Başkanlar restleşti; topuz kavgası büyüdü, futbolcunun morali tükendi...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
alperen1313

alperen1313

Üye
    Konu Sahibi
Başkanlar restleşti; topuz kavgası büyüdü, futbolcunun morali tükendi...
BAŞKANLAR RESTLEŞTİ; TOPUZ KAVGASI BÜYÜDÜ, FUTBOLCUNUN MORALİ TÜKENDİ...​


... Ve Mehmet Topuz sinir krizi geçirdi
Mehmet Topuz'un hangi takıma gideceği son günlerin en çok tartışılan konularından biri.

Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getiren kriz sürüyor. Transferdeki bütün yetkili ağızlar, yaşananların perde arkasını açıkladı ve ileriki günlerde neler olacağını anlattılar.

Kayserisporlu futbolcu Mehmet Topuz, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Kayserispor Başkanı Recep Mamur ve Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma Kanaltürk'te yayınlanan 'Telegol' programına telefonla bağlandı. Transferde aracılık ettiği iddia edilen Rıdvan Dilmen ise stüdyoya gelerek soruları yanıtladı.

Transfer çıkmasının başrolündeki isim olan Kayserisporlu futbolcu Mehmet Topuz, "Süleyman Hurma benim için kulübe gelen teklif olmadığını söyledi. İnandırıcı gelmedi. Pazartesi akşamı Aziz Yıldırım'ın telefonunu almak için Rıdman Dilmen'i aradım. Rıdvan neden konuşmak istediğimi sordu. Fenerbahçe'nin benimle ilgilenip ilgilenmediğimi öğrenmek istediğimi söyledim. Rıdvan Dilmen, Başkan Yıldırım'ı konuyu ileteceğini söyledi. Salı günü Başkan Yıldırım beni aradı ve Fenerbahçe'de oynamak isteyip istemediğimi sordu. Ben de 'Evet' dedim. Sayın Başkan, önce kulübümle görüşmesi gerektiğini söyledi. Fenerbahçe'nin teklifi içten gelmediği için ertesi gün Beşiktaş'la görüştüm ve anlaştım. Beşiktaşlıyım. Bu saatten sonra siyah-beyazlı formadan başkasını giymem" diye konuştu.

Transferde aracı olduğu iddia edilen futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Mehmet Topuz'un açıklamalarını doğruladı. Dilmen, kendi görüşünü de açıkladı ve 'Beşiktaşlıyım' diyen Topuz'un fenerbahçe forması giymesinin doğru olmayacğını belirtti.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, futbolcuyu ayarttıkları yönündeki eleştirileri yalanlayarak, "Çarşamba günü Kayserispor Başkanı Recep Mamur'u aradım. Kendisi Fenerbahçe'ye söz verdiklerini söyledi. Futbolcu görüşeceğimi ve hangi takımda oynamak istediğini öğreneceğim konusunda Sayın Mamur'u bilgilendirdim. Mehmet Topuz'la Kayserispor'da aldığı ücretin aynısını anlaştık. Sonunda bunun bir galibi çıkacak. Ama futbolcu bizde oynamak istiyor. Mehmet Topuz Beşiktaş'a hayırlı olsun. Etik kuralların dışına çıkmadık. Bosmann kanunları boşuna çıkmadı. Futbolcu köle değil. Hangi takımda oynamak istiyorsa oynayacaktır" dedi.

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma ise Pazartesi gününnden itibaren yaşananları şöyle açıkladı: "Mehmet Topuz'la Pazartesi günü görüştüm. Henüz Topuz'a gelen bir teklif yoktu. Bizden 3.2 trilyon alıyordu. Yeni sezonda ücretinde indirim yapmak istediğimizi ilettim. Ancak Topuz 4.2 trilyon istediğini söyledi. Bu rakam bizi zorlayacaktı ama Başkan Recep Mamur'la görüşeceğimi söyledim. Topuz, transfer teklifi gelirse kolaylık yapılmasını istedi. Daha sonra Fenerbahçe transfer teklifi yaptı ve prensip anlaşmasına vardık. Pazartesi günü imzaları atmak birraya geleceğiz. Topuz'un Beşiktaş'la anlaştığını ve siyah-beyazlı formayı giydiği televizyonda gördüm. Beşiktaş daha sonra bizi aradı ancak Fenerbahçe'ye söz verdiğimizi ilettik. Daha fazla para kazanmak için ortalığı kızıştırdığımız söyleniyor. Böyle bir şey mümkün değil"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise kamuoyundaki bilgi kirliliğinden yakınarak, "Futbolcuyu sıkıştırırsanız Vefa'da da Karagümrük'te de oynamak istediğini söyler. Şu anda kaldığı otelde başka bir şey söylemesi de beklenemez. Lig bittiğinde Recep Mamur'a Mehmet Topuz'u istediğimi ilettim. Yönetimiyle konuşmak için 4-5 gün süre istedi. Rıdvan Dilmen beni aradı ve Mehmet Topuz'un Fenerbahçe'de oynamak istediğini kendisine söylediğini iletti. Daha önce de Topuz için beni arayanlar oldu. Ertesi gün Topuz'u aradım 'Beni neden aratıyorsun' diye sordum. Bizde oynamak istediğini söyledi ama FIFA ve Futbol Federasyonu kuralları var. Önce kulübüyle anlaşmamız gerektiğini söyledim. Kayserispor kulübüyle görüştük ve anlaşmaya vardık. Biz geri adım atmayacağız. 'Beşiktaşlıyım' demesi önemli değil, bu açıklamayı hangi şartlarda yaptığı önemli. İlerleyen günlerde bırakın da hangi takımda oynamak istediğini açıklasın. Profesyonel futbolcular her takımda oynayabilir. Menajerlerinin FIFA lisansı yok. Biz bu menajerlik sistemine karşıyız ve bu sistemi bitiren Fenerbahçe olacak. Beşiktaş, Fenerbahçe'de oynayan futbolcuları aldı. Fenerbahçe'ye de Beşiktaş'ta oynayan futbolcular geldi. Amatör ruh geride kaldı. Futbolcu birkaç kez bizde oynamak istediği haberini gönderdi. Bunun üzerine Kayserispor'la görüştük ve anlaştık. Bundan sonrasına TFF karar verecektir. Neden biz vazgeçelim? Biz TFF ve FIFA kurallarına göre hareket edip önce kulübüyle anlaştık. Futbolunun ceza alması gerekiyorsa alacak ki bir daha böyle şeyler olmasın" ifadelerini kullandı.

Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur şöyle konuştu: "Spor kamuoyundan özür diliyorum. Bu şekilde olacaksa kulüp başkanlığından iğreniyorum. İnsanlar olayları saptırıyorlar. Sezon bitiminde Aziz Yıldırım beni aradı. Arkadaşlarımla konuşayım 4-5 gün içinde cevap vereceğimi söyledim. Önceliğin Fenerbahçe'de olduğu sözünü verdim. Aradan birkeç gün geçtikten sonra Mehmet Topuz'u Beşiktaş formasıyla gördüm. Borsaya bildirmişler, anlaşmışlar. hep başkalarından duyuyorum protokol yaptıklarını. TV programlarında bunları gördükten sonra Yıldırım Demirören beni aradı. Aziz Yıldırım'a söz verdiğimi söyledim. Pazartesi günü Yıldıırm'la anlaşamazsan oyuncu sizin dedim. Demirören daha sonra tekrar aradı. 'Futbolcu bizi seçerse ne yapacaksınız?' diye sordu. Futbolcu araba değil ki, federasyon ve FIFA kuralları var. Mehmet Topuz neden Rıdvan Dilmen'i arıyor? Futbolcu öyle bekleyemez. Bir yıl beklerse ceza alır. Beşiktaş'a transfer yasağı gelir. mehmet Topuz bana 'Babamsın, ağabeyimsin' dedi. Çocuk bir kaos içerisinde. Beşiktaş bu futbolcuyu Kayserispor'dan alamaz. Önünde engeller var. Önce o engelleri kalkacak daha sonra transfere gelecek. Beşiktaş başka takımlardan da oyuncu alıyor, nasıl transferler yaptığı ortada. Ak kaşık olur ondan sonra transfere geltir. Para da önemli değil. Biz bunun önceliğini Fenerbahçe'ye verdik. Biz Topuz'dan vazgeşmiş değiliz ki, Fenerbahçe'yle anlaşamazsa gelir Kayserispor'da oynar. Yıldırım Demirören benden izin almadı. Topuz'u çok seviyorum. Gelsin Kayserispor'da oynasın. Bende parası kalmaz, kuruşu kuruşuna alır."

Yıldırım Demirören, programa ikinci kez telefon bağlatısı yaptı. Beşiktaş Başkanı şöyle konuştu: "Çarşamba günü saat 10:30'da Recep Mamur'u aradım. Transfer için izin istedim. Hiçbir kulüp başkanı yalan söylemez.

Programda Demirören ile Ahmet Çakar arasında tartışma yaşandı.

Kayserispor Başkanı Recep Mamur canlı yayına telefonla bağlanarak, "Mehmet Topuz bizim sözleşmeli futbolcumuz. Beşiktaş bizimle sözleşmesi devam eden bir oyuncuya nasıl imza attırır anlamış değilim. Bunlar ayıp şeyler. Ben Mehmet Topuz'u Beşiktaş formasıyla gördüğümde çok şaşırdım. Ben Demirören'le telefonla konuştum ama aramızda bu futbolcu için bir anlaşma olmadı. Zaten olay patlak vermeden önce hiç konuşmadık. Sadece benim asistanımı arayıp yeni telefon nularamı istemiş. Ondan sonra da görüşmemiz oldu" dedi.

