"Beni bir tek Gürsoy istedi"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gokhan43

Gokhan43

Üye
    Konu Sahibi
"Beni bir tek Gürsoy istedi"
Son maçta "I Love Hagi" seslerini hiç unutamadığını belirten Rumen çalıştırıcı, spor camiasının merak ettiği soruları işte böyle cevapladı.

Oyunculuğunda ve teknik direktörlüğünde adrenalinin hep yüksekti. Bu, zarar vermiyor mu?

Hepsi konsantrasyona bağlı. Kazanma hırsından kaynaklanıyor. Her insan kendisine özeldir. Ben böyleyim, futbolu böyle yaşıyorum. Kazanma ruhundan kaynaklanıyor. Bunlar ufak detaylar.

Eleştirilere ne diyorsun?

Size bir örnek vereyim. Lucescu, Galatasaray'a geldi. Onun da bir tarzı vardı. Oturup maç izlerdi. Yazarlar onu da eleştirdi durdu. Benim bir tarzım var. Bu da iyi değil. Ama benim ruhum bu. Futbolda kimseyi mutlu edemezsin.

Başarıyı nerede yakaladın?

Son maçımda. Taraftarlar 'I Love Hagi' diye tempo tuttu. Benim jübile maçımda stat full çekti. 1.5 sene dolu geçti. Ben mutluyum. İnsanlar beni seviyor. Beni takdir ediyor.

Kupa maçı sonrası neler yaşandı?

Kupa maçından sonra yalnız kaldık. Yanımda teknik ekip ve oyuncularım vardı. Eğlencede biz yoktuk. Bir kadeh şampanya uzatan bile olmadı. Bu nasıl kupa şampiyonluğu? Neden biz yoktuk? Ama bizden başka herkes final maçına sahip çıktı ve eğlendi. Şunu iyi bilsinler... Bu başarı sadece futbolcularımındı.

Galatasaray iyi top oynadı mı?

Sporda her zaman açık konuşmak gerek. Ben Galatasaray'ın takım olarak iyi oynadığına inanıyorum. Oyunculara da söyledim, 'Her zaman iyi oynayın' diye. Onlar başardı bunu.

Tenkitlere rağmen kendini başarılı buluyor musun?

Takım bu sezon başarılı oldu. Bu sezon görevini yapan bir takım bıraktım. Teknik direktör olarak tecrübeli oyunculara sahiptim. Elimde genç oyuncular da vardı. Tecrübeli oyuncuların verimliliği üst düzeyde oldu. Yabancılardan da gerekli verimi aldım. Aynı işi gençler için de söyleyebilirim. Şu unutulmasın ki Galatasaray'a çok genç oyuncu kazandırdım. Birinci hedefe ulaştık, kupayı aldık. İkinci hedefe ulaşamadık. Genel anlamda Galatasaray, en az parayla yine Avrupa'da.

Neden istifa ettin?

Kendimi iyi hissettiğim yerde kalırım. İyi hissetmedim mi giderim. Kavga etmeyi sevmiyorum. Dürüst davrandım ve yöneticilere kolaylık sağladım.

İstifa ettiğinde başkan sana ne dedi?

‘Hayırlı olsun' dedi.

İstifadan sonra Ergun Gürsoy yanında mıydı, değil miydi?

Bilmiyorum. Hissettiğimi söylüyorum. Benim yaşadığım olayları hiçkimsenin yaşamasını istemem. İnşallah bundan sonra gelen başarılı olur. Bunları kupa maçından sonra olup bitenlerden dolayı konuşuyorum. Kupa finalinde ve ligdeki son üç maçta yalnız kaldık. Daha fazla hırslandırmaları gerekirken bu yapılmadı. Dürüst davranılmadı.

Transferde Fenerbahçe ile sizin harcadıklarınız arasındaki fark neydi?

Şampiyon olmak için çok güçlü olmak lazım.

Sana istihbarat geldi mi?

Geldi. Liste başındaymışım. Üç isim varmış listede. Ben liste başından çıktım. İki kişi kaldı. Benim için G.Saray'ın geleceği önemli. İşimi en iyi şekilde yaptım. Ön kapıdan çıkıyorum. PAF Takım'dan bir değil, 5 oyuncu kazandırdım. Bunlar gerçek. Ben takım için çalıştım. Sonucu ise oyuncular belirler.

Daum şampiyon oldu, istenmiyor. Sen üçüncü oldun, isteniyorsun. Ne diyorsun?

Bu tip olaylar her zaman teknik direktörler için geçerlidir. Her zaman bir kişi istenir. O da teknik direktördür. Bence Daum başarılı. Şampiyon oldu.

Türkiye'de şampiyonluk sahada mı, yoksa saha dışında mı kazanılıyor?

Futbol sahada oynanıyor. Galatasaray bu sene bir şey söyledi: 0 (Sıfır). Galatasaray bu sene yalnızca futbol oynadı. Her zaman güçlü olan kazanır. Futbol bir ekip işidir. Yalnız futbol takımı yoktur. Güçlü olan kazanır. Aferin Fenerbahçe'ye. Biz 4 sene şampiyon olduk. Ortada takım ve bütünlük vardı. Avrupa'da her zaman Galatasaray var. F.Bahçe hiç olmadı.

Galatasaray seneye ne yapar? Rapor hazırladın mı?

Hagi seneye ne yapar, diye sorun. Galatasaray'ın her zaman yanında olacağım. Aklım şu anda tatilde. Rapor ise yok. Çünkü kararlar daha önce alındığına göre buna gerek yok.

Seneye Galatasaray başarılı olacak mı?

Zor olacak. Yine de ümidim var. 1.5 sene içinde iyi bir takım bıraktım geride.

11'den giden olur mu?

Bilemem.

Mondragon gitme sinyali verdi. Seninle ilgisi var mı?

Benimle alakası yok. Ben basit insanım. Ben işleri karıştırmak için gelmedim, çalışmak için buradaydım. Bu zamana kadar herkesle mesafeli oldum.

Soyunma odasını anlatır mısın?

Soyunma odası benim için her zaman önemlidir. Ben ses tonumu yükseltmiş olabilirim. Ama ben teknik direktörüm. Bu unutulmamalı. Denizlispor maçı sonrası takımla vedalaştım. Zaten geleceği de görmemiştim. Son üç maçta bu belli oldu. Son gün ise bir futbolcum bana hizmetimden dolayı teşekkür etmek istedi. Ben de ona 'Bana teşekkür etme. Sizler bu takımı buralara getirdiniz. Bu başarı sizin. Sonucu sizler aldınız, ben değil' dedim.

Kadroda nerede sıkıntı çektin?

Ocak ayında daha fazla çalışılmalıydı. Bir 10 numara var mı? Fenerbahçe'de Alex var. Bizde para yok, transfer yok. Neden Galatasaray'ın ikinci yarı 5 yabancıyla oynadığını zannediyorsunuz.

Kafanda 10 numara var mıydı? Söyledin de almadılar mı?

Ne fark eder ki? Hagi gibi birisini kim istemez ki? Getiremediler. Baliç gitti, Hakan Yakın geldi ama, yüzde yüz hazır değildi. 4 ay uğraştım onunla.

Bülent için ne diyeceksin?

Kadroda oynatmak için çok mücadele ettim. Onu hep savundum. Ben 21 yaşında Romanya'nın en iyi futbolcusu seçildim. Steaua'ya imza attığımda teknik direktör bana, "Kimseye ne kadar oynayacak diye garanti vermedim" dedi. Türkiye'nin en iyi iki stoperi bende. Bu yüzden arkadaşlık başka, iş başka.

Gençlerbirliği yenilgisini bekliyor muydun? Hakan Şükür'ü yine oyundan alır mıydın?

Zor olacağını bekliyorduk. Açıkçası ikinci yarı gücümüz yetmedi. Hakan'a gelince... Sahada üç forvet vardı. Her uzun top Hakan'a gidiyordu. Onlar bunun önlemini almıştı. Ben de oyunu değiştirmek istedim. Trabzonspor kupa maçında da bunu yaptım, ama hiç tepki almadım. Bu polemik neden başlatıldı, anlamadım.

İleride Türkiye'ye dönecek misin? Dönersen, Fenerbahçe ya da Beşiktaş'a da gelir misin?

Döneceğim, ama bunu zaman gösterir. O zaman gelince bakarız.

Terim'den yardım gördün mü?

Hocamla her zaman mükemmel ilişki kurdum. Benim için her zaman önemlidir. Ara sıra konuştuk.

Başkan Özhan Canaydın hakkında neler düşünüyorsun?

Başkan her defasında 'Biz Hagi'nin arkasındayız' diyordu. Peki topla, tüfekle mi yoksa tabancayla mı arkamda duruyor, anlayamadım. Yoksa benim arkamda elinde sözleşmeyle mi duruyordu? Onu da bilemedim. Eğer benim arkamda tam dursaydı, önüme sözleşmeyle gelirdi. Ama bunu yapmadı. Sezonun ikinci yarısında bir tek kuruş prim dahi almadık. Futbolcuları maçlara motive etmek için neler çektiğimi hiçbiri bilmiyor. Ben futbolcularımı, 'Hadi çocuklar, bunu da başaracağız' diye diye maçlara motive ettim.

Yönetime bu kadar isyan, biraz fazla değil mi?

Sezon başı bana 'Futbolcu alacağız' dediler. Hatta devre arası bile 5 milyon dolarlık oyunculardan bahsettiler. Takımdaki futbolcuya prim bile ödeyemiyor iken, bu milyon dolarlardan bahsederek, içerideki atmosferi bozmaya kalktıklarının farkında değillerdi. Futbolcuların kafalarını çeliyorlardı. Devre arasındaki transferler de zamanında yapılmadı. Yönetim bunda da geç kaldı. Başaramadılar...

Şurada hata yaptım, yapmasaydım daha iyi olurdu, dedin mi hiç?

Hata yapmamak mümkün değil. Lig maratonunda 1 numara olmak için bütün kulüp olarak bir ekip oluşturmak gerekir. Bu ekipteki bütün insanlar aynı hedefe ulaşmak için çalışmalıdır. Bizimle Fenerbahçe arasındaki tek fark bu. Onlar birlikte çalıştılar, bir ekip oldular. Galatasaray'da ise beni istemediler. İsmim olduğu için getirildim. Destek hiç vermediler. Beni isteyen tek kişi Ergun Gürsoy'du.

Galatasaray Yönetim Kurulu fazla mı beyefendi?

Olay kupa maçı sonrası bitti. İki hedefe ulaşmaya çalışıyorum. Fakat olup bitenlere bakın. Kimse bir şey söylemiyor. Bu kadar da alan boş bırakılmaz. Ben Siyah Adam oldum. Her şeyi ben mi söyleyeyim?

Galatasaray'daki esas sorun ne? Niye şampiyon olamadınız?

F.Bahçe iyi günlerinde de, kötü günlerinde de hep birlikte oldular ve o imajı gösterdiler. Ama biz Galatasaray olarak o görüntüyü veremedik. Onun için onlar şampiyon oldu. Fenerbahçe kadar güçlü olamadık. Fenerbahçe'de herkes aynı yönde düşünüyordu. Biz bunu yapamadık. Zaten son üç haftada bu açıkça ortaya çıktı. Gençlerbirliği maçında yaşananlar için söylenecek bir şey yok. Olup bitenler ortada. Normal değildi. O maçın hakemi için iyi niyetli diyemeyeceğim, art niyetliydi. Yaptıkları net ortada. İki penaltımızı vermedi. Trabzonsporlu yöneticiler ve taraftarlar Fenerbahçe maçı sonrası ne yaptı? Demeç verdiler, yürüyüş yaptılar. Galatasaray ne yaptı? 100. yılında Şampiyonlar Ligi'ne gitmek için mücadele ediyorsun, ama kimse bir şey söylemiyor.
 


van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Doğru söylemiş.. :)
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
    Konu Sahibi
Özellikle para isynalarında %100 haklı..
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bakalım yeni hoca ne yapacak.. :)
 
seriFBurak

seriFBurak

Üye
walla duydugumza gore figo geliomus!herhalde ozhan a milli piyangodan para ckmıs!
 

Simbat01

Üye
Abi bence gese harcadı o adamı. Ama benim asıl kortugum bu sene Daum bizi harcamasın
 
Quattro

Quattro

Üye
Originally posted by Simbat01@Jun 1 2005, 02:53 PM
Abi bence gese harcadı o adamı. Ama benim asıl kortugum bu sene Daum bizi harcamasın
[post=70164]Quoted post[/post]​

Daum konusunda sonuna kadar katılıyorum .Ayrıca hagi doğruları söylemiş
Özellikle para konusunda. Ayrıca adam daha kendi futbolcusunun parasını ödeyemiyorken figo nası gelecek yaw.......... :wacko: :D
 
massut

massut

Üye
Güle güle Hagi ;;)
 

MiCoX

Üye
GaLaTaSAraY YaNLış YaPtı benCe HaGi Yerine yönetimin komPLe değişmesi lazım...
 
hidayet

hidayet

Üye
hagı zoru başardı ama hiçbir destek verilmiyordu yönetime isyanım :off:
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Figo.. :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt