Beden dili

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Beden dili
İnsanoğlu 4 milyar küsür yıldır dünya üzerinde bir şekilde var olmuştur. Yazıdan öncesi yazısız çağlardan önce insanın konuşma yeteneğinin olmadığı çağlardan kalma bir yetenek olarak insanları fiziki ve psikolojik durumlarını beyin konuşmaya gerek kalmayacak şekilde analiz etme yetisini geliştirmiştir.Bu bilgi uyarılmış beyin bölgesel nöronları sayeside RNA ile kuşaktan kuşağa aktarılan bir bilgidir.Yapılan bir çok araştırmada farklı dillerden bir çok insan ortak iletişim kurabilmek için bilinçli veya bilinçsiz olarak beden vucut dili ile karşısındaki insana bir şekilde iletişime kurmuştur.

Güncel yaşamda beden dilinin yararları

Bir insan yaşadığı bir çok olay bilinç altına atılır ve bu yüzden ister istemez psikolojik anlamda davranışlarını bunları yansıtır. Bu yansıtılan davranışlar karşı taraftarafından bilinçli olsun veya olmasın yorumlanarak o kişi hakkında beyinin öngörü veya ön yargılar oluşturmasına sebep olur.

Bu yüzden iletişimde yanlış anlaşılmalara kadar bir çok soruna sebep olabilmektedir. Genellikle bu davranışlar kontrol altına alınarak geçmişte yaşanılan başarısızlıklar veya bireyin kendine olan güvensizliği gibi bireyin kariyeri açısında sorun teşkil edecek işretlerin karşı tarafa aktarılmasının önüne geçilir.Çünkü insanın bilinç altı bir çocuk gibi doğruyu yanlışı bilmez sadece kendini doğru ifade etmek için programlanmış bir temel bilinçe sahip kompleks bir yapı olduğu için düzenli tiyatro prova çalışması misali düzenli ve disiplinli çalışmayla kişi kendi öz disiplini yakalayarak sorunlu olabilecek davranışları önleyebilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt