Bademli Osmanlı helvası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FatoŞ

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi
Bademli Osmanlı helvası
Bademli Osmanlı helvası geleneksel tatlı çeşitlerimiz arasındadır. Lezzetini damaklarda bırakan bu özel tat herkesin lezzet anlayışına uygundur. Yapılışı kolay ve yemesi leziz olan bu harika geleneksel tatlımızı tatlı tariflerinde bulabilirsiniz.

İlk olarak tereyağı ve margarini geniş bir kabın içinde eritelim. İçine pirinç unu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştıralım. Bademleri de ekleyip karıştırmaya devam edelim. Toz şekeri sütün içinde eritelim ve sürekli karıştırarak kavrulmakta olan pirinç ununa ilave edelim.

Kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Kıvama gelince ateşten alıp soğumaya bırakalım. Ilıyınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp bastırarak sıkıştıralım. Kaseyi ters çevirip servis tabağına alalım. Dövülmüş bademle süsleyip servise sunalım. Afiyet olsun.

MALZEMELER

2 su bardağı sıcak süt
1 kahve fincanı margarin
1 kahve fincanı tereyağı
1,5 su bardağı pirinç unu
1 çay bardağı badem
2 su bardağı toz şeker
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt