Haber Başbakan Yıldırım açıkladı, telefon görüşmeleri ucuzluyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Başbakan Yıldırım açıkladı, telefon görüşmeleri ucuzluyor
Başbakan Binali Yıldırım TBMM'de gerçekleştirdiği açıklama ile sabit hatlardan yüzde 15 ve GSM abonelerinden yüzde 25 oranında alınan ÖİV'nin yüzde 7,5 oranına düşürüldüğünü açıkladı.


Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından kısa bir süre öncesinde yapılan açıklama ile birlikte, birçok vergilendirme sistemine zam geldiğini açıklanmıştı. Özellikle MTV'de yaşanacak olan artış tüketicilerin aklını karıştırmayı başarırken, bu nedenle bazı vergilerde yaşanan indirim ise tüketiciler tarafından fark edilememişti.

Başbakan Yıldırım TBMM'de bugün gerçekleştirdiği açıklama GSM hatları aboneleri için yapılan düzenleme ile vergilerde indirime gidildiğine vurgu yapılırken, yeni yılla birlikte telefon hatları üzerinden gerçekleştirilecek görüşmelerin daha ucuz olacağını belirtildi. Yeni düzenleme ile birlikte görüşmelerde yıllardır alınan yüzde 25'lik verginin bu yıl yüzde 7,5 rakamına gerilediğinden söz etti.

2018 yılı itibariyle bu yasa yürürlüğe girerken artık sabit telefon görüşmelerinden alınan yüzde 15 oranındaki ÖİV ile GSM abonelerinin cep telefonu görüşmelerinden alınan yüzde 25'lik ÖİV vergisi, böylelikle yüzde 7,5 oranına gerilemiş olacak.

Bu indirimden taahhütleri bulunan faturalı hat kullanıcılarının, sabit bir anlaşma bedeline imza attığı nedeniyle yararlanamaması bekleniliyor. Ancak yeni taahhüt ve taahhütü bulunmayan tüm aboneler, bundan böyle daha düşük bir ücret ödeyerek daha fazla kişiyi arayabilecek.
Başbakan Yıldırım açıkladı, telefon görüşmeleri ucuzluyor
 


yeumyang

yeumyang

Moderator
Dk sorunu yok internet paketleri ucuzlaması lazım
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra

MaxipmaN

Üye
iyi ki wifi var yoksa daha çok sömürülürdük de mi Turkcell efendi :sirit:
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Dk sorunu yok internet paketleri ucuzlaması lazım
O konuda pek bir şey yapmazlar. Çünkü ev internetinde bile yüz binlerce imza toplandı olay meclise taşındı BTK zorla ufak tefek iyileştirmeler yaptı :hmmm
 
meyrock

meyrock

Üye
KDV'nin ÖTV'sinden bile vergi alındığı vergi cumhuriyetimize, ne büyük bi ÖİV indirimi getirilmiş . Tebrik ediyorum :) ...
 

ertas71

Üye
Konuşma için vergi düştü doğrudur,ama internetin ÖİV %50 zamlandı.İndirimi söylüyor ama bindirimden hiç bahsetmedi konuşan.Nasıl olsa interneti daha çok kullanıyor millet,konuşma artık eskide kaldı.Hem internet varken zaten bedava konuşuyoruz.
 
Yönetici tarafından düzenlendi:
aaaaaylmz

aaaaaylmz

Üye
Telefon görüşmeleri zaten ucuz başka şeyleri ucuzlatın mesela benzin gibi
 


Üst Alt