Barbunya Pilaki tarifi

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Barbunya Pilaki tarifi
�
Malzemeler
1 kg taze barbunya
� 2 orta boy soğan
� 2-3 diş sarımsak
� 2 orta boy havuç
� 1 orta boy patates
� 3-4 tane sivribiber
� 6 tane orta boy domates
� ½ demet maydanoz
� 1 limon
� 1 su bardağı zeytinyağı
� 4 su bardağı su
� Tuz,Şeker
Barbunya Pilaki

yemeğinin hazırlanışı:

Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20 dakika kadar haşlayıp, süzün. Süzme suyundan 1,5 su bardağı alın. Limonu sıkıp bir kenara koyun.

Yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı iyice kavurun. Küp şeklinde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin. Sebzeleri hafif kavurun.

Tencereye haşlanmış barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin. Yirmi dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin.
 
Ozan

Ozan

Admin
Çok güzel bir tad, umarım sevmeyen yoktur .. :)
 

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
220
Baydırman
Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
309
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
380
Gulu Gulu


Üst Alt