Ballmer'ın hayali suya düştü!

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Ballmer'ın hayali suya düştü!
Microsoft CEO'su Steve Ballmer'ın da içinde olduğu bir grup işadamının, Sacramento Kings takımını satın alarak Seattle kentine taşıma planı başarısız oldu. Takımın şimdiki sahipleri, yer değiştirme kararından dolayı anlaşmayı reddetti.

Son ana kadar satışın gerçekleşeceğine kesin gözüyle bakılırken, takımın şimdiki sahipleri, Ballmer ve ortaklarının Seattle'a taşıma kararı nedeniyle satıştan vazgeçtiklerini açıkladılar. Ballmer'ın da dahil olduğu yatırımcı grubunun lideri olan fon yöneticisi Chris Hansen, eğer isterse takımı hala satın alabiliyor. Ancak yer değiştirme konusundaki tavır nedeniyle satış işleminin kesin olarak sona erdirildiği belirtiliyor. Görünen o ki Sacramento Kings, Ballmer ve ortaklarından çok daha az bir miktar öneren ama takımın yerini değiştirmeyecek olan başka bir gruba satılacak.

Ballmer daha önce takımı satın alıp Seattle'a taşıma kararından dolayı, Microsoft merkezinin bulunduğu Kaliforniya eyaleti yönetiminin eleştirilerine maruz kalmıştı. Firma ve eyalet arasındaki verimli ilişkiden bahseden eyalet yönetimi, pek çok iş imkânı yaratacak olan takımın neden Kaliforniya'ya taşınmadığını sorgulamıştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Microsoft, Ballmer'ın söz konusu girişiminin firmayla bir ilişkisi olmadığını, tamamen kendi kişisel girişimi olduğunu belirtmişti.


- - - Eklendi - - -

 


Üst Alt