'Batının Suriye'yi işgal niyeti yok'

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
'Batının Suriye'yi işgal niyeti yok'
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Batılı hiçbir ülkenin Suriye'yi işgal etme düşüncesi olmadığını söyledi. Hague, Suriyeli muhaliflere zırhlı araç ve çelik yelek gibi askeri teçhizat sağlayacaklarını da belirtti.



İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Batılı hiçbir bir ülkenin, Suriye'yi işgal etme gibi bir düşüncesi bulunmadığını belirtti. Hague, uluslararası toplumun Suriye'deki kanı durdurma çabalarında başarısız olduğunu da söyledi.

ASKERİ TEÇHİZAT YARDIMI

İngiliz hükümetinin şimdiye kadar yaptığı yardıma ek olarak, Suriye'deki muhaliflere daha fazla "ölümcül olmayan teçhizat" sağlayacağını ifade eden İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, bunların çelik yelek, zırhlı araç gibi teçhizatları kapsayacağını belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Suriye'de olası bir kimyasal silah saldırısını önleyebilecek teknoloji desteğinin de sağlanacağını söyledi.

Ülkesinin Suriye'de olanlara seyirci kalamayacağını ifade eden Hague, ek yardımın "hayat kurtarmayı" amaçladığını belirtti.

140 MİLYON STERLİN İNSANİ YARDIM

İngiltere, Suriye'ye şimdiye kadar yaklaşık 140 milyon sterlin insani yardımda bulundu. İngiltere, Suriye'deki muhaliflere 9.4 milyon sterlin değerinde iletişim, jeneratör ve su arıtma desteği sağladı.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague geçtiğimiz hafta sonu yaptığı açıklamada, ülkesinin gelecekte Suriyeli muhaliflere silah sağlama seçeneğini ihtimal dışı bırakmadığını söylemişti.

1 MİLYONU AŞTI

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden yapılan açıklamada ise, Suriye'deki sığınmacı sayısının 1 milyonu aştığını söyledi. Açıklamada, sığınmacıların neredeyse yarısının çocuklardan oluştuğu belirtildi.

Türkiye'deki çadır ve konteynır kentlerde kalan Suriyeli sayısı 186 binee ulaşırken, yaklaşık 50 bin kişi ise kalacak yer açılmasını bekliyor.
 


ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
haber için :tşk:
 
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
çelik yelek ağır olur adamları yavaşlatır
bunlar hep amarikanın oyunları
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Türk-X
Cevap
1
Görüntüleme
306
orhan.tan
Cevap
0
Görüntüleme
240
orhan.tan
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
313
doctorrr
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
343
x-scarface


Üst Alt