Beşiktaş Puan Ve Özgüven Kaybetti

Sponsorlu Bağlantılar

scarface006

scarface006

Üye
    Konu Sahibi
Beşiktaş Puan Ve Özgüven Kaybetti
Sıkıntılı bir hafta geçiren Beşiktaş için deplasmanda da olsa üstünlük sağlayabileceği bir rakiple oynamak avantajdı.

Diğer taraftan tecrübeli bir kadroya sahip olan Antalyaspor'un Süper Lig sıralamasında son sıradan kurtulmak için mutlak puana ihtiyacı vardı. Tribündeki Slaven Bilic takım kadrosunu ve taktik anlayışı değiştirmeksizin oyuncularını sahaya sürmüştü.

İlk yarıda topa daha çok sahip taraf ev sahibi gözükse de bilhassa sol kenardan Motta bindirmeleri rakip defansa sıkıntılar yarattı. Ne var ki kestiği topların çoğunluğu arka direk ortası şeklindeydi. Topun düştüğü bölgede bulunması gereken Gökhan Töre de içeriye, yani Almeida'nın yakınına gidince çabalar boşa çıktı. Sağ tarafta aynı aksiyonu Serdar Kurtuluş'tan göremememizin nedeni Tita'nın bu kanadı kullanmasıydı. Kontrolü zor, çabuk oynama özelliği olan bu oyuncuyu kaçırmak İsaac ve Diarra'ya alan bırakmak demekti. Nitekim ilk yarı bu şekilde gelişen 3-4 pozisyon izledik. Samet Aybaba yılların kenar beki Serkan Balcı'yı defansın önünde görevlendirerek rakibin göbekten gelecek ataklarında kesici olarak yararlandı. Bu düşünce maç esnasında haklılığını gösterdi. Balcı, hem defansif hem de ofansif anlamda takımına oldukça katkı sağladı.

Siyah Beyazlı ekibin saha için patronu Fernandes'in ilk yarıda iyi işler yaptığını söylemek çok zor. Pas servislerinde verimliliği eski günlerini arattı. Gökhan Töre'nin defansif anlamda arkadaşlarına yardımcı olması, ataklara çabuk çıkması puanını yükseltti.

Beşiktaş'ın ikinci yarıda iyi işler yapabileceği yönünde beklenti vardı. Ancak ikinci yarının hemen başında Diarra'nın Escude ve Atiba'yı tabir yerindeyse kafa kafaya vurdurarak aralarından sıyrılıp attığı golle yanıldığımızı anladık.

Siyah Beyazlıların antrenman yapıyormuşçasına rahat bir tempoda oynamasına anlam vermek zordu. Galip durumda oluş ev sahibine artı bir motivasyon ekledi. Samet Aybaba'nın eski takımının zaaflarını bilmesi nedeniyle verdiği kenar talimatları ile oyuna hakimiyeti giderek arttı. 52'de gelen ikinci Diarra imzalı gol malumun ilanı gibiydi. İki fark sonrası Muhammed, Mustafa Pektemek ve Necip oyuna dahil oldu. Golcü sayısını artırmak anlaşılabilir de Veli Muhammed değişikliğinin getirisini göremedik.

Kartal'ın bu oyun anlayışı ile kazanması mümkün değildi ve 3 puanı Antalya'da bıraktı. Hakem İlker Meral'in bazı kararlarındaki terslikler misafir takım adına bana biraz eyyamcılık gibi geldi.

Atıf Keçeci / Zaman
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
270
Cevap
5
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
443
DiaBLoS


Üst Alt