Bu konuşmanın ardından söz alan yorumcu Ahmet Çakar,"Demirören Kayserispor'la anlaştık demişti. Kayserispor başkanı ise böyle bir anlaşma yok diyor. İki başkandan biri yalan söylüyor" ifadesini kullandı.

Çakar'ın bu konuşmasının ardından Serhat Ulueren, Demirören'in telefonla yayına bağlanmak istediğini belirtti. Bir hayli sinirli olduğu gözlenen Beşiktaş başkanı, Ahmat Çakar'a tepki gösterdi. İkili arasında diyalog şu şekilde gerçekleşti:

Demirören: Telefon kayıtlarına bakalım. Ben Sayın Mamur'u ne zaman aramışım. Ben 10:30 gibi kendisini aradım. O Fenerbahçe'ye sözüm var dedi. Ahmet Çakar'ı teesüf ederim.

Ahmet Çakar: Siz beni neden teesüf ediyorsunuz. Ben size bir şey demedim ki!

Demirören: Siz rating uğruna Türk futboluna zarar veriyorsun. Ben yalancı değilim.

Ahmet Çakar: 1 dakika 1 dakika. ben size ne dedim ki? Ben size yalancı demedim. 'İki başkandan biri yalan söylüyor' dedim.

Demirören: Hiçbir kulüp başkanı yalan söylemez. Sen çok tehlikelisin.

Ahmet Çakar: Beni yanlış anlamışsınız veya programı izlememişsiniz. Size yanlış aktarmışlar.

Demirören: Sen her türlü hakareti et. Benim sözlerim çok net. Sen benimle böyle konuşmazsın. Çok tehlikelisin.

Ahmet Çakar: Evet ben çok tehlikeliyim. Çünkü ben haftaya Paf takımıyla çıkacağım dedim. Ondan sonra vazgeçtim. Ben mi zarar verdim siz mi?

Demirören: Sen de küçük Çakar'la sahte Çakar'la çıkarsın

Ahmet Çakar: Terbiyesizlik yapmayın siz Beşiktaş başkanısınız. Böyle konuşamazsınız.

Serhat Ulueren: Sayın Çakar burada tatsızlık olmasın. Tartışmayalım isterseniz.

Ahmet Çakar: İyi ama bana o bulaştı.

Demirören: Benim sözlerim çok net. Çok tehlikelisin. Rating uğruna yapmayacağın şey yok. Hiçbir kulüp başkanı yalan söylemez.

Demirören'in telefonu kapatmasının ardından Ahmet Çakar "Sayın Demirören sanırım ne dediğini bilmiyor. Kendisi programı izlememiş. Ben 'ya Recep Mamur ya da Yıldırım Demirören yalan söylüyor' dedim. İkisinden biri yalan söylüyor gerçekten. Bir kulüp başkanına yakışmayan davranışlar bunlar" dedi. Yorumcu Ziya Şengül de "sezon biter bitmez barut kokusunu almaya başladık" sözünü sarfetti. Bu konuşmanın ardından Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören tekrar yayına bağlandı.

Demirören, "Sayın Mamur'un kafası çok karışık. Hiçbir kulüp başkanı yalan söylemez. Mehmet topuz tatilde. Biz adam kaçırmayız. Adam aldırmayız. Biz hep beraber tatil yapıyoruz. Aziz yıldırım vazgeçmezse saygı duyarım. Beşiktaş Kulübü adam kaçırmaz. Çocuk tek başına tatile gitmiş herkes saygı göstermeli. Bakın olay nereye geldi. "Barut kokusu alıyoruz" demek son derece yanlış. Biz ailelerimizle maça gidiyoruz. bu tür şeylere karşıyız. Futbol hukuku varsa Mehmet Topuz Beşiktaş'ta oynayacak. Gerekirse 1 yıl bekleyeceğiz. biz bu işin çözüleceğini umut ediyoruz" dedi.

Demirören'in telefonu kapatmasının ardından Ahmet Çakar programın sonunda şunları söyledi; "Ne olacağını söyleyeyim. Mehmet Topuz Kayseri'ye döner. Ne Aziz Yıldırım ne de Yıldırım Demirören bu işten vazgeçmez. Mehmet topuz Beşiktaş forması giyerse Aziz Yıldırım, Fenerbahçe forması giyerse ise Yıldırım Demirören zor durumda kalır. Olan Topuz'a olur. Kayseri'ye döner ve taraftarlarca yuhalanır. Topuz cehaletinin acısını çeker."

Programın sonunda Serhat Ulueren, yeniden telefon bağlantısı yapmak istedikleri Mehmet Topuz'un sinir krizi geçirdiğini ve hüngür hüngür ağladığı bilgisini aldıkları açıkladı. Öte yandan programın yorumcularından Manisaspor Menajeri Sinan Engin, "Gel Manisaspor'a bizde oyna" dedi.

08.Haziran.2009 11:37:29
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt