Başkentte blues rüzgarı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Başkentte blues rüzgarı
Blues müziğinin usta isimleri, ''Efes Pilsen Blues Festivali 21'' kapsamında Başkentli müzikseverlerle buluştu.
Türkiye'nin ilk ve tek blues festivali niteliğini taşıyan ''Efes Pilsen Blues Festivali'' 21. yılında, 3 gün boyunca Ankara'ya konuk olacak. Başkentliler, festivalin ilk gününde Kenny Neal, Mitch Woods&His Rocket 88s ve Samuel James ile unutulmayacak anlar yaşayacak.
Festival kapsamında başkentli müzikseverlerle buluşan ve doğup büyüdüğü Louisiana'nın müzik kültürüne modern bir bakış getirip Baton Rouge Blues'uyla sentezleyen Kenny Neal, kendine özgü tarzıyla izleyiciden büyük ilgi gördü.
New Orleans'a özgü Blues'u tekrar yorumlayan Mitch Woods&His Rocket 88, seyirciden yoğun alkış aldı. Hareketli parçalarıyla izleyiciyi coşturan grup, 1940 ve 50'lerin müziğinden esintileri ''rythm and blues'' ve ''rock'n roll'' ile harmanlayarak yorumladığı ve ''rock-a-boogie'' ismini verdikleri kendilerine özgü müzikleriyle tanınıyor.
Başkentteki performanslarında özellikle grup üyeleri seyirciyle güçlü bir kontak kurarken, özellikle vurmalı çalgılardaki performans büyük alkışla karşılandı. Grubun kurucusu Mitch Woods, performansı sırasında son albümlerini de seyirciye göstererek tanıttı.
Konserde, Blues müziğinin en dinamik isimlerinden Samuel James de başarılı yorumuyla başkent seyircisini fethetti.
Blues müziğinin 3 ünlü ismi, bugün ve 23 Ekimde de aynı programla Bilkent Otelde Başkentli Blues severlerle buluşacak.



FESTİVAL
Geçen 20 yıl 81 grup ve 243 sanatçıyı ağırlayan Efes Pilsen Blues Festivalinin 13. durağı Ankara'nın ardından festival, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Eskişehir, Bursa ve İstanbul'a konuk olacak.
Festival, 7 Kasımda İstanbul'da sona erecek.
Efes Pilsen Blues Festivali kapsamında 21 yılda büyük bir rekora imza atılarak 81 grup ve 243 sanatçıyla Türkiye'nin çeşitli kentlerindeki seyirciye ulaşıldı. Bugüne kadar 335 bin kişinin izlediği festival kapsamında 21 yıl içerisinde toplam 314 konser gerçekleştirildi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
560
Haydar
  • Kilitli
Cevap
4
Görüntüleme
468
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
439
Haydar


Üst Alt