Bebeklerde, işitme kayıbı çok önemli bir sorun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Bebeklerde, işitme kayıbı çok önemli bir sorun
Uzmanlar, çocuklarınızın işitme kaybı olup olmadığının belirlenmesi için ilk 3 ayda mutlaka doktor kontrolünden geçmesi gerektiğini vurguluyor.

Uzmanlar, çocuklarınızın işitme kaybı olup olmadığının belirlenmesi için ilk 3 ayda mutlaka doktor kontrolünden geçmesi gerektiğini vurguluyor. Uzmanlar ayrıca çocuklar da yaşanan işitme kayıplarının önemsenmesi gerektiğini vurgulayarak, bu işitme kayıplarının; çocuğunun konuşmasında ve dil öğrenmesinde olumsuz etkilere işaret olduğunu da anne ve babalara bildiriyor.

Dr. Günen yaptığı açıklamayla birlikte; " Konuşmayı ve dili öğrenmiş olan erişkinler dinleme sırasında bu sesleri duyamamaktan oluşan ara boşlukları beyinlerinde tamamlar. Yeni öğrenmekte olan bebeklerin sesleri algılayıp belleklerine kaydedebilmeleri için tüm seslerin açık ve berrak olarak duyulması gereklidir. Frekanslara göre işitme şekli, kaybın sabit veya ilerleyici olması, başlangıç zamanı, tanı zamanı, işitme cihazının uygulama zamanı, verilen eğitimin şekli ve yoğunluğu konuşma ve dilin öğrenilmesinde önem taşır. Çocukta işitme kaybı gizli bir engeldir. Bebekler iyi duyamadıklarını söyleyemezler. 6 haftalıktan itibaren, normal işiten bebekler, insan sesine diğer seslerden daha fazla tepki verirler. 6 aylık bir bebek dili analiz etmeye başlar, onu parçalara böler, daha sonra tekrar birleştirebilmek üzere dili belleğine kaydeder. " diye konuştu.

İşitme sorunun erken ortaya çıkmasındaki en büyük amacın, çocuğun öğreneceği dilde ve konuşmasında olumsuzluklar yaratmaması olacağını vurgulayan uzmanlar, çocuğunuzu kesin olarak ilk üç ay içerisinde bir K.B.K. ( Kulak Burun Boğaz ) uzmanına götürmenizi öneriyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt