Ben Kralim Diyen Yanitlasin Bu Sorulari

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

S1FR3K1R1C1

Üye
    Konu Sahibi
Ben Kralim Diyen Yanitlasin Bu Sorulari

1-Yüzmek zayıflatıyorsa balinalar neyi yanlış yapıyorlar?
2- Mısır yağı mısırdan, ayçiçek yağı ayçiçeğinden elde ediliyorsa; bebek yağı nereden elde edilmektedir?
3- Süper yapıştırıcı herşeyi yapıştırdığı halde niçin içinde bulunduğu tüpün iç cidarlarını yapıştırmamaktadır?
4- Niçin yanlış çevrilen telefon numarası hiçbir zaman meşgul çalmaz?
5- Niçin falcıya gitmeden evvel randevu almak gereklidir?
6- Eğer bugün hava sıcaklığı 0 derece ise ve yarın iki kat daha soğuk olacaksa, yarın hava kaç derece olacaktır?
7- Niçin "tek heceli" kelimesi diyebilmek için dört hece kullanmaktayız?
8- Neden insanlar gökyüzünde 400 Milyon yıldız var denildiğinde inandıkları halde, yeni boyalı yazan yüzeyi elleriyle yoklarlar?
9- Niçin limonlu gazozların içerisinde bir sürü suni tatlandırıcı varken bulaşık deterjanında gerçek limon suyu kullanılmaktadır?
10- Evli insanlar gerçekten daha mı uzun yaşamaktadırlar yoksa öyle mi hissetmektedirler?
11- Işık 300.000 km/sn hızla yayıldığına göre karanlık hangi hızla çökmektedir?
12- Işık hızında giden bir arabada oturduğumuzu varsayarsak, farları yakınca ne olur?
13- Bir şizofren intihar etmekle tehdit ediyorsa, rehin alma suçundan yargılanabilir mi? Ahmet Necdet Sezer bu işe ne der?
14- Niçin fare kokulu kedi maması yok?
15- Kadınlar niçin tuvalete yanlız gidemezler?
16- Teflona hiçbir şey yapışmadığı halde teflon tavaya nasıl yapışmıştır?
17- 24 saat açık benzin istasyonlarının kapılarında neden kilit vardır?
18- Kör bir eskimonun kızak köpeği kör müdür?
19- Niçin uçaklarda paraşüt yerine can yeleği vardır?
20- Kar küreyicisinin şöförü sabah işine neyle gelmektedir?
21- Bir çok tüketim maddesinde "Buradan açınız" yazmaktadır, eğer "Başka bir yerden açınız" yazsaydı ne yapmamız gerekirdi?
22- Eğer uçağın karakutusu kaza anında parçalanmıyorsa neden bütün uçak bu kutunun üretildiği maddeden yapılmamaktadır?

(alıntıdır)

fcinar53

Üye

böyle soruların sonu budur

hidayet

hidayet

Üye
<span style="color:#FF0000">14- Niçin fare kokulu kedi maması yok?</span>
<span style="color:#3333FF">çünkü kediler farelerin kokusuna değil vücuduna hasta </span>

<span style="color:#FF0000">19- Niçin uçaklarda paraşüt yerine can yeleği vardır?</span>
<span style="color:#3333FF">çünkü insan uçaktan düştüğü zaman kuş diye avcılar tarafından vurulabilir bunu önlemek için can yeleği vardır </span>

<span style="color:#330033">demek oluyorki ben kralım</span>

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
<div class='quotetop'>(hidayet &#064; Dec 20 2005, 02&#58;32 PM) [post=231618]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<span style="color:#FF0000">14- Niçin fare kokulu kedi maması yok?</span>
<span style="color:#3333FF">çünkü kediler farelerin kokusuna değil vücuduna hasta </span>
[/b][/quote]

cosmokramer

Üye
3- Süper yapıştırıcı herşeyi yapıştırdığı halde niçin içinde bulunduğu tüpün iç cidarlarını yapıştırmamaktadır?

çünkü yapıştırıcının havayla temas edip kuruması gerekir. süper yapıştırıcının kapağını açık bırakırsan tüpün iç cidarlarını da yapıştırır.

10- Evli insanlar gerçekten daha mı uzun yaşamaktadırlar yoksa öyle mi hissetmektedirler?

Bu evliliğin gidişatına göre değişir, kavgası dırdırı bol evliliklerde daha kısa yaşama ihtimali de vardır, tabi insanlar bu kısa zamanı hiç bitmiyormuş gibi hissederler, dolayısıyla daha uzun yaşamazlar, sadece öyle hissederler.

21- Bir çok tüketim maddesinde "Buradan açınız" yazmaktadır, eğer "Başka bir yerden açınız" yazsaydı ne yapmamız gerekirdi?

İnadına aynı noktadan açardık, doğru olansa başka herhangi biryerden açmamızdır..

ben 3&#39;üne cevap verdim, demekki yeni kral benim..

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
12- Işık hızında giden bir arabada oturduğumuzu varsayarsak, farları yakınca ne olur?
-Hiç bir şey değişmez.Çünkü ışık hızı sabittir.Göreceli bir kavram değildir....

8- Neden insanlar gökyüzünde 400 Milyon yıldız var denildiğinde inandıkları halde, yeni boyalı yazan yüzeyi elleriyle yoklarlar?
-Herhangi bir insanın 400 milyon yıldızı yoklaması imkansız olduğu halde, boyalı yeri kontrol etmesi olasıdır.

6- Eğer bugün hava sıcaklığı 0 derece ise ve yarın iki kat daha soğuk olacaksa, yarın hava kaç derece olacaktır?
-Hava sıcaklığının sıfır derece olması hissedilen sıcaklığın sıfır olduğu ya da başka bir deyişle hiç bir sıcaklık/soğukluk hissetmediğimiz anlamına gelmez.Ayrıca sıcaklık hava durumu için tek etmen değildir...

-Teflon bir kaplama malzemesidir.Bu malzeme üretim sırasında üretilecek ürünün gerekli yerine değişik tekniklerle uygulanır(nasıl oldugunu hatırlamıyorum su an, yuksek sıcaklık+basınc ıle oluyordu sanırım).Boylece işlem sonunda ürünün istenilen bolgesi teflon kaplanmış olur.Aklıma gelmişken, teflonun sprey olanıda mevcuttur,boylece bunu alıp herhangi bir malzemede koruma maddesi olarak kullanabilirsiniz...Yani "teflon yapışmaz" diye bir kaide yoktur...

Soruların çoğu saçma ve sırf ilginç olsun diye sorulmuş malesef...

DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
en biçim soru bunlar yaf

Caine

Caine

Üye
bunlara cvp ararsan ohooooo sen bittin demekdir. cidden bazılarının mantıklı açıklaması olabilir ama diğer kalan kımsı için aynı şeyi söyleyemem
güzel çalışma tşkler

FrontmaN

FrontmaN

Üye
Eğer uçağın karakutusu kaza anında parçalanmıyorsa neden bütün uçak bu kutunun üretildiği maddeden yapılmamaktadır?

Cevap : Maliyet birkaç bin artar ve aerodinamik bozulur

Cevap: Kuyruklu yıldız gibi bir görüntü oluşur.Işık arkadan gelir biz göremeyiz.

CEvap: Teflona hiçbir şey yapışmaz tespiti yanlış bir kere kızgın tavaya elini bas bakalım nasıl yapışıyorsun bunun sırrı yüksek ısı çok yüksek ısıyla bir çeşit kaynak işlemi.teflon teknolojisi tarihe gömülüyor artık 0 sürtünmeli bir alaşım icat etti bir Türk bilimadamı

11- Işık 300.000 km/sn hızla yayıldığına göre karanlık hangi hızla çökmektedir

Cevap: basit bir mantık kuarlım kimyamdan sıvıların donma ısısı aynı zamanda erime ısısına eşittir biliyorsunuz aynı noktada tezat olaylar bu durumda karanlığın basış hızı da aynıdır

15- Kadınlar niçin tuvalete yanlız gidemezler?

Cevap: Tuvaletin yerini bilmezler.

Cevap: Evet toplamda uzun yaşamaktadırlar. mesela 60+70 gibi.

Cevap: Orta yerinden caaart diye açılır.

20- Kar küreyicisinin şöförü sabah işine neyle gelmektedir?

Cevap:Yolu kürüyerek tabii ki.

Cevap:400 milyonu geçen gün saymıştır da onun için.

19- Niçin uçaklarda paraşüt yerine can yeleği vardır?

Cevap: Uçak okyanuslar arası uçmaktadır.Yüzme bilmeyen yolcula için gerekli.

13- Bir şizofren intihar etmekle tehdit ediyorsa, rehin alma suçundan yargılanabilir mi? Ahmet Necdet Sezer bu işe ne der?

Cevap: bu tamamen hukuki yaklaşımla ilgili bazı ülkelerde intihar etmek suçtur eğer kendini öldürmeyi beceremezsen cinayete teşebbüsle yargılanırsın.Ahmet amcan da bunu veto eder.

7- Niçin "tek heceli" kelimesi diyebilmek için dört hece kullanmaktayız?

Cevap:Tek harf derken tek harf kullanmadığımız için( gereksiz bir oru olmuş )

1-Yüzmek zayıflatıyorsa balinalar neyi yanlış yapıyorlar?

Cevap: o vücudun bir savunma mekanizması balinalar açık sularda yaşar biliyorsunuz bu yüzden yedikleri besinlerin yağlarını yakmazlar soğuktan korunmak için depolarlar bilinçli bir işlem değil tabii

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
<div class='quotetop'>(hackercihan &#064; Dec 20 2005, 02&#58;10 PM) [post=231610]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>

1-Yüzmek zay&#305;flat&#305;yorsa balinalar neyi yanl&#305;&#351; yap&#305;yorlar?

2- M&#305;s&#305;r ya&#287;&#305; m&#305;s&#305;rdan, ayçiçek ya&#287;&#305; ayçiçe&#287;inden elde ediliyorsa; bebek ya&#287;&#305; nereden elde edilmektedir?

4- Niçin yanl&#305;&#351; çevrilen telefon numaras&#305; hiçbir zaman me&#351;gul çalmaz?

5- Niçin falc&#305;ya gitmeden evvel randevu almak gereklidir?

6- E&#287;er bugün hava s&#305;cakl&#305;&#287;&#305; 0 derece ise ve yar&#305;n iki kat daha so&#287;uk olacaksa, yar&#305;n hava kaç derece olacakt&#305;r?

7- Niçin "tek heceli" kelimesi diyebilmek için dört hece kullanmaktay&#305;z?

9- Niçin limonlu gazozlar&#305;n içerisinde bir sürü suni tatland&#305;r&#305;c&#305; varken bula&#351;&#305;k deterjan&#305;nda gerçek limon suyu kullan&#305;lmaktad&#305;r?

10- Evli insanlar gerçekten daha m&#305; uzun ya&#351;amaktad&#305;rlar yoksa öyle mi hissetmektedirler?

14- Niçin fare kokulu kedi mamas&#305; yok?

15- Kad&#305;nlar niçin tuvalete yanl&#305;z gidemezler?

18- Kör bir eskimonun k&#305;zak köpe&#287;i kör müdür?

20- Kar küreyicisinin &#351;öförü sabah i&#351;ine neyle gelmektedir?
[/b][/quote]

Cevap 1: As&#305;l cevab&#305; FrontmaN arkada&#351;&#305;m&#305;z vermi&#351;. Ama bu durum özellikle aç&#305;klarda ya&#351;ayan bal&#305;k türleri içinde geçerlidir.

Cevap 2: Bebek ya&#287;&#305;ndan kastedileni tam olarak anlamad&#305;m. Vücut losyonundan m&#305; bahsediyor?

Cevap 4: Kim demi&#351; çalmad&#305;&#287;&#305;n&#305;? Bal gibide çalar. Ama çevirilen numaralar&#305;n %10&#39;luk k&#305;sm&#305; me&#351;gul çalar.

Cevap 5: Ço&#287;unlu&#287;u bir önceki mü&#351;teriden cenabet olur, ezan vakitleri geçmeden kurtulmak için randevulu çal&#305;&#351;&#305;rlar.

Cevap 6: Matematik hesaplama yap&#305;l&#305;rsa yine s&#305;f&#305;r derece olur. Çünkü s&#305;f&#305;r etkisiz elemand&#305;r. Meteoroloji sistemine göre de -2,-4 derece aras&#305;nda olur.

Cevap 7: Dört heceye ayr&#305;lm&#305;&#351; bir sözcük/kelime &#39;tek heceli&#39; diye adland&#305;r&#305;lmaz. Ayr&#305;ca Türkçede tek heceli kelime yoktur. Yabanc&#305; dillerden geçmi&#351;tir.

Cevap 9: Soruyu soran arkada&#351; bir limonlu gazoz als&#305;n ve arkas&#305;ndaki bilgilendirmeyi okusun. Zaten limonlu gazozu içen bir insan&#305;n rahatlamas&#305;da limonun keskinli&#287;inden kaynaklan&#305;r.

Cevap 10: Evlilik hyat&#305;n&#305; mutlu geçiren insanlar ya&#351;ar. Ama bunlar sadece evliler de&#287;il; mutlu bir hayat geçiren ve evli olmayanlarda ya&#351;ar.

Cevap 14: Farenin vücudu kokmaz; girdi&#287;i delikten kokuyu al&#305;r, o kokuda tekrardan kokuya bula&#351;mazsa e&#287;er 2 gün içinde geçer.

Cevap 15: Soruyu soran arkada&#351; bir kzla ya da kad&#305;nla ayn&#305; evde kalmad&#305; galiba? Gittiklerini kendi ad&#305; gibi biliyordur eminim.

Cevap 18: Ço&#287;unlukla kör de&#287;ildir. Olanlar&#305;nda ço&#287;unlu&#287;u ya&#351;l&#305;l&#305;ktand&#305;r.

Cevap 20: Yürüyerek/ko&#351;arak.

Di&#287;er sorular&#305; arkada&#351;lar&#305;n ço&#287;u bilimsel yönden do&#287;ru bir &#351;ekilde cevaplam&#305;&#351;lar..

yitik savaşçı

Üye
Bu saçma soruları hazırlayan kişi acaba cevap alamayacağını mı sanmış?

crows

crows

Üye
ya ben kral olmak isteyen arkadaşlara hayırlı kayışı sıyırmalar diliyorum arkadaşlar ben almiim ama sorular harbi sıyırttırır yanii

DefectoR

Bu soruları soran elemanın hayata karşı bi polemiği var sanırım, ( hackercihan sana değil lafım ) kazıklar üstünde oynayana bir gün mutlaka kazık batar

jöly

Üye
<div class='quotetop'>(DefectoR &#064; Dec 21 2005, 12&#58;13 PM) [post=232510]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Bu soruları soran elemanın hayata karşı bi polemiği var sanırım, ( hackercihan sana değil lafım ) kazıklar üstünde oynayana bir gün mutlaka kazık batar
[/b][/quote]

S1FR3K1R1C1

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(jöly &#064; Dec 21 2005, 12&#58;14 PM) [post=232511]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(DefectoR &#064; Dec 21 2005, 12&#58;13 PM) [post=232510]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]

[/b][/quote]

EaSy_As_LiFe

EaSy_As_LiFe

Üye
yaa bu daha önce verilmişti hatta bende cevaplamıştım ama neyse ...

CisSe

Üye
yüzmek insanı zayıflatmaz çünkü biz kışın yüzmüyorum aynı kiloyuz öyle olsaydı kışın herkez 100 kilo yazın 50 falan olurdu benden bi cevap var

D3N1Z

D3N1Z

Üye
wayy sitede baya kral var

yitik savaşçı

Üye
Balinayla insanı ayırt eden en önemli özellik nedir? Biri karada, diğeri denizde yaşar...

Koy balinayı karaya.
- Emin misin abi?
Koy dedim sana&#33; Koy&#33; Koy&#33;
- Koydum abi, şimdi?&#33;
Bak bakalım; yürüyebiliyo mu?
- ???
Yürümüyo mu? Yürüse o da zayıflardı.
- Darwin&#39;e taş çıkartırsın abi...
İki çay kap ta gel bakim.
- La havle ve la kuvvete illa...

damadada

Üye
hızlıve düz mantık ısteyen sorular hazırlanmıs tesekkurler
ben galıba kral olamayacagım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...