Bel ağrısına dikkat

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onur Saka

Onur Saka

Üye
    Konu Sahibi
Bel ağrısına dikkat

Bel ağrısına dikkat

Bel ağrısı deyip geçmeyin. Altında yatabilecek çok ciddi hastalıklar olabilir...


Uzm. Dr. Ceyhun Bıcılıoğlu, "40 yaşından önce başlayan, yavaş yavaş gelişen ve zamanla artan, 3 aydan uzun süreli olan ve hareketle azalan bel ağrılılarında iltihaplı eklem romatizmasından şüphelenip buna yönelik araştırmaların yapılması gerekir" dedi.
Özellikle uzun süreden beri bel ağrısı çeken kişilerde dikkat edilmesi gereken konuları anlatan Medical Park Samsun Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Uzmanı Dr. Ceyhun Bıcılıoğlu, birçok iltihaplı eklem romatizması olduğunu, bunların en sık görülenleri arasında romatoid artrit ve spondiloartropati denilen hastalıklar olduğunu belirtti.
Özellikler spondiloartropati grubunda inflamatuar bel ağrısı denilen durumun sık görüldüğünü ifade eden Dr. Ceyhun Bıcılıoğlu, "Bu tür hastalarda özellikle 30 dakikadan fazla süren bir sabah tutukluğu, hareketle azalan, istirahatla artan, sabaha karşı uyandıran ağrılar görülür. Hastalığın başlangıçında günlük işler sırasında şikayet olmaz, ilerlemiş hastalıkta şikayetler gün içersinde de kendini gösterir" diye konuştu.
Bu hastalıkların tanısının zor olduğunu ve tanı koymanın uzun sürdüğünü açıklayan Dr. Ceyhun Bıcılıoğlu, "Genelde ortalama tanı koyma süresi 10 yıla kadar geçikebilir, bu da hastalığın sinsiliğini gösterir. Bazı durumlarda özellikle eklem şişlikleri ile kendini gösterenlerde daha çabuk tanı konulabilir. Hastalığın yavaş ilerlemesinden ve kendini tam olarak göstermemesinden dolayı çoğu hasta bel fıtığı veya kireçlenme tanısı ile tedavi almışlardır. Bu tür hastalıklarda erken tedaviye başlanmasının önemi büyüktür. Hastalık eklemlerde yıkıma ve omurgada hareket kısıtlılığına neden olmadan tedavisine başlanması gereklidir. Geç kalınırsa eklem yıkımı olacağından dolayı ilaç yanıtları düşük olur" şeklinde konuştu.
 

Perfect!

Üye
benimde belim ağrıyo arada :hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt