Bağımlılık nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bağımlılık nedir?
Bağımlılık nedir?
Bağımlılık, kişinin maddeyi keyif verici etkisine bağlı olarak alma arzusu, bu arzunun zamanla irade dışına çıkması ve maddeyi sürekli alma isteğidir. Herhangi bir maddeye bağımlı olarak yaşayan kişinin günlük yaşamı diğerlerine göre farklıdır. Çünkü çoğu zaman madde kullanımına bağlı olarak bağımlı olan kişinin yaşamını bağımlılık yapan maddeye göre düzenlediği görülmektedir.



Fiziksel bağımlılık nedir?

Fiziksel bağımlılık, maddeye vücudun alışması yani maddenin varlığına karşı duyulan fizyolojik bir ihtiyaçtır. Kişinin vücudu maddenin sürekli kullanılmasından dolayı maddeye karşı bir adaptasyon (uyum) geliştirir. Bu madde alınmadığı zaman ise bazı belirtiler ortaya çıkar. Çünkü vücut normal fonksiyonlarını yürütebilmek için bu maddeye gereksinim duymaya başlar.
Tolerans gelişimi, küçük dozlarda madde kullanımına bağlı olarak kişinin bedeninde ortaya çıkan etkiyi yakalayabilmek için maddenin dozunu zaman içerisinde artırma gereksinimidir.



Psikolojik bağımlılık nedir?

Psikolojik bağımlılık diğer adlandırmasıyla tiryakilik temelde doyum sağlama hislerine dayanır. Yani maddenin kullanılmamasıyla ortaya çıkacak rahatsızlığı önlemek ve daha önce elde edilen doyuma ulaşmak amacıyla madde alma isteği duyulur. Bu durum psikolojik bağımlılığı ortaya çıkarır.
 


BYFECI

BYFECI

Üye
Bende kolaya bağımlıyım. :tşk:
 

ümran

Üye
:tşk:
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
:rica: :)
 
hikmet366

hikmet366

Üye
Ben pc ve telefona bağımlıyım :tşk:
 
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
bilgi için :tşk:
 
Akıncı

Akıncı

Üye
:tşk: pc ye bağımlılık hangisi oluyor :ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt