşiktaş'ın, Bloomfield Stadı'nda oynanan karşılaşmadan 3-2'lik galibiyetle ayrılarak, 2. tura çıkma yolunda önemli bir galibiyet elde ettiği belirtildi.

"Kartallar, Quaresma'nın hedefi bulan 2 güzel şutuyla galibiyete uzandı" denilen haberde, Portekizli oyuncunun iyi oyununu 2 golle süslediği belirtildi.

Haberde ayrıca, son haftaya 3. sırada bulunan Dinamo Kiev'in 3 puan önünde giren Beşiktaş'ın, tur için avantajlı konumda olduğu, Maccabi Tel Aviv'in ise bu maçla birlikte turnuvaya havlu attığı belirtildi.

Q7 AVRUPA'YI SEVİYOR

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımını deplasmanda 3-2 yendiği maçta takımına 2 gol kazandıran Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma, Avrupa kupalarında daha golcü bir kimliğe bürünüyor.

Siyah-beyazlı takıma 2010-2011 sezonunda gelen Portekizli oyuncu, Türkiye ligine oranla Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarında daha çok gol atma başarısı gösterdi. Geldiği günden itibaren zaman zaman beklentilerin altında kaldığı için eleştiriler alan yıldız futbolcu, buna rağmen Avrupa kupalarında, ligde ve Türkiye Kupası'ndaki maçlara göre daha fazla gol atarak kendini göstermesini bildi.

Beşiktaş, son iki sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele ederken, Quaresma bu arenada en dikkati çeken isim oldu. Siyah-beyazlı takımın UEFA Avrupa Ligi'nde geçen sezon yaptığı maçlarda toplam 5 gole imza atan Portekizli futbolcu, takımının Avrupa'daki en golcü ismi olmuştu. Quaresma, bu sezonki Avrupa mücadelesinde ise gollerine yeni başladı. Beşiktaş'ın bu sezon yaptığı maçlarda uzun süre suskun kalan tecrübeli oyuncu, İsrail'in Maccabi Tel Aviv ile oynadığı ve 3-2 kazandığı maçta 2 güzel gole imza atarak kalitesini ortaya koydu.

-Avrupa'da 7 gol-

Quaresma, siyah-beyazlı forma altında Avrupa kupalarında şu ana dek 7 gole imza attı.

Yıldız oyuncu, Spor Toto Süper Lig'de ise takımına şimdiye kadar sadece 4 gol kazandırırken, Türkiye Kupası'nda ise rakip fileleri 3 kez havalandırdı.

-Efsaneleri Avrupa'da geçti-

Avrupa kupalarında başarılı futboluyla takımına katkı yapan Quaresma, attığı gollerle de efsaneleri geçmesini bildi.

UEFA Avrupa Ligi'nde son olarak Maccabi Tel Aviv karşısında 2 gol atan ve bu alanda gol sayısını 7'ye çıkaran Portekizli futbolcu, 6'şar gollü Feyyaz Uçar ve Metin Tekin'i geçti. 7 gollü Mehmet Özdilek ile birlikte Beşiktaş'ın en golcü dördüncü futbolcusu olan Ricardo Quaresma, bundan sonraki maçlarda atacağı gollerle hem Mehmet Özdilek'i geçmeye, hem de 9 gollü Daniel Gabriel Pancu'yu yakalamaya çalışacak.

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki en golcü ismi 14 golle Oktay Derelioğlu.

-Golü özlemiş-

Portekizli yıldız, son iki maçta attığı gollerle bu sevinci özlediğini gösterdi.

Siyah-beyazlı takımda ligde Trabzonspor ile oynanan maça kadar yaklaşık 200 gün gole hasret kalan Quaresma, bu hasretini bordo-mavili rakip karşısında dindirdi. Beşiktaş'ın Trabzonspor'u deplasmanda 1-0 yendiği maçta penaltıdan golü atan tecrübeli oyuncu, temposunu sürdürdü ve Maccabi Tel Aviv karşısında 2 kez fileleri havalandırarak bu sezon 3. kez gol sevinci yaşadı.

Quaresma, böylece 5 günde 3 kez gol sevinci yaşayarak uzun süreli gol hasretini unutturdu.

-Eleştiriler ve tepkiler coşturdu-

Bu sezona iyi bir başlangıç yapamayan ve bazı maçlarda sahadaki kötü performansı nedeniyle zaman zaman taraftarlarla tartışan, camia içinden de eleştiriler alan Quaresma, bu tepkilerin ardından adeta coştu.

Maccabi Tel Aviv karşılaşması sonrası ''Beni eleştirmeye devam etsinler, ben oynamaya devam edeceğim'' ifadelerini kullanan Quaresma, son iki maçta attığı 3 golle camiayı ve taraftarları sevindirerek, eleştirileri unutturdu.

-Quaresma'nın golleri kazandırıyor-

Beşiktaş, yıldız futbolcusu Quaresma'nın gol attığı maçlarda rakibine kolay kolay yenilmiyor.

Portekizli oyuncu, Türkiye kariyerinde 13 resmi maçta gol sevinci yaşarken, siyah-beyazlı takım bu karşılaşmaların 10'undan galip gelmesini bildi. ''Q7''nin gol attığı maçlardan sadece 1'ini yitiren Beşiktaş, 2 karşılaşmayı ise berabere tamamladı.

-''Q7''nin golleri-

Ricardo Quaresma'nın Beşiktaş formasıyla resmi maçlarda attığı goller şöyle:
2010-2011 Sezonu:
Beşiktaş-Viktoria Plzen (Çek Cumhuriyeti)..: 3-0 (1 Gol - UEFA Avrupa Ligi)
Beşiktaş-HJK Helsinki (Finlandiya).........: 2-0 (1 Gol - UEFA Avrupa Ligi)
HJK Helsinki-Beşiktaş......................: 0-4 (1 Gol - UEFA Avrupa Ligi)
Kardemir Karabükspor-Beşiktaş..............: 1-4 (1 Gol - Spor Toto Süper Lig)
Beşiktaş-Rapid Wien (Avusturya)............: 2-0 (1 Gol - UEFA Avrupa Ligi)
Beşiktaş-Trabzonspor.......................: 2-1 (1 Gol - Türkiye Kupası)
Beşiktaş-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor.: 5-0 (1 Gol - Türkiye Kupası)
Beşiktaş-Dinamo Kiev (Ukrayna).............: 1-4 (1 Gol - UEFA Avrupa Ligi)
Beşiktaş-Kayserispor.......................: 4-2 (1 Gol - Spor Toto Süper Lig)
Konyaspor-Beşiktaş.........................: 1-1 (1 Gol - Spor Toto Süper Lig)
Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor..: 2-2 (1 Gol - Türkiye Kupası)

2011-2012 Sezonu:
Trabzonspor-Beşiktaş.......................: 0-1 (1 Gol - Spor Toto Süper Lig)
Maccabi Tel Aviv (İsrail)-Beşiktaş.........: 2-3 (2 Gol - UEFA Avrupa Ligi)
 
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
ayy yine mi manset olmusuz:ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt