Basın Toplantısı: Mehmet Batdal ve Musa Çağıran

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
Basın Toplantısı: Mehmet Batdal ve Musa Çağıran
Basın Toplantısı: Mehmet Batdal ve Musa Çağıran

Galatasaray’ın sabah gerçekleştirdiği antrenmanın ardından oyuncularımız Mehmet Batdal ve Musa Çağıran, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Galatasaray formasıyla çıktığı ilk maçta 1. FC Kleve filelerini havalandıran Mehmet Batdal, Galatasaray gibi büyük bir kulübe gelmenin ne denli özel bir his olduğunu gün geçtikçe daha iyi anlamaya başladığını belirterek, "Dünkü hazırlık maçında ilk kez forma giydim ve ilk golümü attım. Bu benim için güzel bir mutluluktu. Ama şu an iyi bir hazırlık dönemi geçirerek takıma uyum sağlamak daha önemli" ifadelerini kullandı.

Bireysel performansı hakkında bazı yorumlar yapan Mehmet, "Gerçekten sıkı çalışıyoruz. Bu durum dolayısıyla maçlarda ortaya koyacağımız performans etkilenebilir. Yine de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz; çünkü tüm bu hazırlık karşılaşmaları, bizim için takıma uyum ve kendimizi kabullendirebilme adına oldukça kıymetli. Umarım antrenmanları kendi açımızdan daha verimli hâle getirdikten sonra performansımız da buna paralel olarak artacaktır" şeklinde konuştu.

Mehmet Batdal, Hakan Şükür ile karşılaştırılması üzerine yönetilen bir soruya ise şu yanıtı verdi: "Böyle büyük bir santrfor ile kıyaslanmak, bende tabii ki heyecan yaratıyor. Ancak diğer yandan bu durumun bazı dezavantajları da olabilir. Onun yaptıkları ortada. Dolayısıyla benim kendisiyle kıyas içerisine sokulmam, onun yaptıklarının bir anda benim tarafımdan gerçekleştirilmesi ilişkin bir beklenti oluşturabilir. Ve bunları ilk etapta yapamadığımda da insanlar bana önyargıyla bakabilir. Kıyaslanmaktan ciddi bir rahatsızlık duymasam da, aslında böyle karşılaştırılmalar yapılmasından hoşlanmıyorum."

2009-10 sezonunda Bank Asya 1. Lig’de forma giydikten sonra Galatasaray’a gelen bir diğer isim olan Musa Çağıran, kamptaki arkadaşlık ortamının çok iyi olduğunu söyledi. Genç oyuncu, Galatasaray’daki ilk maçına çıkmasından dolayı duyduğu heyecanı da basın mensuplarıyla paylaşırken; forma rekabeti için, "Altay’da iyi bir sezon geçirdim. Ve devre sona ermeden Galatasaray’a transferim gerçekleşti. Orta sahada beş arkadaşız. Ben elimden geleni yapacağım. İyi olan oynasın" sözlerini kullandı.

Bucaspor’daki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Mehmet Batdal, kulübüyle devam eden sözleşmesi ve gerekli şartların oluşmaması dolayısıyla transferin bu sezon başında gerçekleştiğini belirterek, "Gitmem gerektiğini düşündüğüm zamanlar oldu. Aslında kendi içimde bazı sorunlar da yaşadım. Ancak şu an kendi durumuma baktığımda, Galatasaray’a doğru zamanda geldiğimi düşünüyorum. Kendi doğduğum, yaşadığım yerde şampiyonluklar yaşadım –ki bunlar da bir futbolcu için çok özel bir duygudur. Aynı zamanda eksiklerimi gidermeye çalıştım. Olgunluk dönemini geçirmeye başladım. Ve şimdi kendimi çok iyi hissediyorum. Bence sonunda en iyisi oldu" diye konuştu.

Mehmet Batdal, eksik yanlarıyla ilgili yöneltilen bir soruya ise şu yanıtı verdi: "Bunun sonu yok. Her zaman eksiklerim olacaktır. Devamlı çalışmak zorundayız."

Musa Çağıran, transferi hakkında, "Altay’da son iki senedir playoff aşamasında kaybediyorduk. Sezon başında onun üzüntüsü vardı bende. Ancak Türkiye’nin en büyük kulübüne gelmek, benim yaşadığım hayal kırıklığını biraz hafifletti. Mutlu olmamı sağladı. Geçtiğimiz sezonun devre arası biterken bana telefon geldi. Ve çok hızlı gelişen bir sürecin ardından Galatasaray’a transfer oldum" sözleriyle bilgi verdi.

Mehmet Batdal ise Milan Baros gibi büyük bir oyuncuyla aynı forma için mücadele etmekten mutluluk duyduğunu belirttikten sonra, takımın oyun yapısına ilişkin yorumlarda bulundu. Ve konuşmasını "Takımın sistemi 4-3-3 ise, bizim yapmamız gereken bu sistemde yer aramak olacak. Onun dışında yorum yapmak doğru olmaz. Biz futbolcular olarak uygun olan vasıfları sistem içerisinde sergilemek durumundayız" diyerek sözlerini noktalad
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt