Basın Toplantısı: Frank Rijkaard

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Basın Toplantısı: Frank Rijkaard


Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı Teknik Direktörü Frank Rijkaard, UEFA Avrupa Ligi F Grubu'nda oynanacak olan Dinamo Bükreş maçı öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.


Basın toplantısına takım içindeki sakatlıkların son durumu hakkında bilgi vererek başlayan Frank Rijkaard, şunları söyledi: "Mustafa Sarp'ın ciddi bir sakatlığı yok. Hakan Balta'da da ciddi bir sakatlık yok. Tek sıkıntısı yorgunluk.

Tabii ki takımda bazı değişiklikler olabilir. Bizim için önemli olan öncelikle Dinamo Bükreş maçı var. Benim için önemli maçımız bir sonraki maçımızdır. Ben her zaman futbolcularıma bunu aşılamaya çalışıyorum. Gökhan Zan'ın bir sakatlığı yok ama yorgunluğu var. Bugün son durmuna bakıp, karar vereceğiz."

Frank Rijkaard, basın mensuplarının Dinamo Bükreş ile ilgili sorduğu bir soruya ise şu cevabı verdi: "Öncellikle Dinamo Bükreş ile ilgili bir analiz yaptık. İstatistiklerine baktığımızda fazla gol yemeyen bir takım ama ofansif anlamda da çok gol atamıyor. Maçın başında gol bulmamız gerekiyor. Çünkü bu tip maçlarda gol atarsanız, bu tip takımları yenebilmeniz daha kolaylaşabilir. Cristea iyi bir oyuncu."


Basın mensuplarından gelen takım defansı ile ilgili soruya Rijkaard, bu konu üzerinde çalıştıklarını belirttikten sonra şu cevabı verdi, "Takım defansı bizim için çok önemli. Hep bununla ilgili çalışıyoruz. Çok gol yediğimiz doğru ama çok da gol atıyoruz. Çok gol atmamız da takım ruhunun üst seviyede olmasını gösteriyor. Ama tabii ki bunla ilgili çalışmalar yapıyoruz."


Basın mensuplarından gelen takımın oyun sistemi ile ilgili soruya Frank Rijkaard, "İlk geldiğimiz günden beri 4-3-3 sistemi ile oynuyoruz. Bu sistem ile çok iyi sonuçlar aldık. Eğer sistemi değiştirip 4-4-2 ile oynarsak, bu sefer orta alanda daha zayıf kalabiliriz. Bu zamana kadar sisteme takımın olumlu yansıdığını görüyoruz ama maç içinde tabii ki değişiklikler olabilir. Çift forvetle de oynayabiliriz ama tam anlamıyla sistemi değiştirmeyi düşünmüyoruz çünkü böyle bir şey olursa, daha büyük problemler yaşabiliriz. O yüzden mevcut sistem üzerinde geliştirmeler yapıyoruz" cevabını verdi.


"Medyadaki eleştirileri takip ediyor musunuz?" şeklindeki bir soruya ise Frank Rijkaard şu cevabı verdi: "Eleştiriler ile ilgili bilgim var. Benim işimin bir parçası da bu eleştirileri takımımdan korumak. Sizin işinize saygı duyuyorum. Bu çok normal, herkesin futbolla ilgili bir bilgisi var. Bu yüzden beni her konuda eleştirebilirler. Biz bu işin içindeyiz. Biz sonuçta bu konuda daha iyiyiz. Takımımla birlikte de çok iyi bir yoldayız."

Türk Milli Takım ile ilgili bir soruya ise, "Hem kulüp hem milli takım çalıştıran birçok hoca var ama benim bu konuda bir tecrübem yok. Sadece Galatasaray'ı düşünüyorum, Milli Takım'ı düşünmüyorum" cevabını verdi.


Elano Blumer ile ilgili soruya, "Elano bizim için çok önemli bir futbolcu. Milli maç aralarından bu tip sorunlar oluşuyor. Milli takımda iki maç yapıldı. Toplam 40 dakika oynadı. Bu yüzden bizim için önemli olan kondisyon olarak da tam hazır bir Elano. Antrenmanlara başladı ve bizimle oynayacak durumda. Böyle bir Elano daha yararlı olacak" cevabını veren Frank Rijkaard, transfer ile ilgili soruyu ise şu şekilde cevapladı: "Transfer konuşmak için çok uygun bir zaman değil. Önümüzde önemli bir maç var. Şu anda bunun konuşmanın ne yeri ne de zamanı. Bunla ilgili düşüncelerimi zaten Haldun Bey ile zaman zaman konuşuyorum."
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Galatasaray'a Dinoma Bükreş maçında başarılar diliyoruz. İnşallah galibiyet ile ayrılır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt