Bediüzzaman Said Nursinin, Deccalin, Darwinizm ile Dünyayı Aldatmasına İşaret Eden Sözleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fotonn

fotonn

Üye
    Konu Sahibi
Bediüzzaman Said Nursinin, Deccalin, Darwinizm ile Dünyayı Aldatmasına İşaret Eden Sözleri
Bediüzzaman Said Nursi’nin, Deccal’in, Darwinizm ile Dünyayı Aldatmasına İşaret Eden Sözleri

Bediüzzaman
Said Nursi
1.
Hz. Mehdi (a.s.)’nin üç vazifesinden.... Birincisi: fen ve felsefenin tasallutiyle (etkisiyle) ve maddiyyun ve tabiiyyun taunu, (materyalizm, Darwinizm ve ateizm hastalığı) beşer (insanlık) içine intişar etmesiyle (insanlar arasında yayılmasıyla), her şeyden evvel felsefeyi ve maddiyyun fikrini (materyalizm, Darwinizm ve ateizm gibi Allah'ı inkar eden dinsiz akımları) tam susturacak tarzda imanı kurtarmaktır. Ehl-i imanı dalâletten muhafaza etmek (iman edenleri sapkınlıktan korumak)... (Emirdağ Lahikası, s. 259)

Bediüzzaman Said Nursi, Hz. Mehdi (as)'ın birinci görevinin "maddiyyun ve tabiiyyun taunu"nu yani Darwinizm, materyalizm ve ateizmi fikren tam anlamıyla ortadan kaldırmak olduğunu bildirmiştir. Hz. Mehdi (as)'nin, Bediüzzaman Hazretleri’nin belirttiği şekilde “herşeyden evvel” bu görevi yerine getirecek olması, Deccaliyetin en önemli fitnesinin Darwinizm olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Bediüzzaman, Deccal'in "fen ve felsefeyi kullanarak” Darwinizm’i yayacağını söylemektedir. Deccal, insanları Allah inancından uzaklaştırmak, yeryüzünde kargaşa ve anarşiyi hakim kılmak için fen ve felsefe yoluyla Darwinizmi yayacak; Hz. Mehdi (as) da İslam ahlakını hakim kılmak, yeryüzüne barış, huzur ve adalet getirmek için ilmi bir mücadele ile Deccaliyetin Darwinizm putunu yıkacak, Darwinizm ve materyalizmi fikren tam anlamıyla susturacaktır.


2. Hem deccalın rejimine ve teşkil ettiği komitesine ve hükûmetine ait garib halleri ve dehşetli icraatı, onun şahsıyla münasebetdar rivayet edilmesi cihetiyle manası gizlenmiş. Meselâ: "O kadar kuvvetlidir ve devam eder; yalnız Hazret-i İsa (a.s.) onu (onun fikir sistemini) öldürebilir, başka çare olamaz" rivayet edilmiş. Yani, onun mesleğini ve yırtıcı rejimini bozacak, ... ancak semavî ve ulvî, hâlis bir din İsevîlerde zuhur edecek ve hakikat-ı Kur'aniyeye iktida (uyan) ve ittihad eden (birlik olan) bu İsevî dinidir ki, Hazret-i İsa Aleyhisselâm'ın nüzulü ile o dinsiz meslek mahvolur ölür (fikir sistemi yıkılır). Yoksa onun (deccalin) şahsı bir mikrop, bir nezle ile öldürülebilir. (Şualar, 5. Şua)

Bediüzzaman Hazretlerinin bu sözünde bahsettiği, deccal'in yırtıcı, yani tahrip edici, kan dökücü, kargaşa ve çatışma oluşturan rejimi Darwinizm'dir. Bediüzzaman, Darwinizm’in, bir fikir sistemi olarak yaygınlaşacağını, sapkın bir din haline geleceğini ve insanları aldatarak onları Allah inancından uzaklaştıracağını ifade etmektedir. Şu anda da, deccal sistemi masonluk tarafından sapkın Darwinizm ideolojisi tüm dünyaya yayılmış ve sahte bir din haline getirilmiştir. İşte bu tehlike sebebiyle, önemli olan, deccalin sapkın fikir sisteminin ortadan kaldırılmasıdır. Zira Bediüzzaman, deccalin şahsını bir mikrobun bile yok edebileceğini, ancak asıl tehlikeli olanın deccalin yaydığı Darwinist fikir sistemi olduğunu belirtmektedir. Nitekim günümüze kadar Darwinist ve materyalist fikirlerin savunucusu ve öncüsü olanların tümü, Darwin, Marx, Stalin, Lenin, Trotsky, Malthus, Hitler ve bunun gibi diğer Darwinistler, aldatıcı ideolojilerini geride bırakarak son derece basit ve sıradan sebeplerle ölüp gitmişlerdir. Önemli olan, masonların hakimiyeti altındaki deccalliyetin devam etmesine ve bütün dünyaya ulaşmasına sebep olacak olan, kitleleri dinsizliğe ve ahlaksızlığa yönelten sapkın ideolojinin, yani Darwinizm’in ilmi delillerle yerle bir edilmesidir.


3.Maddiyyunluk (ateist, materyalist ve Darwinist felsefeler) manevi taundur (bulaşıcı bir veba hastalığıdır) ki, beşere şu müthiş sıtmayı tutturdu, gazab-ı İlahiye çarptırdı. Telkin ve tenkid kabiliyeti tevessü ettikçe (geliştikçe), o taun da (bulaşıcı veba hastalığı da) tevessü eder (gelişir). (Mektubat, s. 513)

Bediüzzaman, deccalin sapkın fikir sistemi olan Darwinizm’in adeta salgın bir hastalık gibi, deccalin ikna ve telkin yöntemiyle gelişeceğini ve tüm dünyaya yayılacağını haber vermektedir. Şu anda dünyada Darwinizm’in, masonluğun tekelinde olan ve dünyaya hakim olan bir kısım basın tarafından sürekli olarak propagandası yapılmakta, bu büyük aldatmaca toplumlara masonik yayınlar yoluyla durmaksızın telkin edilmektedir. Dolayısıyla Darwinizm’in pek çok insan tarafından cehaletle kabul edilmesinin sebebi ilmi deliller değil, masonik yayınların yoğun telkinidir. Deccalin fikir sisteminin çökertilmesi için, bu sahte telkinin ortadan kaldırılması ve bu kitle aldatmacasının deşifre edilmesi gerekmektedir. Deccalin fitnesi olan Darwinizm, onu çökerten bilimsel delillerin tüm dünyaya gösterilmesi, bu sapkın ideolojinin temelindeki aldatmacanın dellileriyle ortaya çıkarılması yoluyla bozguna uğratılacaktır.


4. Tabiiyyun, maddiyyun (materyalizm, Darwinizm’den) felsefesinden tevellüd eden (doğan) bir cereyan-ı Nemrudane (isyankar bir cereyan), gittikçe âhirzamanda felsefe-i maddiye vasıtasıyla intişar ederek (yayılarak) kuvvet bulup, uluhiyeti (Allah’ın varlığını) inkâr edecek bir dereceye gelir. (Mektubat s. 57)

Darwinizm, ateist bir ideolojidir. Allah'ın apaçık olan varlığını inkar eder. Hatta, kör tesadüflere sözde ilahlık atfederek, insanları aldatmaya çalışır. (Allah’ı tenzih ederiz). Bu deccalin hadislerde belirtilen en önemli özelliğidir. Deccal, insanlara Allah’ın adını kullanarak yaklaşacak, ardından peygamberlik iddia edecek, hatta daha sonrasında kendisinin ilah olduğunu söyleyecektir (Allah’ı tenzih ederiz). Şu anda masonların silahı olan Darwinizm’in konumu da aynı şekildedir. Darwinizm, insanları Allah’ı inkara yönelten, kör tesadüflere ilahlık iddiasında bulunan sapkın bir dindir. Dünya çapındaki masonik yayınlar yoluyla yapılan Darwinizm telkininin asıl hedefi, insanları Allah inancından uzaklaştırabilmektir. Dolayısıyla deccaliyetin temelini teşkil eden Darwinizm’i herhangi bir teori olarak tanımlamak son derece yanıltıcı olur. Darwinizm, toplumları inkara sürükleyen deccalin en büyük silahıdır ve bu sebeple, temelinden yıkılması, yok edilmesi şarttır. Hz. Mehdi (as) da bu görevi yerine getirecek Darwinizmi tam anlamıyla susturarak, fikren ortadan kaldıracaktır.

5. Bunun bir tevili (açıklaması) şu olmak gerektir ki: İsa Aleyhisselâm'ı nur-u iman ile tanıyan ve tâbi' olan (O'na uyan) cemaat-ı ruhaniye-i mücahidînin (ruhani mücahidler (ilmen mücadele edenler) cemaatinin) kemmiyeti (sayısı), Deccal'ın mektebce ve askerce ilmî ve maddî ordularına nisbeten çok az ve küçük olmasına işaret ve kinayedir. (Şualar, s. 588-589)

Bediüzzaman, “deccalin askerce ve mektepçe ilmi ordularına karşı” ifadesiyle, deccalin ilmi yöntemleri (fen ve felsefeyi) kullanarak bir mücadele yaptığına, dolayısıyla ona karşı da ilmi bir mücadelenin yapılmasının gerekliliğine işaret etmektedir. Deccali sistem masonluğun tüm dünyaya yaydığı Darwinizm’e karşı, bu büyük fitne ve aldatmaca ortadan kalkıncaya kadar mutlaka ilmi ve güçlü bir mücadele verilmelidir. İman edenler, deccalin ordusuna karşı ne kadar az da olsalar, Yüce Allah’ın taraftarları olduklarından, mutlaka galip gelecek, deccalin bu sinsi oyunu Allah’ın izniyle Hz. İsa (a.s.)'ın ve Hz. Mehdi (a.s.)’ın gelişiyle bozguna uğrayacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: mekanik ve Salih Baba™
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt