Bedeninizle Barış Yapmaya Hazır mısınız?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Bedeninizle Barış Yapmaya Hazır mısınız?
Hiç fark ettiniz mi? Vücudumuzla ilgili en kötü eleştiriler hep nereden daha çok gelir? Tabii ki kendinizden, başkasından hiç değil. Halbuki vücudunuz sandığınız kadar sevilmeyecek ve hor görülecek bir parçanız değil! Kendinizi dünyanın 'en seksi olmayan' kadını olarak hissettiğiniz bir dahaki sefer, lütfen bu aşağıdaki 5 öneriyi hatırlayarak olumsuz düşüncelerden sıyrılın.

Kendinize iltifat edin

Kendinizi övmeyi öğrenin. Kabul edin, bazen o kadar çok takıntılı oluyoruz ki tanrının bize verdiği bu güzel vücudumuzun hep ama hep daha iyi olmasını istediğimiz taraflarını kafaya takıyoruz. Dikkat ettiniz mi hiç; vücuduyla barışık olan, ona güvenen kadınlar hep vücutlarında sevdiği ve iddialı olabileceği kısımları ön plana çıkarıyor, her kısmı değil. Kendinize biraz zaman ayırın ve en sevdiğiniz ve başkaları tarafından da ara sıra iltifat aldığınız, diğer kadınlardan daha şanslı olduğunuzu hissettiğiniz kısımları belirleyin. Aynanın karşısına geçin ve övün kendinizi, bu bölgelere atıfta bulunarak ne kadar güzel göründüklerini düşünün, buna odaklanın.

Karşılaştırmayı bırakın

Pek çoğumuz vücudumuzu birilerinin vücuduyla karşılaştırmaya o kadar çok bayılıyoruz ki kendimizi unutuveriyoruz adeta. Kendisini neredeyse Angelina Jolie ile karşılaştıran o kadar çok kadın var ki. Bir kere başladınız mı kendinizi başkasıyla karşılaştırmaya; sizden daha ince, genç, güzel ve seksi olan o kadar çok kadın bulursunuz ki, aslında çoğu sizin kadar çekici değilken bile, sonunda haksız yere ve boş yere üzülür, kalırsınız.

Herkes tarafından (kuaförünüz, terziniz, arkadaşlarınız, televizyondaki sunucu, anneniz, kız kardeşiniz, kocanız, şoförünüz...) ortak olarak belirlenmiş bir 'güzel kadın' profili vardır ya hani, bırakın "o" olmaya çalışmayın. Kendinizin en güzel özelliklerini belirlemiştiniz. Şimdi onları da ön planda tutarak 'kendinizin en güzel halini' bulmaya çalışın. Kendiniz olmak göreceksiniz ki bambaşka ve son derece güzel bir kadın yapacak sizi!

Kendinizi şımartın!

Kendinize her hafta yeni bir şeyler hediye edin. Tırnaklarınızı yaptırmaktan saçınızın rengini değiştirmeye, masaja gitmeye kadar. Vücudunzla ilgili belirli aralıklarla yukarıdan aşağıya yaptığınız bakım ve değişiklikler ve kendinizi şımartmanız vücudunuzu da daha fazla sevmenize sebep olacak, çok daha iyi hissedeceksiniz.

'Mükemmeliyetçilik' mutluluk demek değildir!

Unutmayın, elbise bedenleri kişinin kendine duyduğu güvenin ve fiziksel güzelliğin garantisi değildir. Pek çok kadın sırf aşırı mükemmeliyetçi olduğundan fazla sayıda estetik operasyon geçiriyor, tüm hayatı boyunca da sıkı bir diyet uyguluyor. Evet, vücudumuzu şekle sokmak için de birtakım çabalar vermek zorundayız, bu doğru. Fakat kendine ve vücuduna güvenmeyen bir kadın için bu verilen çabaların hiç bir faydası da yok, bunu da unutmamalı. önünüze gerçekçi olmayan hedefler koymaktan vazgeçin ve kendinizle barışın. Kendinizle barıştıktan sonra göreceksiniz ki, kilo vermek ya da güzelleşmek adına birtakım bedensel değişiklikleri çok daha rahat gerçekleştirebileceksiniz.

Hayatı dibine kadar yaşayın!

Vücuduna güvenen kadınlar da bazen türlü güvensizlikler yaşayabilir ama hiçbir zaman hayatın güzel taraflarını görmekten, yaşamaktan vazgeçmezler. Negatif bir moda düştüğünüz durumlarda gerçeklerle yüzleşin ama pozitif anlamda. örneğin; kendinize "erkek arkadaşım benim şişman olduğumu mu düşünüyor?" diye sormak yerine "böyle yüzeysel erkeklerden hoşlanıyor muyum acaba?" diye sorabilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt