Bakanlık onaylı korsan cd üretimi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
serdaronlinenet

serdaronlinenet

Üye
    Konu Sahibi
Bakanlık onaylı korsan cd üretimi
Kültür Bakanlığı’nca film çoğaltması için “üretim belgesi” izni verilen bir firmaya yapılan baskında firmanın korsan CD, VCD ve DVD ürettiği ortaya çıktı.

Bakanlıkça film çoğaltma yetkisi verilen 9 fabrikadan biri olan Uçar CD’nin merkezine korsan üretim yapılırken baskın düzenlendi. Operasyonda gösterimde olan veya vizyona girmemiş filmlerin kopyaları ile birlikte 15 bin korsan ürün ele geçirildi. Uzmanlar, Kültür Bakanlığı’ndan üretim izni olan firmaların şimdiye kadar hiç denetlenmediğine dikkat çekiyor. İstanbul polisi, korsan yayınlarla uluslararası çapta mücadele eden meslek kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor. İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü yetkilileri ile Korsan Yayınlarla Mücadele Ltd. Şirketi (AMPEC) ve International Federation Phonogram Industry (IFPI) uzmanları 3 ay önce bir araya geldi. Polis, elindeki korsan CD ve VCD örneklerini bu işbirliği kapsamında Hollanda’daki laboratuvarlara gönderdi. Bir ay önce bu ülkeden şaşırtıcı bir cevap geldi.

Korsan CD ve VCD’lerin Kağıthane’de bulunan ve Kültür Bakanlığı tarafından CD ve VCD üretim izni verilen Uçar CD Üretim, Tanıtım Dağıtım ve Pazarlama AŞ tarafından basıldığı tespit edildi. İstanbul Şişli Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan arama izni ile Yalçın Uçar’a ait fabrikaya polis operasyon düzenledi. Yapılan arama sonucunda bir kısmı yeni gösterime girmiş, çoğu henüz vizyonda bile olmayan 8 bin 650 adet CD/VCD ile 4 bin 700 adet bandrolsüz ve piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış korsan DVD ele geçirildi. Mahkeme kararı ile işyeri mühürlenirken, Kültür Bakanlığı tarafından da işyerinin CD ve VCD üretim belgesi iptal edildi.

Ayrıca önceki gün, İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin Kadıköy’deki Palas, Kuyumcular ve Kadıköy işhanlarına düzenledikleri operasyonlarda 5 bini DVD, 25 bini de CD ve VCD olmak toplam 30 bin korsan yayın ele geçirildi. Yayınların ***** içerikli film, oyun ve müzik içerikli olduğu kaydedildi. Operasyonlarda 7 işyeri sahibi gözaltına alındı. Korsan eserler sattığı tespit edilen işyeri sahiplerinden İnan Ünlü’nün yasadışı DHKP-C örgütü üyesi olduğu belirtildi.

Her CD ve VCD’nin, kendine ait bir kimliği bulunuyor. Korsan Yayınlarla Mücadele Limitet Şirketi (AMPEC), CD ve VCD’lerin ‘parmak izi’ olarak kabul edilen ‘sid kod’larını çözüyor. Bu sayede korsan yayınların nerede basıldığı tespit edilebiliyor. Ancak bu kodların şifrelerini çözebilecek laboratuvar sadece Hollanda’da var.
 


mavizeybek

mavizeybek

Üye
ülkenin bu işle bizzat yetkili kurumları böyle yaparsa ne olucak :vur:
bu yetkiyi acaba neye dayanarak verdi bu bakanlık bu kuruma :off:
 
serdaronlinenet

serdaronlinenet

Üye
    Konu Sahibi
walla mavizeybek gördüğün gibi.Aklıma gelen bi söz var İmam ossr.... Cemaat sçr...
 

AntiTuk

Üye
şaşmamak gerek nede olsa burası türkiye
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
578
Cevap
0
Görüntüleme
549


Üst Alt