Barca ya gitmek istemedim...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SANCAR

SANCAR

Üye
    Konu Sahibi
Barca ya gitmek istemedim...
Barcelona ve R.Madrid’ten de teklif almasına rağmen Newcastle’ı tercih ettiğini belirten genç yıldız, “Barcelona’ya gitmedim. Çünkü Rüştü’nün yaşadıklarını biliyordum.” dedi.

Türkiye’yi Avrupa’da en iyi şekilde temsil eden futbolcuların başında gelen Emre Belözoğlu, aylardır tartışılan transfer söylentilerini İngiltere’nin Newcastle United takımına attığı imzayla sona erdirdi. 12 yaşında Galatasaray’ın alt yapısına gelen ve 16 yaşında PAF Ligi’nde oynadığı maçlarda o dönemin hocası Greame Souness’ın daha sonra ise takımın başına geçen Fatih Terim’in gözüne giren Belözoğlu, 2001 yılında İnter’e transfer oldu. Oynadığı başarılı futbolla Milli Takım’ın da değişmez isimlerinden biri olan genç yıldız, uzun zamandır devam eden transfer söylentilerini ve İngiltere’ye gidiş sebeplerini Zaman’a anlattı.

İsmin bir sezon boyunca Fenerbahçe’yle anıldı. Bu transfer niçin gerçekleşmedi?

İlk önce şunu söyleyeyim. Şimdiye kadar hiçbir Türk kulübüyle direkt olarak görüşmedim. İnter’le mukavelem devam ettiği için görüşme yapmam da uygun olmazdı. Bu noktada her şeyimle menajerim ilgilendi. Bir Galatasaraylı olarak şunu dürüstlükle söyleyebilirim ki Türkiye’de ciddi bir yapılanma içinde olan tek takım Fenerbahçe. Sarı-lacivertli ekibi diğer kulüplerden bir adım önde görüyorum. Gerçekten ileriye dönük projeleri olduğu kanaatindeyim. Fakat ben profesyonelim yapılan tekliflerin en iyisini değerlendirdim. Üstelik her zaman ilk amacım Avrupa olduğunu vurguladım. Çünkü Türkiye’ye dönmek benim için geri adım atmak olurdu.

İnter’de geçirdiğin yılları bir kayıp olarak gördüğün oluyor mu?

Hiçbir zaman böyle düşünmedim. İtalya’da geçirdiğim 4 seneyi dolu dolu yaşadım. Orada güzel şeyler yaptığıma inanıyorum. Üstelik Avurpa’da kötü bir Türk imajı var. Ben bunu bir nebze de olsa yıktığım inancındayım. Bu noktada yaşadığım bir anımı anlatayım. Takım masörüm bana “Bir Türk’ü sevebileceğim hiç aklıma gelmezdi.” diye Türkleri daha önce çok kötü tanıdığını söylemişti. Gerçekten Avrupa’da farklı bir Türk imajı var. Zaten ben de fazla bir şey yapmadım. Özümüzde olan güzel şeyleri öne çıkardım. Ayrıca sahadaki performansım noktasında da yanlış değerlendiriliyorum. Yaklaşık 130 maç oynadım ve istatisliklerim gerçekten çok iyi. Bu konuda belki mutevazı davranmam ve kendimi anlatmamam bu tür spekülasyonları çıkardı.

Niye İngiltere, neden Newcastle?

İtalya’dan kendi isteğimle ayrılmak istedim. Sadece Milan’da oynayabilirdim; ama orası nasip değilmiş. İnsanlar Türkiye’de İnter’de sakatlıgımdan dolayı oynamadığımı filan söylediler. Lakin normal kadroya devamlı giriyordum; ama sürekli oynamadım. Çünkü bir mevkinin çok adamı var. İngiltere’yi tercih sebeplerimin başında maddi olanaklar geliyor. Orası bu noktada dünya kulüplerinin önünde geliyor. Barcelona ve Real Madrid’den de teklif aldım. Fakat Rüştü abinin durumuna düşebilirdim. Çünkü orada Türk oyuncular yabancı statüsünde forma giyiyor. Ayrıca Galatasaray’dan beni çok iyi tanıyan hocam Greame Souness’ın da Newcastle United’ta olması en büyük etken.

İngiltere ligini nasıl buluyorsun senin özelliklerine uygun mu?

İngiltere’nin futbol tarzını İtalya’ya göre göz zevki açısından daha iyi buluyorum. İngilizler, İtalyanlar kadar teknik olmayabilir ama İtalya’da bir mevkinin birçok oyuncusu var. İngiltere’de bu sayı çok az. Bu yüzden daha fazla sahada kalabileceğimi düşünüyorum. Orada önce Allah’a sonra yeteneklerime güveniyorum.

Yıllarca top oynadığın Arif Erdem ve Hakan Ünsal’ın Galatasaray’dan ayrılışını nasıl değerlendiriyorsun?

Türkiye futbol tarihinde büyük işler yapan nadide insanların başında gelir Arif ve Hakan abiler. İyi bir törenle onore edilerek gönderilebilirdi. Avrupa’daki kulüpler bu işi gerçekten çok iyi yapıyor. Mesela İnter’de oynayan Falconetti’nin ismi stadyumun büyük bir cafesine verilmiş. Yıllarca bu isim orada yaşayacak. İnşallah ileride Galatasaray da bu tür bir şey yapar.
 


useless84

Üye
Emre nin agzında hele dogru bir laf cıkmıs ya ;;)
 
SANCAR

SANCAR

Üye
    Konu Sahibi
Originally posted by useless84@Jul 20 2005, 08:35 PM
Emre nin agzında hele dogru bir laf cıkmıs ya ;;)
[post=113593]Quoted post[/post]​

hay ağzına sağlık :D
 
goldcrusher

goldcrusher

Üye
Originally posted by SANCAR+Jul 20 2005, 08:40 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(SANCAR &#064; Jul 20 2005, 08:40 PM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-useless84@Jul 20 2005, 08:35 PM
Emre nin agzında hele dogru bir laf cıkmıs ya  ;;)
[post=113593]Quoted post[/post]​

hay ağzına sağlık :D
[post=113595]Quoted post[/post]​
[/b][/quote]



bencede :artı: :artı: :artı:
 

AntiTuk

Üye
bence en doğrusunu yaptı reale falan gitse yine yedek kalacaktı hemde ulubatlı souness emreyide tanıyo imşallah hayırlı olur emre için
 
jewel_ma21

jewel_ma21

Üye
emre deportivo macinda harika oynadi
macin adami secildi
insallah boyle devam eder newcastle da
bence basarili olcak
 

DefectoR

Yalan atmasın ya, barça ile real kiiiim newcastle kiiim, kıyas bile yapmak aptalca...
 

hasancaliskan

Üye
adam haklı anasını satim rüştüye bak barçaya gitti telef oldu adam....
şimdi fenerin kalesine geçmesi bile bence zor...
çünkü volkan çok formda....
neyse bence emre en doğrusunu yaptı kendini gösterebileceği bi kulübe gitti....
başarılı olacağından eminim...
 

the_patriot

Üye
owen ve figo gibi adamlar real de oynayamıyor, emre de boş arazide iyi sallıyor 8)
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bence emre biraz fazla uçmuş..
 
jewel_ma21

jewel_ma21

Üye
Originally posted by the_patriot@Aug 10 2005, 06:27 PM
owen ve figo gibi adamlar real de oynayamıyor, emre de boş arazide iyi sallıyor 8)
[post=128486]Quoted post[/post]​
owen la emrenin zaten alakasi yokta
figo zaten yasi kac oldu
1-2 sene sonra realin butun orta saha cokcek
emre gibi genclere ihti ;;) yac var
 

ringwraith

Üye
en doru kararı vermş valla

valla pek gerçekçi gelmio realle barçadan teklif
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Kim istemez barçaya gitmeyi veya reale onun yerine newcastleye gitmeyi tercih etmek düşündürücü.. :wacko:
 
SANCAR

SANCAR

Üye
    Konu Sahibi
adam işin parasındaysa barcaya veya reale gider
orda da ben size söliim
oynatmazlar

ha yok illa kariyer yapcam star olcam diyosa
emre en iyisini yaptı bence
 
Caine

Caine

Üye
ya alexi real istiyor diye bir suru yalan haber yazdılar. kaldı ki emre bana göre alexden hayli iyi bir star ve realde oynardı bence. bu benim görüsüm ama newcastle gitmekle daha ii yaptı. en azından kendini dahada gelistirip dunya futboluna bir turk yıldız olarak yazdırabileceği bir yerde. allahın devamını getirtsin
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt